Foto’s: Zonnige derde editie van de Utrecht Canal Pride | De Utrechtse Internet Courant Foto’s: Zonnige derde editie van de Utrecht Canal Pride | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Zonnige derde editie van de Utrecht Canal Pride

Foto’s: Zonnige derde editie van de Utrecht Canal Pride
Foto's: Bas van Setten
Tienduizenden toeschouwers verzamelden zich zaterdagmiddag op de kades en bruggen van de Oudegracht om getuige te zijn van de derde editie van de Utrecht Canal Pride. Het was net zoals de voorgaande edities weer één groot feest.

Tienduizenden toeschouwers verzamelden zich zaterdagmiddag op de kades en bruggen van de Oudegracht om getuige te zijn van de derde editie van de Utrecht Canal Pride. Het was net zoals de voorgaande edities weer één groot feest.

Dit jaar voer een recordaantal van 48 boten mee tijdens de kleurrijke optocht door de Utrechtse binnenstad. Burgemeester Jan van Zanen zat samen met initiatiefnemer Robbert Kalff op één van de boten. Onder andere het zonnige en warme weer droeg bij aan het succes van de derde editie. Het kwik tikte zaterdagmiddag bijna de 30 graden aan.

Langs de hele route van de optocht, die begon op het Ledig Erf en eindigde bij de Zandbrug, stonden veel mensen. Vooral in het gebied van de ‘roze’ cafés Bodytalk en Café Kalff was het erg druk.

Feest
De derde editie van de Utrecht Canal Pride is dan weliswaar afgelopen, maar het feest gaat nog wel even door. Tot 23.00 uur kan er bij drie stages in de openlucht gedanst worden. Daarna zijn er nog verschillende afterparty’s. Bekijk hier het overzicht van alle feesten.

Fotoverslag

13 Reacties

Reageren
 1. Grachtbewoner

  Prima dat er gefeest wordt, maar wat een klerezooi op straat en aan de werven laten ze achter. Ik heb er geen ander woord voor!

 2. Berend

  Mooi feest! Statiegeld op (wegwerp)bekers, blik en geen plastic tasjes meer verkopen idd.

 3. Singelbewoner

  Waarom geeft de organisatie haar deelnemers niet wat do’s en don’ts mee? Ook dit jaar werd op de kade weer massaal afgedankte feestspullen van boten gedumpt, confetti kanonnenzooi rechtstreeks het water in, ballonnen in de singel. Maar ja, een feestje is een feestje..

 4. MJPD

  Ben even over de Oude Gracht gelopen en dit festijn aanschouwd. Was gezellig druk, beetje tam/braaf eugenlijk, de boten met de snoeiharde overmodulerende muziek voegden hier een wat surrealistisch beeld aan toe.

  Nergens zag ik de extra afvalbakken langs de route, die volgens de site van de organisatie zouden worden geplaatst. Het publiek nam in ieder geval nog de moeite om al het afval bijeen te houden.

  Ik neem aan dat de 5.000.000.000 rondslingerende papiersnippers biologisch Groen Links afbreekbaar zijn…? Volgend jaar laat ik dit aan me voorbijgaan.

 5. Cico

  Ik wacht een beetje op de slimmerik die een confettikanon uitvindt dat juist goed is voor het milieu. Biologisch afbreekbaar met pokon geimpregneerd of zoiets. Of vogelvoer.

 6. O jee

  Utrecht over feestjes in Utrecht

  Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd

  Ojee

 7. MJPD

  Aldus sprak O jee vanuit Leidsche Rijn of Nieuwegein.

 8. Henk

  En ook de decibellen waren weer aanwezig.
  In groten getale, helaas.

 9. Zonnewende

  Het was weer een heerlijk gemoedelijk feestje van diversiteit!

  Maar inderdaad:
  – statiegeld op bekers
  – extra afvalbakken
  En
  – geen confettikanons meer.

  Er lag bij ons wel een mega vuilniszak om aan het einde ons afval in te doen. Dat is al een begin. Ook de vuilophaalboot gelijk achter de parade aan, is goed bedacht. Maar kijk even naar Nijmegen hoe ze dat doen na de intocht van de Vierdaagse!

  En de confettikanons: Zonde al dat papieren afval in het water! Misschien afbreekbaar, maar tot die tijd vooral in de bekken van vogels en eenden…

  En nog een tip aan de organisatie/gemeente:
  Als je twee trappen sluit vanwege drukte op de kade, sluit dan ook de derde op hetzelfde stuk :-). Anders loopt men gewoon vanuit de derde trap alsnog onderlangs naar drukke stukken, als men dat wil. Nu kon ik dus gelukkig tóch nog bij m’n vrienden komen, maar qua drukteregulering is het natuurlijk weer een flinke misser…

 10. Gerard Brugmans

  Is het een idee om bij het afgeven van de volgende feestvergunning een borg te vragen voor de schoonmaakkosten die de organisatie alleen terugkrijgt als ze alles hebben opgeruimd?

 11. BW

  @Ojee
  Vorige jaren ging de discussie (ook bij Gay Pride Amsterdam) vooral over “homo propaganda die ons door de strot wordt gedrukt”. Het feit dat het nu alleen over afval en confetti gaat beschouw ik als pure winst ;).

  Is overigens een bekend fenomeen dat bij grote publieksevenementen (zoals koningsdag, bevrijdingsdag etc.) veel afval achterblijft. Volgens mij heeft de gemeente dat doorgaans binnen een dag weer keurig opgeruimd, dus lijkt me geen groot issue. Confetti is misschien niet helemaal meer van deze tijd, laat dat dan maar een aandachtspunt zijn voor volgend jaar.

  Tenslotte schijn je mensen niet te mogen verwijzen naar een hutje op de hei, maar in een groeiende stad met een vrij lage gemiddelde leeftijd mag je er rustig vanuit gaan dat het aantal evenementen eerder zal toenemen dan afnemen. Goed om dat in de overweging mee te nemen…

 12. Singelbewoner

  @ Gerard Brugmans. Behalve verschillende sponsoren, krijgt de organisatie ook subsidie van de gemeente. Kleine moeite om daar voorwaarden aan te verbinden.
  En wat confetti betreft. Vandaag is in Wijk C te zien dat ook bermen en struiken vol zitten. Zie dat er maar eens uit te peuteren.

 13. Zonnewende

  @ Gerard Brugmans,

  Gaan we dat dan ook doen voor voetbalwedstrijden, wk beachvolleybal op de Neude, shoppend Nederland op zaterdag en zondag, luierende studenten op zomerdagen in Lepelenburg enz, enz?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).