Geertestraat en Geertekerkhof in centrum Utrecht krijgen nieuwe bestrating Geertestraat en Geertekerkhof in centrum Utrecht krijgen nieuwe bestrating

Geertestraat en Geertekerkhof in centrum Utrecht krijgen nieuwe bestrating

Geertestraat en Geertekerkhof in centrum Utrecht krijgen nieuwe bestrating
De Geertestraat in Utrecht
De Geertestraat en een deel van het Geertekerkhof in de Utrechtse binnenstad krijgen nieuwe bestrating. Het huidige straatwerk zou volgens de gemeente in slechte staat zijn.

De Geertestraat en een deel van het Geertekerkhof in de Utrechtse binnenstad krijgen nieuwe bestrating. Het huidige straatwerk zou volgens de gemeente in slechte staat zijn.

Het gaat om de gehele Geertestraat en het deel van het Geertekerkhof dat tussen de Springweg en de Geertestraat ligt. De gehele rijweg van beide straten wordt opnieuw aangelegd. Waar nodig worden ook de parkeerplaatsen hersteld.

De werkzaamheden beginnen op maandag 14 februari en zijn naar verwachting op 11 maart afgerond. Het werk is opgedeeld in drie fases. Zo wordt eerst ongeveer de helft van de Geertestraat ten opzichte van de Oudegracht aangepakt. Vervolgens is het tweede deel van deze straat aan de beurt en als laatst wordt het deel van het Geertekerkhof opnieuw bestraat.

Zolang er gewerkt wordt zijn deze straten afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Ook parkeren bij beide straten is in deze periode niet altijd mogelijk. “U wordt verzocht uw auto elders te parkeren”, aldus de gemeente.

8 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Hahaahahaha het straatwerk zou in slechte staat zijn?!
  Neem anders een keer een kijkje in de adelaarstraat! Enorme gaten in het asfalt, en daar gebeurt al jaren niks aan. O ja, dat ligt niet in het centrum. Getverredemme

 2. Wim Visser

  Hah. Jongens jongens jongens. “Het huidige straatwerk zou volgens de gemeente in slechte staat zijn.” Wat een VOLSTREKTE flauwekul. Dit is een stukje authentiek Utrecht dat nog geen last heeft gehad van de modernisering. Ligt er echt prima bij. Utrecht zoals het er sinds de jaren zeventig uitzag.

  Wat een ongelooflijke drogreden om de stratenmakers weer eens aan het werk te zetten. En waar dat toe leidt. Kijk eens naar de Twijnstraat. Daar ziet het straatwerk er pas echt slecht uit. Een volkomen mislukte herbestrating. Of de klapperstenen op de Mariaplaats.

  Er is iets erg mis in deze gemeente. Een herbestratingsneurose die leidt tot de herbestrating van een stukje Utrecht waar helemaal niets mis mee is. Wie besluit hier toch in hemelsnaam toe? En wie keurt dat dan goed?

 3. Marijn

  De morgenster is de avondster.

 4. Pee

  Laat het AUB zoals het is want het is meermaals gebleken dat het op nieuw bestraten niet altijd een succesnummer is.

 5. Tom

  Zonde van het geld. Helemaal eens met de rake argumenten van Wim Visser

 6. Johan

  @ Pee
  Inderdaad. Overal waar er herbestraat wordt rammelen de straatstenen kapot omdat ze losliggen.

 7. Wiek

  Gaat weer een straatje met mooie oude klinkertjes en kasseien… zal wel weer zon totaal eentonig strak steentje worden zoals in de twijnstraat of op het ledig erf, ‘voor de fietsvriendelijkheid’.
  Dat bestrating een belangrijk aandeel heeft in de beleving wordt in Utrecht volledig over het hoofd gezien.

 8. Wim

  @ Wiek

  Die steentjes op de Twijnstraat liggen dus niet strak. Integendeel. Ze liggen los en rammelen aan alle kanten kapot. Dat geldt voor al die nieuwe bestrating.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).