KNMI geeft voor woensdagavond code geel af in Utrecht: kans op onweersbuien en zware windstoten KNMI geeft voor woensdagavond code geel af in Utrecht: kans op onweersbuien en zware windstoten

KNMI geeft voor woensdagavond code geel af in Utrecht: kans op onweersbuien en zware windstoten

KNMI geeft voor woensdagavond code geel af in Utrecht: kans op onweersbuien en zware windstoten
Archiefbeeld onweer in Utrecht.
Het KNMI heeft voor woensdagavond code geel afgegeven voor onweersbuien met hagel en kans op zware windstoten. De weerwaarschuwing geldt voorlopig van 20.00 tot 23.00 uur.

Het KNMI heeft voor woensdagavond code geel afgegeven voor onweersbuien met hagel en kans op zware windstoten. De weerwaarschuwing geldt voorlopig van 20.00 tot 23.00 uur.

De onweersbuien trekken vanavond van west naar oost over Nederland. Bij de buien kan hagel vallen en er wordt gewaarschuwd voor windstoten van 60 tot 75 kilometer per uur. De windstoten komen uit zuidwestelijke richting.

De buien trekken aan het eind van de avond weg in de richting van Duitsland. Dan neemt ook de wind af. Het KNMI waarschuwt dat het verkeer in het hele land woensdagavond last kan hebben van de weersomstandigheden.

9 Reacties

Reageren
 1. Gré Braadslee

  18.00 – niets aan het handje …. angsthazerij en onkundigheid . zijn het paradepaardje van het K.N.M.I Hou toch op

 2. Wilco

  Nou dat was me toch een onweer!! En die windstoten, niet te doen!!!

 3. Eloise Camphuys

  Paniekfabriek Utrecht

 4. W.

  Waarom beginnen mensen bij dit soort berichten steeds weer over paniek en angsthazerij? Het is echt een gortdroog bericht en er staat alleen “het verkeer kan last hebben van de weersomstandigheden”.

  Om 18.00 uur was het inderdaad nog rustig, maar later ging het wel stevig waaien. Niks dramatisch, maar dankzij zo’n bericht was ik toch blij dat ik voor de verandering even de auto had gepakt in plaats van de fiets toen ik later die avond naar huis moest.

 5. Barend Servet

  @w het is nog steeds rustig. Zeker van de generatie na 1990. Nooit echt Hollands weer meegemaakt? WIj fietsent met windkracht 8, 9 naar school , stapvoets, of stapten af en woeien weg ………. Als er vroeger een waarschuwing was, was dat vanaf windkracht 7, 8 met zware windstoten. Dit stelt toch NIETS voor? Paniekfabriek? JAH. inderdaad ! want er is helemaal geen storm. Een beetje wind ja, dat hoort nu eenmaal binnen een zeeklimaat. Knmi is idd een paniekfabriek om niets. Een paar omgewaaide bomen so what. hou toch op en schei toch uit aub.

 6. Scherpschutter

  Het nutteloze overheidsinstituut genaamd KNMI kan het weer over 3 uur vanaf nu nog niet voorspellen binnen een accuraatsheidsmarge van 50%, maar ze pretenderen wel wat het klimaat in het jaar 2100 zal zijn. Het blijft amusant.

 7. Spiegeltje

  De nutteloze toetsenbordheld genaamd Scherpschutter begrijpt blijkbaar de wezenlijke verschillen tussen weersverwachtingen en klimaatmodellen niet, maar pretendeert wel te kunnen bepalen dat het KNMI nutteloos zou zijn. Mount Stupid in het kwadraat. Het blijft amusant.

 8. Vrolijk rechts

  @Spiegeltje.
  Scherpschutter begrijpt zoveel niet

 9. W.

  @Barend Server: Haha! Letterlijk niemand noemt het een storm, ook het KNMI niet, behalve uzelf. Nogmaals er staat letterlijk alleen “dat het verkeer in het hele land woensdagavond last kan hebben van de weersomstandigheden”. Die paniek bedenkt u er blijkbaar maar al te graag zelf bij, want ik zie het niet. Reageert u ook zo dramatisch als iemand zegt “let op het afstapje”?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).