Hoe gaat Park Paardenveld er straks uitzien? Utrechters kunnen later deze maand hun mening geven Hoe gaat Park Paardenveld er straks uitzien? Utrechters kunnen later deze maand hun mening geven

Hoe gaat Park Paardenveld er straks uitzien? Utrechters kunnen later deze maand hun mening geven

Hoe gaat Park Paardenveld er straks uitzien? Utrechters kunnen later deze maand hun mening geven
Park Paardenveld
Park Paardenveld wordt opnieuw ingericht, maar hoe het er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Eerder vroeg de gemeente al aan Utrechters om online een mening te geven over het toekomstige stukje groen en op 20 juni kan dat ook tijdens een zogenoemde ontwerpsessie in Vergadercentrum Vredenburg.

Park Paardenveld wordt opnieuw ingericht, maar hoe het er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Eerder vroeg de gemeente al aan Utrechters om online een mening te geven over het toekomstige stukje groen en op 20 juni kan dat ook tijdens een zogenoemde ontwerpsessie in Vergadercentrum Vredenburg.

Park Paardenveld is onderdeel van het Singelpark, een groene ring rondom het centrum. In het zuiden en oosten van de stad is dit, met bijvoorbeeld Park Lepelenburg en het Zocherpark, beter zichtbaar dan in bijvoorbeeld het noorden. “Ook in het noorden willen we zoveel mogelijk een aaneengesloten park maken, en Park Paardenveld is hier een belangrijk onderdeel van”, schrijft de gemeente in een wijkbericht.

De afgelopen jaren is Park Paardenveld al uitgegroeid tot een populaire plek, maar het zou nog geen ‘volwaardig stadspark’ zijn. Er moet daarvoor meer groen bijkomen. Ook krijgt het park meer ruimte door parkeerplaatsen en de rijbaan langs het gebied op te heffen. Tot slot moet ook de ‘verblijfskwaliteit’ omhoog. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld bankjes te plaatsen.

Er ligt nog geen definitief plan voor Park Paardenveld. “We gaan graag met u in gesprek over uw wensen en ideeën voor het definitieve ontwerp voor het park tijdens een ontwerpsessie.” Deze sessie is dinsdag 20 juni tussen 19.00 en 21.00 uur in Vergadercentrum Vredenburg.

Gekoppelde berichten

28 Reacties

Reageren
 1. Chantal

  Los van hoe het eruit komt te zien; laten we beginnen met het geen park te noemen. Het is een veldje, een groenstrookje. Wel met een zeer rijke, bruisende en gevarieerde geschiedenis waarvan nu niets meer terug te vinden is. Het Paardenveld is de naam.

 2. Pol Vandegeugden

  Welke oude straten gaan er tegen de vlakte om langs de singel tussen het Lucasbolwerk en het Paardenveld een aaneengesloten groenstrook te krijgen en waar gaat het groen tussen het Paardenveld en het Willemsplantsoen komen ? Er moet nog een hoop van de binnenstad gesloopt worden.
  Gelukkig is het hele deel tussen de Bemuurde Weerd en het Willemsplantsoen foeilelijk.

 3. Rose

  Laat het groen, met een paar bankjes. Dus graag wat bomen, dus niet van die jonge sprietjes. Klaar!
  Vooral geen horeca, want dat is er al meer dan genoeg in de stad.

 4. Don

  Gewoon laten zoals het is kijk naar de foto ram vol voldoet prima blijkbaar. Bijzonder om te zien hoe een gemeente met een tekort van € 72 miljoen gewoon door blijft gaan met niet echt noodzakelijke dingen er door te drukken. Straks weer berichten dat er bezuinigd moet worden op jeugdzorg en dat de gemeentelijke belastingen verhoogd worden.

 5. Cico

  Ik wil een rotstuin dat bestendig is tegen droogte. Meer biodiversiteit dan gras met bbq schroeiplekken + 4 bomen. Misschien een pluktuin en ruimte voor bewoners om lekker te schoffelen. Voldoende zitplekken met schaduw, een steiger om het water in en uit te komen. En natuurlijk een liaan om naar de overkant te kunnen slingeren. Gemeente, aan de slag!

 6. Tanja

  Bomen, bomen en bomen.

  En geen evenementen of horeca. Daar hebben we al meer dan genoeg plekken voor in en buiten de binnenstad. Groen, en dan echt groen, echte bomen, dat hebben we nodig!

 7. JdV

  Mooie plek voor 65 extra parkeerplaatsen die elders in het centrum worden weggehaald. Lekker centraal.

 8. Rob H.

  Roost weer terug.

