Gemeente met ondernemers in gesprek over stop op alcoholverkoop na 22.00 uur Gemeente met ondernemers in gesprek over stop op alcoholverkoop na 22.00 uur

Gemeente met ondernemers in gesprek over stop op alcoholverkoop na 22.00 uur

Gemeente met ondernemers in gesprek over stop op alcoholverkoop na 22.00 uur
Foto: Koen Laureij
De gemeente Utrecht gaat vandaag met ondernemers in gesprek over een mogelijke stop op de verkoop van alcohol na 22.00 uur. Ook wordt er gesproken over andere maatregelen.

De gemeente Utrecht gaat vandaag met ondernemers in gesprek over een mogelijke stop op de verkoop van alcohol na 22.00 uur. Ook wordt er gesproken over andere maatregelen.

Afgelopen weekend ontstonden rond 22.00 uur lange rijen voor verschillende supermarkten. Jongeren besloten massaal drank in te slaan toen vanwege de coronamaatregelen om 22.00 uur de cafés en restaurants dicht moesten.

De jongeren veroorzaakten volgens de politie overlast, omdat ze geen anderhalve meter afstand hielden, schreeuwden en alcohol dronken. Er werden dit weekend in totaal 21 mensen gewaarschuwd, 58 schriftelijke waarschuwingen gegeven en 6 boetes uitgeschreven.

Extra maatregelen

De gemeente beraadt zich nu op mogelijkheden voor extra maatregelen om dit soort situaties tegen te gaan. “Dit gedrag van de jongeren is natuurlijk absoluut niet te tolereren. De komende drie weken moeten we allemaal, hoe moeilijk ook, onze verantwoordelijkheid nemen. Dit virus kunnen we alleen stoppen als we het samen doen”, zegt een woordvoerder.

De gemeente is in gesprek met lokale ondernemers om gezamenlijk te kijken wat er mogelijk is om alcoholverkoop na 22.00 uur aan banden te leggen. Maandagmiddag moet meer duidelijk worden over mogelijke extra maatregelen en de stop op alcoholverkoop na 22.00 uur.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Geen woord over slachtoffers Corona
  Geen woord over nabestaanden
  Geen woord over coronapatienten die liggen te creperen
  Geen woord over die geweldige mensen in de zorg
  Geen woord over het supersnel verspreiding virus
  Geen woord over bejaarden
  Het enige wat telt
  Is zuipen brallen klagende jammerende horeca
  Eigenbelangen

 2. Gerard Brugmans

  Ik roep het hier al weken: er is een simpele oplossing voor deze asociale en vooral onveilige toestanden: sluit de universiteit en de studentenhuizen en stuur alle ‘studenten’ onmiddellijk naar huis. Wie over 48 uur toch nog in de stad is verliest het recht op studiefinanciering. Moet je dan eens zien hoe snel het dan rustig is in de stad!

 3. Rob H.

  @Gerard Brugmans: Niet alle jongeren zijn studenten.

 4. bawang putih

  @Gerard brugmans
  U heeft zelf niet gestudeerd aan uw oplossing te lezen haha

 5. Scherpschutter

  Dan kopen ze de drank wel voor 22:00 en anders duikt er wel een handige harrie op het gat in de markt met een of andere bezorgservice…

  Wat is dit nou toch voor een volslagen irrationeel gedoe man? Waar slaan dit soort flutmaatregelen op? Welk doel denk je te bereiken? Jongeren merken niets van dit flutvirusje…Laat gaan en bescherm gewoon de kwetsbaren en ouderen. Klaar.

  Dit heeft echt geen enkele zin.

 6. WvR

  Heh.
  Jarenlang in een land gewerkt waar de winters streng zijn (-10, -20 geen uitzondering), en men dus in de winter de verkoop van alcohol verbood na 21:00.

  Met als achterliggend idee dat mensen niet ladderzat buiten een onderkoelingsdood tegemoet gingen. En het had zeer zeker resultaat:
  Iedereen zorgde er voor dat de drank voor 21:00 was ingeslagen. En anders was er wel een plek waar ze je kenden, en niet zo moeilijk deden. D’r is niemand minder door gestorven, en d’r heeft niemand minder door gedronken.

  Wel altijd een hoop irritatie op de 1e dag van de avond sluiting.

 7. D.

  Ondernemers neem je verantwoordelijkheid en sluit je tent ook op tijd.

  @scherpschutter. Je opmerking is niet zo scherp. Jongeren en ouderen leven niet strikt gescheiden in onze samenleving (gelukkig maar). Uiteindelijk komt het virus ook bij de kwetsbaren terecht. Dat gebeurde in eerder dit jaar ook…

 8. Koel Hoofd

  Gebrek aan zowel opvoeding als intelligentie bij die sukkels.
  Niet alle jongeren zijn zo, maar dankzij deze egotrippende debielen worden ze wel allemaal gestraft.

 9. Scherpschutter

  @D.

