Muziekwinkel Staffhorst failliet | De Utrechtse Internet Courant Muziekwinkel Staffhorst failliet | De Utrechtse Internet Courant

Muziekwinkel Staffhorst failliet

Muziekwinkel Staffhorst failliet

Muziekwinkel Staffhorst op Paardenveld is failliet. Hiermee komt een einde aan een ooit succesvol Utrechts familiebedrijf. Het filiaal voor muziekinstrumenten is per direct gesloten.

Het bedrijf zat sinds 1937 in Utrecht en had vroeger meerdere vestigingen en vele medewerkers. De laatste jaren ging het al steeds minder. De komst van andere grote elektronicawinkels en internet zal hiermee te maken hebben gehad. Filialen werden gesloten en uiteindelijk bleef alleen de muziekwinkel op Paardenveld over. Dinsdag sprak de rechtbank het faillissement uit.

Het grootste pand dat Staffhorst heeft gehad is het zogeheten Vinkepand. Een rijksmonument aan het Vredenburg. Gemeente Utrecht heeft enkele jaren geleden dit pand gekocht en nu huisvest het projectbureau Stationsgebied CU2030 daar.

Oud-directeur van Staffhorst Wim Vocking laat aan het AD Utrechts Nieuwsblad weten: “De winkels vallen achter elkaar om. Er zit geen emotie meer in de handel, en als winkel heb je geen toegevoegde waarde.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).