Hotel, horeca en woningen in voormalig HU-gebouw aan de Oudenoord | De Utrechtse Internet Courant Hotel, horeca en woningen in voormalig HU-gebouw aan de Oudenoord | De Utrechtse Internet Courant

Hotel, horeca en woningen in voormalig HU-gebouw aan de Oudenoord

Hotel, horeca en woningen in voormalig HU-gebouw aan de Oudenoord
Er komt waarschijnlijk een combinatie van hotel, horeca, koop- en huurwoningen in het voormalige gebouw van de Hogeschool Utrecht aan de Oudenoord. Ook over het toevoegen van appartementen voor short-stay wordt nog gesproken.

Er komt waarschijnlijk een combinatie van hotel, horeca, koop- en huurwoningen in het voormalige gebouw van de Hogeschool Utrecht aan de Oudenoord. Ook over het toevoegen van appartementen voor short-stay wordt nog gesproken.

De gemeente heeft groen licht gegeven voor het uitwerken van de plannen, van eigenaar Bouwfonds Property Development (BPD), voor de panden aan de Oudenoord 330-370. Het bedrijf is sinds 2018 eigenaar van de gebouwen en heeft twee mogelijke scenario’s gemaakt.

In het eerste scenario zijn short-stay woningen inbegrepen en in het tweede scenario niet. De panden zijn tot eind 2017 in gebruik geweest door de Hogeschool Utrecht en is ook het hoofdkantoor van Concordia geweest.

Plan

Een aantal bestaande, grotendeels monumentale gebouwdelen worden getransformeerd, een ander deel wordt gesloopt en herbouwd. BPD wil ook gaan bouwen op het naastgelegen parkeerterrein. De buurt zal betrokken worden bij de uitwerking van de plannen.

“We zijn blij dat op deze centrale locatie in de stad meer levendigheid én meer woningen komen”, zegt wethouder Klaas Verschuure (ruimtelijke ontwikkeling). “Het monumentale pand is een icoon aan de Oudenoord dat in de nieuwe functie weer een belangrijk onderdeel zal zijn van de buurt. We gaan nu met de ontwikkelaar en omwonenden aan de slag om de plannen verder uit te werken.”

Sociale huurwoningen

In het plan zijn ongeveer vijftig sociale huurwoningen voorzien, waarvan twintig onderdeel zijn van de ruildeal tussen BPD en woningcorporatie Mitros. Gesloopte sociale huurwoningen van Mitros in Overvecht komen hierbij terug aan de Oudenoord en de Merwedekanaalzone, terwijl BPD middeldure huur- en koopwoningen bouwt in Overvecht.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  Maak er gewoon allemaal huur/koop appartementen van. Waarom nou altijd weer een mix met hotel, horeca en short-stay waar we al genoeg (letterlijk en figuurlijk) van hebben in Utrecht? De woningnood onder starters is hoog en dit is nou juist een kans om betaalbare appartementen te realiseren zonder al te veel “gedoe”.

 2. Fred

  Leuke mix. Zal de plek ten goede komen. Nu die Oudenoord nog wat vergroenen.

 3. Balfred

  Dat is een retorische vraag toch?

 4. M

  Omdat deze wijk wel een opfrisser en wat meer instroom van ander publiek kan gebruiken. Volproppen met woningen zorgt er voor dat het een tweede Overvecht of Kanaleneiland wordt.

 5. Koel Hoofd

  Ideaal als studentenwoningen. Niet geschikt voor hotel of koopappartementen.

 6. Alweer sociale huur

  Prima! Maar waarom nu weer sociale huur er bij? Daar is al genoeg van. Levert niets op, behalve ergernis want dit type bewoner geeft in het algemeen niets om de buurt, en deze bewoners hoeven toch ook niet op een toplocatie te wonen terwijl ik me een slag in de rondte moet werken om hier te kunnen wonen?! Hoezo, sociaal…

 7. Angelique

  @MJPD dat is te makkelijk gezegd. Het is een kwestie van opbrengst. Als jij een project wil ontwikkelen met alleen maar goedkope appartementen, dan krijg je het niet rond, je moet de verbouwkosten wel ergens mee terugverdienen…
  Heb zelf ook niet zoveel moeite met short stay. Over het algemeen nettere buren dan studenten.

 8. Tim

  Mooi plan voor dit doodse stukje stad. Ben heel benieuwd naar de uitwerking.

 9. Meer sociale huurwoningen

  @alweer sociale huur

  Ik denk dat je even goed moet lezen ze gaan namelijk een soort van ruildeal doen.
  Sociale huurwoningen die in Overvecht zijn gesloopt komen hier terug en in Overvecht komen de meer middenhuurwoningen.
  Zo houd je op den duur een gemixte wijk aan over.

 10. Claudia

  Laten ze dr lekker dure koopappartementen van maken.Genoeg animo voor. Daar kan de wijk alleen maar van opknappen!

 11. Fred

  Ik vind het op zich prima dat er ook sociale huur wordt gebouwd. Een verdeling van 30% koop, 30% middenhuur, 25% sociale huur en 15% vrije sectorhuur is toch prima.

 12. Inez

  @alweer sociale huur: Uw reactie is heel a-sociaal. Begrijpt u de betekenis van het woord “sociaal” wel?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).