Investeerder koopt 50.000 vierkante meter kantoorruimte boven Hoog Catharijne in Utrecht Investeerder koopt 50.000 vierkante meter kantoorruimte boven Hoog Catharijne in Utrecht

Investeerder koopt 50.000 vierkante meter kantoorruimte boven Hoog Catharijne in Utrecht

Investeerder koopt 50.000 vierkante meter kantoorruimte boven Hoog Catharijne in Utrecht
Het investeringsbedrijf Schroders Capital heeft 50.000 vierkante meter kantoorruimte gekocht bij Hoog Catharijne in Utrecht. De ruimte is verdeeld over zeven kantoorgebouwen boven het winkelcentrum.

Het investeringsbedrijf Schroders Capital heeft 50.000 vierkante meter kantoorruimte gekocht bij Hoog Catharijne in Utrecht. De ruimte is verdeeld over zeven kantoorgebouwen boven het winkelcentrum.

De kantoren worden van de hand gedaan door Klépierre, de eigenaar van het winkelcentrum. Het gaat volgens Schroders niet om de 25.000 vierkante meter die al bijna tien jaar leegstaat. Het bedrijf kan nog niet zeggen wat de plannen zijn met de aangekochte kantoorruimte.

De overname benadrukt volgens de nieuwe eigenaar “het geloof van Schroders om te investeren in objecten op sterke locaties in de Nederlandse kantorenmarkt waar door middel van het verder verbeteren van de duurzaamheid karakteristieken en het aanbieden van diensten een attractief product voor huurders gecreëerd kan worden”.

Het bedrijf schrijft verder: “We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe huurders, Klépierre als onze directe buur en de lokale gemeenschap om het potentieel van dit levendige zakencentrum in het hart van het stadscentrum van Utrecht verder te benutten”, laat Schroders Capital weten in een schriftelijke mededeling.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. deGroot

  Hopelijk worden de gevels gestript en aangepast aan deze tijd. Want op dit moment zijn ze wel een dissonant!

 2. Len

  Ik denk dat er met wat gevelreiniging en het wit schilderen van al die schrootjes die nu bruin/rood zijn, de boel al een stuk opknapt.

 3. Scherpschutter

  Kijk. En nu is dit fraaie stukje vastgoed in handen van een ultrakapitalistische organisatie uit London City, die welgeteld 0 belasting betaalt in Nederland.

  En hoe luidt de reactie van de PVDA wethouder met vastgoed in de portefeuille op dit nieuws? LOL

 4. Binnenstad

  Ik hoopte op woningen

 5. Hans

  Een uitwas van de macht van het grootkapitaal: 25000 m2 gedurende 10 jaar leeg laten staan in tijden van grote woningnood. Wakker worden!

 6. Rob H.

  Zat dit pand niet vol met asbest?

 7. Hans

  Woonruimte is wat de stad nodig heeft.

 8. cas

  Hans, je zegt wel woningen, maar op deze locatie komen woningen in een prijs categorie die waarschijnlijk weer tot boze reacties van jouw leiden omdat het te duur is.

 9. Rob H.

  En los daarvan, niet ieder (kantoren-) pand is geschikt om er woningen van te maken.

 10. Ridele

  Mooi uitzicht op de puinhoop Smakkelaarsveld
  Is gegarandeerd vanaf het bruine gedrocht.

 11. Wim Vreeswijk

  In hoeverre is er door Schröders rekening gehouden met parkeerplaatsen voor ongesubsidieerde automobilisten ?

 12. Realist

  Minder mensen is wat de stad nodig heeft.

 13. Jack

  @scherpschutter De kantoren zijn nu in handen van een franse belegger. Overigens gaat het om de bestaande kantoren waaronder Vodafone. Die kantoren zijn allemaal in gebruik dus daar gaat ook niks mee gebeuren.

 14. Hans

  @ cas

  Gemeenten creëerden ooit betaalbare sociale huurwoningen. Ook in de binnenstad. Voorbeelden in Utrecht zijn: Korte Nieuwstraat, Vissersplein, Springweg, Eligenhof, Vrouwjuttenhof etc. Als de wil er is kan het. Dat is beleid wat nieuw leven moet worden ingeblazen.

 15. An Ti

  @ Realist

  Minder mensen is lastig in een (rechts economische) neoliberale wereld, waarin het systeem altijd om groei vraagt en er altijd bezuinigt moet worden op de onderkant van de samenleving (kosten) om de bovenlaag zich te laten blijven verrijken.

 16. JdV

  @An Ti: NL mag best meer mensen. Ook onrendabelen. Graag in de grensprovincies. Niet in de randstad.

 17. Wim

  Tuut tuut wat een geemmer weer

 18. Binnenstadbewoner

  Positieve ontwikkeling! Wat er ook komt, alles is beter dan leegstand.

 19. Ernst Cliné

  @Len 16/1/2023 – 16:40
  Gevelreiniging zou zeker een goed idee zijn; al was het alleen maar om de resten reclame achter de punt op de foto weg te krijgen. Volgens mij heeft daar iets van de Rabo gezeten.
  Verder -maar smaken verschillen- vind ik het best een geslaagd ontwerp, als zijn de ramen een beetje laag. Daar zou wel een laagje of 5 bakstenen af kunnen.
  Maar die niet vierkante vorm van bruine baksteen met donkergroene kozijnen en wat daktuin er bovenop -op de foto niet zichtbaar; prima…
  Het is in ieder geval niet zo’n lelijke, onpersoonlijke graftombe als de donkergrijze marmeren puist van een schoenendoos die er onder gekwakt is. Om nog maar te zwijgen van die engelen die men er op de zijingang bovenop gezet heeft. Da’s pas echt smakeloos!

 20. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Kapitalisme werkt altijd.

 21. Gré Braadslee

  Sociale huur: 480.000 alleen voor de stad Utrecht ingeschreven op woningnet. Nr 1………… maak er woningen van NU!

 22. Realist

  @Joep. Minder mensen kan prima, niet alle groei is namelijk arbeidspotentieel en overbevolking is voor geen enkel systeem goed.

 23. Joep

  @ Realist

  Ga dat dan maar eens uitleggen aan je neoliberale rechtse vriendjes. Die zijn stiekem voor meer mensen die ze als grondstof kunnen gebruiken EN kunnen uitbuiten (alleen is dat hun verborgen agenda, dus dat vertellen ze jou niet; lekker mensen ophitsen over migratie en de rest van de eigenlijke agenda blijft verborgen. En JIJ trapt er met open ogen in). Wolven in slaapskleren zijn het.

 24. Claire Obscur

  Kan deze investeerder niks met die kassaloze Aldi op de Lange Vie. Als je er langs loopt zie je nooit een hond binnen en het personeel wat verveeld bij de ingang rondhangt is druk met gewauwel met elkaar. Dat is ook heel goed voor te stellen als je een dag van acht uur moet vullen met niks doen. Dus: een gouden tip dit?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).