Na weken zonder regen komen er onweersbuien; KNMI kondigt code geel af Na weken zonder regen komen er onweersbuien; KNMI kondigt code geel af

Na weken zonder regen komen er onweersbuien; KNMI kondigt code geel af

Na weken zonder regen komen er onweersbuien; KNMI kondigt code geel af
Archieffoto van regenbuien boven Utrecht
Het heeft al weken niet echt geregend. Zondag vielen er op een paar plekken in de regio wat spatjes, maar dinsdag worden er echt stevige onweersbuien verwacht. Het KNMI heeft vast code geel afgekondigd.

Het heeft al weken niet echt geregend. Zondag vielen er op een paar plekken in de regio wat spatjes, maar dinsdag worden er echt stevige onweersbuien verwacht. Het KNMI heeft vast code geel afgekondigd.

Het groen in de stad is door het uitblijven van regen op veel plekken al verlept geraakt en veel grasvelden zijn geel geworden. Er is al een maand geen regen gevallen en dus is het zeer droog. Mogelijk komt daar dinsdag tijdelijk verandering in, want het KNMI verwacht stevige onweersbuien.

Dinsdag tussen 16.00 en 18.00 uur bereiken stevige onweersbuien het zuidwesten van het land. In de avond trekken de onweersbuien verder over Nederland. Bij de buien kan lokaal veel neerslag in korte tijd vallen, is plaatselijk hagel tot 2 centimeter mogelijk en kunnen windstoten tot 75 kilometer per uur voorkomen. Code geel is in Utrecht van kracht tussen 18.00 en 23.00 uur.

15 Reacties

Reageren
 1. Pragmatist

  Dinsdag met het OV i.p.v. de fiets dus.

 2. Pee

  Laten we het maar eerst even afwachten want ze zitten er nogal eens naast.
  @Pragmatist
  Gewoon met de auto dus.

 3. Ab

  Oei, code geel. Snel naar de supermarkt om toiletpapier in te slaan

 4. Koel Hoofd

  Mooi, kunnen wel wat water gebruiken.
  Wedden: straks is de natuur weer helemaal happy maar hoor je de mens klagen over wateroverlast en hagelschade…

 5. Wil

  @koel hoofd: de natuur helemaal happy?!?!
  Het aantal insecten is met 75% afgenomen, de mussen vallen dood van het dak, de bodem verdroogd, de lucht is vervuild, het nederlandse grondwater is verontreinigd, en jij denk dat de natuur na 1 buitje happy is?!?!

 6. Pragmatist

  @Pee Heb geen auto, want slechte ogen en concentratie.

  Zelfs als ik een rijbewijs had, wil ik niet het risico lopen dat er wordt ingebroken, want geen garage, noch dat de jeugd waar ik een bloedhekel aan heb er een (vuurwerk)bom eronder legt. Dan wordt het enorm lekker worstelen met de verzekering waar ik ook geen zin in heb.

  Laat staan het betaald parkeren wat komende tijd ingevoerd gaat worden.

  Ik heb alleen een goede fiets (geen e-bike troep), sterke benen en mijn studenten ov.

 7. Pragmatist

  @Koel Hoofd: Ik vind het prachtig wanneer er een plotse regen- of hagelbui komt en ik hoor jeugd op straat in paniek naar binnen rennen.

  Gelukkig hebben we hier (in Utrecht) geen hagel zoals in de VS waar je ramen van kapotgaan. Al kan ik me nog wel herinneren hoe de straten overspoeld raakten een aantal jaren terug.

 8. BW

  Lekker dan. Hagelstenen van 2cm op je auto en/of door je ruiten en dan mag je niet eens klagen, anders verlies je een weddenschap van Koel Hoofd.

 9. Herman

  @Wil, doe niet zo dramatisch. De natuur ontwikkeld zich al miljoenen jaren allerlei periodes wisselen zich af.

 10. Wil

  @herman: o gelukkig, ik dacht even dat ik me zorgen moest maken na al die rapporten van gerenommeerde instituten maar dat hoeft dus blijkbaar niet. Helemaal geeustgesteld. Tnx man

 11. Berk

  Herman haal je hoofd uit het zand

 12. M heijmann

  Als het een paar dagen regent, zeuren we. We vragen om zon, en als het te lang duurt, is het ook niet goed. Toen we klein waren had je ook veel regen, hitte, en toen zeurden ze niet zoveel als nu.

 13. Koel Hoofd

  @Wil @Berk
  Overdrijven is ook een kunst.
  Ik hoor al sinds ik geboren ben dat de wereld morgen vergaat, angstwekkend om als kind mee op te groeien.
  Echter, na een halve eeuw is dat nog steeds niet gebeurd maar schreeuwen “deskundigen” wel steeds harder dat het morgen toch echt helemaal over is als we nu niets doen.
  Intussen is Nederland wel heel veel schoner geworden en hebben de Utrechtse Gifpark bacteries zelfs een wereldprimeur: ze ruimen het gif van de gasfabriek op omdat menselijke knappe koppen dat niet konden.
  Kortom, er is altijd hoop… Maar doomdenkers voorspellen al meer dan 6.000 jaar dat de wereld toch echt morgen vergaat….

 14. Thuisblijver

  Leuke discussie: aarde bestaat 5 mld jaar. Is het 1 week lekker warm (op een klein stukje van de aarde, genaamd Nederland) en er valt een dooie mus van het dak, dan gaat diezelfde aarde naar de kl*te? Denk het niet.
  Denk je van wel? Dan stoppen met vlees eten, niet meer vliegen, en je vooral niet vermenigvuldigen. Zo, dan wordt het leven op aarde alleen maar beter!

 15. Dik de wit

  Wil, neem je in je commentaar ook even mee hoeveel nieuwe diersoorten er de afgelopen jaren zijn ontstaan? Natuurlijk is een levend iets. Waarbij soorten ontstaan, muteren, uitsterven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).