Lichaam van Anne Faber gevonden; verdachte gaf aanwijzing vindplaats | De Utrechtse Internet Courant Lichaam van Anne Faber gevonden; verdachte gaf aanwijzing vindplaats | De Utrechtse Internet Courant

Lichaam van Anne Faber gevonden; verdachte gaf aanwijzing vindplaats

Lichaam van Anne Faber gevonden; verdachte gaf aanwijzing vindplaats
De Utrechtse Anne Faber
Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber is gevonden in Zeewolde. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het lichaam is gevonden op de plek waar de politie doelgericht aan het zoeken was naar de 25-jarige Anne. De verdachte Michael P. heeft woensdagavond de politie aanwijzingen gegeven over de locatie van het lichaam van Anne.

Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber is gevonden in Zeewolde. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het lichaam is gevonden op de plek waar de politie doelgericht aan het zoeken was naar de 25-jarige Anne. De verdachte Michael P. heeft woensdagavond de politie aanwijzingen gegeven over de locatie van het lichaam van Anne.

De technische en tactische recherche heeft de hele dag onderzoek gedaan bij de vindplaats. Ook nu wordt er nog onderzoek verricht.

Een woordvoerder politie Midden-Nederland: “Er komt een einde aan weken van onzekerheid. Het nieuws is hartverscheurend. Het lichaam zal verder worden onderzocht, dat zal enige tijd vergen.” Na afronding van het onderzoek zal het lichaam worden overgedragen aan de familie.

Sinds Anne vermist raakte tijdens een fietstocht, vrijdagavond 29 september, zijn er intensieve zoekacties geweest. De zoektocht richtte zich eerst op een gebied nabij Huis ter Heide. Daar werd de jas, gevolgd door de fiets en tas van Anne gevonden. Later is er ook gezocht in Den Dolder. Er zijn meer dan 2500 tips binnengekomen over de vermissing bij de politie.

Arrestatie Michael P.

Op maandag 9 oktober werd Michael P. gearresteerd. Hij zat al een gevangenisstraf van twaalf jaar uit voor twee verkrachtingen van minderjarige meisjes en enkele overvallen. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. Hij zat de afgelopen maanden in forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood.

De politie, het Openbaar Ministerie en de betrokken gemeentes (Zeewolde, Zeist, Utrecht, Soest, Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk) laten weten dat ze meeleven met de nabestaanden. Samen met de familie van Anne prijzen zij de immense betrokkenheid van vele mensen en zijn dankbaar voor alle hulp en medeleven.

Lees alles over de vermissing van Anne Faber in ons dossier.

Wie is verdachte Michael P. in zaak Anne Faber?

12 Reacties

Reageren
 1. M

  Triest, veel sterkte aan de nabestaanden. Ik hoop dat dit aanleiding geeft om dit slappe beleid rondom deze instelling in Den Dolder onder de loep te nemen (maar ook ons strafrecht in zijn geheel). Deze man heeft over zijn eerdere verkrachtingen aangegeven dat hij trots was en dat hij geen spijt had. Wat was met het oog op die achtergrond de verwachting van de terugkeer van deze man in de maatschappij? Met deze instelling is duidelijk dat deze man een enorm risico zou zijn voor zijn medeburgers (herhaling). Het wordt tijd om meer te gaan denken aan de rechten van onschuldige medeburgers dan de rechten van deliquenten. Niet iedereen verdient een tweede kans. Deze man had 2 kansen (tegen beter weten in gegeven) en Anne Faber had geen kans.

 2. Lombokker

  Bijzonder triest, vooral omdat dit had kunnen worden voorkomen.

  Allereerst die kliniek van Altrecht: drank en drugs, verdachte zou een relatie met een personeelslid hebben gehad en ook nog eens andere cliënt hebben bezwangerd. Ook al zou slechts de helft van deze verhalen waar zijn, dan nog is er voldoende aanleiding om daar een grondig onderzoek naar te doen.

  En dan meer in algemene zin: er zou eens een evaluatie moeten plaatsvinden van de manier waarop wij hier in Nederland omgaan met criminelen die ernstige psychiatrische aandoeningen hebben.

 3. Dirk

  Rust zacht Anne. Dit verdiende je niet. Wat een rare mensen bestaan er toch op de wereld.

 4. FD

  Ik ben helaas blij dat het eindelijk voorbij is.
  Anne, rust zacht.

  Wat ik gek vind is dat er zo weinig tot niet gereageerd is op berichten over Anne en dat een onbeduidende danceclub op een industrieterrein 82 (!) geplaatste reacties heeft.
  Dat leeft kennelijk meer.

 5. Stomphorst

  Gecondoleerd en heel veel sterkte toe gewenst ?

 6. JTKDM

  Het is een verschrikkelijk, onoplosbaar probleem: is iemand ziek of gewoon kwaadaardig? De mensen van Altrecht meenden hem te kunnen genezen, want het kwaad bestaat niet in de psychologie. En hij heeft het klaargespeeld om hun te laten geloven dat hij zijn leven gebeterd had. Maar dat was allemaal bedrog, gepleegd door een doortrapt, slecht mens. En die arme Anne kruiste zijn pad…

 7. Geenstijl@Utrecht

  Nog zo gehoopt dat je gewoon terug zou komen, verschrikkelijk gewoon, hier zijn geen woorden voor te vinden.
  Mijn innige deelneming aan de familie en nabestaanden.

  R.I.P. Anne.

 8. marlies

  Het is in feite niet te bevatten, dat dit wsch voorkomen had kunnen worden.
  weken lang meegeleefd met haar vriend en haar familie. Diep tragisch. In mijn geval komt er ook nog eens bij dat mijn dochter die schizofreen is, (geen ex-gevangene hoor) vlak bij het gebouw waar Michael P. zat , in een groep woont.

  Het idee dat ook zij en mede groepsgenoten wellicht gevaar liepen, houdt me ook al weken ernstig bezig. Hoe veel mensen hebben nu al verdriet door de daad van een persoon? Hij hoort achter slot en grendel.

 9. Arzou

  Rust in vrede
  Terwijl ik je niet , ik voel met
  Met jou gedachten
  Met jou families vrienden

  Maar heel zonde van jou
  Van je jeugd
  Van je mooie glimlach
  En zonde Rust in vrede
  Terwijl ik je niet , ik voel met
  Met jou gedachten
  Met jou families vrienden

  Maar heel zonde van jou
  Van je jeugd
  Van je mooie glimlach
  En zonde
  Dat je er niet meer bent !

  Rust in vrede lieve meisje Anna Faber!

  Dat je er niet meer bent !

  Rust in vrede lieve meisje Anna Faber!

 10. Arzou

  Rust in vrede anna

 11. Tim

  Rust zacht Anne Faber…

 12. Rachida

  Afschuwelijk dit. Had zo gehoopt dat ze levend terug gevonden werd. Sterkte aan de familie en vrienden…..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).