  Ja, met u eens hoor en ik vind ook dat we de keuze om zo’n enorme gok met het leven te wagen vooral aan de zieke 70+’ers zelf moeten overlaten. Wie ben ik om die lieve mensen te vertellen dat ze een buitengewoon roekeloze gok wagen door zich in een griepseizoen onder jongere onkwetsbare virusbommetjes te begeven?

  De cynicus zou het gedrag van kwetsbare ouderen wellicht wat egoistisch noemen omdat ze het hele zorgsysteem in de soep doen lopen, maar persoonlijk gun ik ieder individu het recht op zelfbeschikking en bovendien kunnen ze er natuurlijk ook niets aan doen dat het door het semi-socialistische zorgsysteem nu eenmaal van een ronduit hopeloos niveau is…

  We moeten de ouderen beter beschermen door ze beter te informeren over de risico’s die ze nemen. Jongeren hebben geen bescherming nodig tegen dit flutvirusje. Laat lekker rondgaan onder die groep…Worden ze sterk van.

 10. G.H.

  @Gerard Brugmans
  U wilt alle studenten gevangen zetten in hun eigen huis, als vergelding voor het gedrag van een aantal jongeren?
  Of u bent aan het trollen, of u bent een maniakale engnek.

  Daarnaast zou u (en vele anderen met u) wel eens mogen stilstaan bij de impact van dit coronajaar op studenten. Dit jaar is hoe dan ook voor iedereen vervelend en frustrerend, ikzelf mis de festivals ook ontzettend bijvoorbeeld.

  Maar het offer dat studenten moeten brengen is nog veel groter, omdat het aandeel sociale activiteiten en contacten in die periode veruit het grootst is. Je bouwt vriendschappen en netwerken op, in een sterk vormend deel van je leven. En een jaar is lang voor eenieder, maar op een studietijd van vier jaar is het niets minder dan een deel van je leven dat je wordt afgenomen.

 11. Trol

  Gerard: alle zwakkeren en ouderen de stad uit. Kan de rest weer normaal leven met een klein risico dat niet groter is dan kansen op ander ernstige zaken.(Ongelukken, ziekten) Moet je eens kijken hoe snel de rust is wedergekeerd.

 12. Gerard Brugmans

  Aan iedereen die de zielige jongeren hier in bescherming neemt: het enige wat ik vraag is dat zij zich ook houden aan de regels die voor iedereen gelden. Dat doen ze nu helaas absoluut niet en daarmee jagen ze de tweede golf dus fanatiek aan. Zolang ze daar het argument voor menen te moeten gebruiken dat anders hun ‘sociale leven’ schade oploopt meen ik dat we de daders moeten aanpakken en de slachtoffers moeten beschermen. Met het sluiten van de universiteit (en ja, natuurlijk dan ook de hogeschool) hebben heel veel jongeren niets meer te zoeken in Utrecht, en mogen hun ouders weer zelf op ze gaan passen! Wij hebben voorlopig wel andere dingen aan ons hoofd.

 13. Esrin W.

  Gerard Brugmans heeft gelijk. De weerstand hier is stuitend en komt voor een groot deel van de softe ouders generatie tussen 30 en 40. Kom eens uit jullie softe bubbel en kijk eens om je heen hoe de wereld écht in elkaar zit.

 14. Luuk Upuuk

  Het is heel makkelijk om studenten (en of andere) jongeren onverantwoord gedrag te verwijten en de schuld te geven van de 2e Corona-piek. Ontegenzeggelijk is er veel aan te merken op het gedrag van veel/sommige jongeren, maar de 2e piek is m.i. veroorzaakt omdat iedereen zonodig op zomervakantie moest. Na terugkomst van vakantie begon het aantal coronameldingen ineens enorm te stijgen , en dat kwam niet omdat er meer getest werd.

 15. WvR

  @Esrin W:
  Ik weet in ieder geval hoe Utrecht centrum er bij ligt:

  Alles waar je kunt eten, koffie drinken:
  af-ge-la-den vol met (minimaal) 45 plussers.

  Alle “leuke” tierelantijn winkeltjes:
  af-ge-la-den vol met (minimaal) 45 plussers

  Eigenlijk de hele binnenstad:
  af-ge-la-den vol met (minimaal) 45 plussers

  Vakantie:
  Wagonladingen vol middelbare leeftijden kwamen terug op Schiphol, Eindhoven Airport, en andere vakantieluchthavens. Want ze moesten er echt even uit. “Dat pakken ze me niet meer af!”, na de zoveelste troosteloze vakantie in een Nederlandsche enclave in Spanje.

  Het is gewoon flauw om alles op de studenten en jongeren te gooien.
  De in een iets hoger risico segment liggende mensen nemen het blijkbaar ook niet serieus, of zich zelf dan toch ten minste niet in bescherming.

  Jongeren zijn jongeren, en die doen wat jongeren altijd gedaan hebben, wat wij ook deden, en (hopelijk) altijd zullen doen: Het leven is een feest, oneindig, vol mogelijkheden, en ouwe mensen moeten niet zeuren.

  (En ik loop zelf al een jaartje of 50 mee)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).