 9. Herman

  Parkeergarage slopenn en diecstrandtent terug.vetder veel gras en wat bomen. Verdere flauwekul is overbodig

 10. Herman

  @Cico, geweldig, mis alleen nog een culturele hotspot voor diversiteit

 11. W

  Jdv blijkt niet in utrecht te wonen anders had hij geweten dat daar een parkeergarage staat

 12. Jan

  Ben het volledig met Rose eens. Vooral geen Horeca, daar is in Utrecht meer dan zat van. Een stuk of 4 à 5 volwassen bomen, die elders weg moeten.

 13. Utrechtvoorutrecht

  Haha @JdV! Misschien een parkeergarage doen anders? Scheelt weer 50m lopen naar die andere waar altijd plaats is. Of 200m naar de garage die dicht gehouden wordt. Of 200m naar eentje die nóg centraler ligt. Gaat u het zelf uitbaten? Kleppiere heeft er geen zin in. Misschien de grmeente porren?

 14. Rob H.

  Alle kroegen en terrassen in Utrecht puilen uit. Er is nog zat plek voor meer!

 15. sjef

  Roost terug. niet zo moeilijk doen. doei

 16. JdV

  @W: joh. Staat daar een parkeergarage? Nee echt? Dat zie je nou nooit, parkeer garages vlak bij elkaar. Dat zouden ze bij HC ook moeten doen. O, wacht ff…
  P3/P4 HC

 17. Adriaan

  Zocher draait zich om in zijn graf als hij zijn naam aan het nieuwe deel verbonden hoort.
  Zocher gebruikte alleen maar oneven stuks plantgoed en de gedenkbeeldige verbindingslijnen in zeg een groep van 3 bomen, waren nooit met iets in de omgeving evenwijdig. Dus niet met voetpad, weg, Catharijnesingel etc.
  Neem dit criterium ook mee….

 18. JB

  Parkeergarage tegen de vlakte en erbij trekken.
  Vanaf catharijne singel en daalse tunnel 1 richting weg maken naar asw/weerdsingel, het gewonnen asfalt ook volledig bij het park trekken.
  Dan heb je een stadspark.

 19. Johan

  @ Adriaan
  Dat geldt helaas ook voor dat nieuwe stukje park tegenover de Inktpot. Die kunstmatige vernauwing in de singel en de beplanting is een totale breuk met het concept van Zocher in de rest van het park.

 20. Katja

  Zo laten, bomen erbij voor de noodzakelijke vergroening, geen horeca. Roost stonk als de hel. Gewoon lekker zitten.

 21. Ab

  Lijkt me een goed idee het water te vervangen door een brede weg zodat je daar makkelijker kan komen. Dan is de parkeergarage makkelijker te bereiken en kom je niet vast te zitten in het verkeer als je naar het park of de stad wil

 22. Tanja van Leusden

  Het was GOED zoals het was….evt. Roost terug. Extra bomen planten voor schaduw, klaar! Scheelt de gemeente (ons) weer een hoop geld.

 23. Koel Hoofd

  @Adriaan
  Dat kan de design software niet aan en diens op de software afgerichte designers ook niet. Zocher was als old school creationist niet onderworpen aan domme algoritmes, hij had potlood, papier en grijze celletjes voor de artist impression.

 24. W

  @jvd haha zegt ie nu LOL

 25. Lenie

  Laat het groen, een paar bankjes erbij, plant wat bomen. Hou op met een belachelijk geldverslindend inspraaktraject met opleukrotzooi en nog meer horeca. We zijn niet echt een gemeente met veel geld, al doen Groen Links en D66 alsof het wel zo is. Zometeen moet er weer bezuinigd worden op zorg, armoedebeleid, jeugdzorg, ouderen. Beperk je tot dat waarvoor een gemeente is.

 26. een buurtbewoner

  Het is verschrikkelijk dat na enkele dagen dat de graszoden waren geplaatst het FNV al toegang kreeg om daar een manifestatie op te houden.
  En binnen 10 dagen was er de bootjes parade. totaal vertrapt losse zoden troep heel veel ingetrapt glas en bier doppen . ik zag mannen lopen die het gras moesten stofzuigen en zakken vol met glassplinters uit het gras haalde, diep triest nu moet er alweer gerepareerd worden . zo komt dat gras nooit vast en zal het uiteindelijk een zelfde kale vlakte opleveren als vanouds . zo jammer voor een van de leukste plekken waar je als buurt bewoner graag wil vertoeven .iets netjes houden is kennelijk te veel gevraagd ER STAAN GEWOON VUILNISBAKKEN GEBRUIK ZE DAN,

 27. Baliekluiver

  Bent u ook zo benieuwd hoe D66 Roost hier weer in gaat fietsen?

 28. Drs. C. Nijntje

  Ruimte voor 2 of 3 Schotse Hooglanders. Biertje erbij (wel van huis meenemen)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).