‘Neef Ridouan Taghi opgepakt na sleutelrol moord advocaat Wiersum | De Utrechtse Internet Courant ‘Neef Ridouan Taghi opgepakt na sleutelrol moord advocaat Wiersum | De Utrechtse Internet Courant

‘Neef Ridouan Taghi opgepakt na sleutelrol moord advocaat Wiersum

‘Neef Ridouan Taghi opgepakt na sleutelrol moord advocaat Wiersum
Recherche doet onderzoek naar kogelhulzen. Archieffoto: Robert Oosterbroek
De neef van Ridouan Taghi is gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat meldt Het Parool. Anouar Taghi heeft volgens de krant een sleutelrol gespeeld bij de uitvoering van de moord.

De neef van Ridouan Taghi is gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat meldt Het Parool. Anouar Taghi heeft volgens de krant een sleutelrol gespeeld bij de uitvoering van de moord.

Derk Wiersum was de advocaat van de Utrechter Nabil B. die als kroongetuige wordt ingezet door het openbaar ministerie. Nabil B. heeft meerdere moorden en moordpogingen toegeschreven aan Ridouan Taghi.

Wiersum werd op 18 september in Amsterdam doodgeschoten. Eerder werden al drie aanhoudingen verricht, maar nu is ook een directe link met Ridouan Taghi gemaakt in het onderzoek naar de liquidatie op de advocaat.

De vermoedens waren al langer dat Taghi iets te maken had met de dood van Wiersum. Zijn neef, volgens Het Parool in het circuit bekend als plofkraker uit Utrecht, zou een sleutelrol hebben gespeeld bij de moord. Wat zijn rol precies is geweest, is niet duidelijk.

Kroongetuige

In maart 2018 werd eerder al Reduan B., de broer van de kroongetuige, in Amsterdam geliquideerd. Dit gebeurde een week nadat bekend werd dat Nabil B. ging getuigen tegen de nog steeds voortvluchtige criminelen Taghi en Razzouki.

Taghi en Razzouki worden verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende liquidaties. De twee mannen zijn eerder op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  “In de nacht van 8 op 9 maart 2016 pleegde de Audibende een plofkraak op een geldautomaat van de Sparkasse in Emsland. Tijdens hun vlucht ging het helemaal fout, de vluchtauto verongelukte waardoor een dode viel en een zwaargewonde. De derde dader, Anouar T. kon vluchten maar werd later alsnog opgepakt. Vorige week is hij veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar.”

  Die 4 jaar zijn nog niet om, dus kennelijk heeft meneer ‘korting’ gekregen.

 2. Herman

  Dit is wel in de stijl van deze crimineel. Familieleden oppakken voor daden neefje. Andersom heeft hij immers ook familieleden van kroongetuige aangevallen.

 3. GeenStijl@Utrecht

  Ik wil wel eens zien wat hieruit voortkomt mbt veroordeling, dit moet lijken alsof justitie er bovenop zit, maar ik heb mijn twijfels.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).