Gemeente wil dat Careyn in gesprek gaat met oud-bewoners Tuindorp-Oost | De Utrechtse Internet Courant Gemeente wil dat Careyn in gesprek gaat met oud-bewoners Tuindorp-Oost | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente wil dat Careyn in gesprek gaat met oud-bewoners Tuindorp-Oost

Gemeente wil dat Careyn in gesprek gaat met oud-bewoners Tuindorp-Oost
Het complex in Tuindorp
De gemeente Utrecht ziet graag dat Careyn in overleg gaat met de oud-bewoners van Tuindorp-Oost. De groep Tegen de Onverschilligheid komt op voor de zorg van ouderen in het zorgcentrum en woonde eerder in hetzelfde pand in het bijzondere woonproject.

De gemeente Utrecht ziet graag dat Careyn in overleg gaat met de oud-bewoners van Tuindorp-Oost. De groep Tegen de Onverschilligheid komt op voor de zorg van ouderen in het zorgcentrum en woonde eerder in hetzelfde pand in het bijzondere woonproject.

In de beantwoording van schriftelijke vragen van de PvdA, GroenLinks en SP blijkt dat ook wethouder Van Ooijen Careyn vraagt open te voor overleg met de jongeren die in het complex gewoond hebben. Hun ervaring zou kunnen worden gebruikt om de ouderenzorg te versterken. “Wij moedigen Careyn aan samen te werken met alle partijen die bij willen dragen aan een prettige woonomgeving voor de voormalige en toekomstige bewoners van de Winklerlaan”, schrijft Van Ooijen.

Wouter Smink, van de groep Tegen De Onverschilligheid, noemt het een belangrijke verandering. “Vooralsnog heeft Careyn iedere poging tot contact afgeslagen. Meestal moeten we op de website van Careyn maar lezen wat ze ergens van vinden”, aldus Smink. Hij stelt dat er ondanks mooie woorden in de praktijk nog altijd geen gesprek is geweest over een manifest voor betere ouderenzorg.

Smink is blij met de beantwoording van de vragen: “In 2020 wordt er namelijk opnieuw verhuisd en – gelet op de vorige verhuizing – maken we ons daar zorgen over.” De groep hoopt op korte termijn met Careyn om tafel te kunnen.

Manifest oud-bewoners

De oud-bewoners van Tuindorp-Oost hebben na de verhuizing een manifest gemaakt om de ouderenzorg te verbeteren. De groep Tegen de Onverschilligheid kwam op voor de zorg van ouderen in het zorgcentrum en woonde eerder in hetzelfde pand in het bijzondere woonproject.

De groep pleit voor een betere ouderenzorg en voor meer samenwoonprojecten tussen jong en oud. In het manifest schrijven de initiatiefnemers: “Wij hebben een unieke kijk op het leven van ouderen, omdat we ruim twee jaar tussen de ouderen in verzorgingstehuis Tuindorp-Oost hebben gewoond, totdat Careyn besloot om ons vroegtijdig uit elkaar te trekken.”

In die twee jaar zegt de groep de problemen in de ouderenzorg te hebben gezien en daarom over te zijn gegaan tot actie. Zo moet er volgens de groep meer aandacht zijn voor kwaliteit van leven, moeten de ouderen en zorgmedewerkers hun stem terugkrijgen en moeten bestuurders betrokken zijn.

Vorige week schreef onderzoeksprogramma Zembla ook nog over de zorginstelling Careyn. Ze zouden de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd op het verkeerde been hebben gezet tijdens een inspectiebezoek.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).