20 jaar cel voor moord op broer kroongetuige | De Utrechtse Internet Courant 20 jaar cel voor moord op broer kroongetuige | De Utrechtse Internet Courant

20 jaar cel voor moord op broer kroongetuige

20 jaar cel voor moord op broer kroongetuige
Elke ochtend het laatste nieuws uit Utrecht in de mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Uw e-mailadres Aanmelden

De rechter heeft 20 jaar celstraf opgelegd voor de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. De verdachte, Shurandy S., bekende de moord te hebben gepleegd op 29 maart.

Reduan B. werd op klaarlichte dag doodgeschoten bij zijn bedrijf in Amsterdam. Hij is de oudere broer van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. De liquidatie was zes dagen nadat bekend werd gemaakt dat Nabil B. kroongetuige was in een reeks liquidaties. Nabil B. wees daarbij Taghi en Razzouki aan als opdrachtgevers.

De verdachte, Shurandy S, wilde niet zeggen in opdracht van wie hij de moord pleegde, maar zei wel dat hem 100.000 euro was beloofd als hij Reduan vermoordde. De verdachte zegt niet te weten wie hij liquideerde. De rechter zag geen reden aan te nemen dat Shurandy S. wist dat het ging om de broer van een kroongetuige. De straf viel daarom lager uit dan de eis van het OM van 28 jaar.

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Lombokker

    Omdat (de rechter geloofd dat) deze huurmoordenaar niet wist wie zijn slachtoffer was, gaat er dus 8 jaar van de geeïste gevangenisstraf af. Dat hij niet wil vertellen wie de opdracht heeft gegeven maakt kennelijk niets uit. Ik kan de logica die de rechtbank hier gebruikt totaal niet begrijpen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).