KNMI schaalt weerwaarschuwing op: vanavond code oranje in Utrecht vanwege zeer zware windstoten KNMI schaalt weerwaarschuwing op: vanavond code oranje in Utrecht vanwege zeer zware windstoten

KNMI schaalt weerwaarschuwing op: vanavond code oranje in Utrecht vanwege zeer zware windstoten

KNMI schaalt weerwaarschuwing op: vanavond code oranje in Utrecht vanwege zeer zware windstoten
Archiefbeeld onweer in Utrecht.
Het KNMI geeft voor vanavond vanaf 21.00 uur code oranje af in Utrecht. Donderdagochtend gaf het weerinstituut al code geel af, maar dat is nu dus bijgesteld. Vanaf 18.00 uur geldt al code geel en van 21.00 uur tot middernacht code oranje.

Het KNMI geeft voor vanavond vanaf 21.00 uur code oranje af in Utrecht. Donderdagochtend gaf het weerinstituut al code geel af, maar dat is nu dus bijgesteld. Vanaf 18.00 uur geldt al code geel en van 21.00 uur tot middernacht code oranje.

Het KNMI geeft code oranje af vanwege zeer zware windstoten, veroorzaakt door storm Louis. Ook kan het gaan onweren. Landinwaarts kunnen windstoten voorkomen van 100 kilometer per uur. Aan de kust kan dat oplopen tot 120 kilometer per uur. “Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.”

Vanaf 18.00 uur tot 21.00 uur geldt in Utrecht code geel. Na 21.00 uur wordt code oranje van kracht. Rond middernacht gaat de wind vanuit het westen geleidelijk afnemen.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Corma Kariv Bomeboer

  Paniekfabriek Nederland Kleurcode’s en naampjes. Amerikaanse hysterie. Vroeger werd er gewoon gezegd: hier volgt een weerswaarschuwing: vanavond zware tot zeer zware weerstoten , wie niet weg hoeft, wordt geadviseerd thuis te blijven. punt. Dat is Nederlands.
  Stop de hysterie.

 2. tineke ter Worst

  windkracht 9 en heel Nederland staat op zijn kop. Windkracht 8 in de zomer en wij gingen met 29 graden naar katwijk.
  Mensen zijn niks meer gewend.
  Aanstellerij.

 3. Bas van Vliet

  Misschien woon ik precies in een gedeelte waar niets gebeurt maar ik kan deze waarschuwingen echt niet meer serieus nemen. Oké het regent. En er is wat wind. Soms best wel flink. Maar van enorme windstoten en noodweer merk ik weinig. Of zijn we gewoon niets meer gewend tegenwoordig. Dit weer ken ik mijn hele leven al en nog nooit voor gewaarschuwd. Met dit soort wind en regen zelfs in tentjes op een camping gestaan

 4. w

  hoeveel bomen zijn er gesneuveld? ik vermoed nul
  storm in een glas water dus

 5. W

  KNMI: “Joe, het kan mogelijk hard gaan waaien, dus hou daar eventueel rekening mee als je activiteiten gaat ondernemen die daar hinder van kunnen ondervinden”

  Mensen: “Ons is de apocalypse beloofd. Stop de hysterie. Aanstellerij. Niks meer gewend”.

  De hysterie zit steevast bij de reaguurders die zich er zo druk om maken.

 6. wezel

  Als de waarschuwing en kleur ervoor zorgen dat meer mensen zich bewust zijn van de situatie, zelfs al is deze niet meteen levensgevaarlijk, dan doet dat wat mij betreft z’n werk.

  Snap niet waarom mensen hier zich zó boos erover maken, vooral als ze toch al vinden dat ze het zelf beter weten… Dan negeer je ze zelf toch gewoon?

 7. Koel Hoofd

  Die kleurcodes gaan echt helemaal nergens over.
  Code oranje voor een stijve bries
  Welke kleur gaat een orkaan type 25 januari 1990 krijgen? Code Zwart?
  Voor diegene die het toen niet hebben meegemaakt:
  Windkracht 10-12, windstoten van 162km/u dus de schoorstenen en dakpannen vlogen door de lucht, ballast aan kranen in Rotterdam hing onder een hoek van 45graden te bungelen, de plexiglas platen uit de bushokjes vlogen horizontaal over busstation hier in Utrecht, en er zijn een behoorlijk aantal doden gevallen.

 8. Corma Kariv Bomeboer

  Precies Koel hoofd. hysterie om niks. Mensen zijn niks meer gewend. en ook niet meer gewend met gevaar en de dood te leven, die er gewoon bij horen bij het leven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).