Nog acht verdachten aangehouden voor rellen na wedstrijd FC Utrecht; politie verspreidt nieuwe beelden Nog acht verdachten aangehouden voor rellen na wedstrijd FC Utrecht; politie verspreidt nieuwe beelden

Nog acht verdachten aangehouden voor rellen na wedstrijd FC Utrecht; politie verspreidt nieuwe beelden

Nog acht verdachten aangehouden voor rellen na wedstrijd FC Utrecht; politie verspreidt nieuwe beelden
De politie heeft deze week acht verdachten aangehouden voor de rellen die op 26 mei ontstonden na de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht worden dinsdagavond ook nieuwe beelden van een aantal verdachten getoond.

De politie heeft deze week acht verdachten aangehouden voor de rellen die op 26 mei ontstonden na de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht worden dinsdagavond ook nieuwe beelden van een aantal verdachten getoond.

Na de finale van de play-offs tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles op 26 mei ontstonden er rellen buiten stadion Galgenwaard. Een grote groep FC Utrecht-supporters keerde zich tegen de politie. Er is meerdere malen geschoten door verschillende agenten en meerdere agenten raakten gewond. Relschoppers belaagden de politie met onder meer ijzeren staven en gooiden met stenen en fietsen.

De politie startte een groot onderzoek om de identiteit van de relschoppers te achterhalen. Maandag en dinsdag zijn op basis daarvan acht verdachten aangehouden uit Utrecht, Maarssen en Houten. Ze worden verdacht van bedreiging, het opzettelijk proberen toe te brengen van zwaar lichamelijk letsel en openlijke geweldpleging.

Zelf melden

Eerder besloten drie verdachten zich al uit zichzelf te melden bij de politie en na een uitzending van Opsporing Verzocht meldden nog drie verdachten zich. Deze zes verdachten zijn inmiddels gehoord door de recherche. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

“Met deze aanhoudingen stopt het onderzoek niet”, laat de politie weten. “Het onderzoeksteam is doorlopend bezig met het uitkijken van al het beeldmateriaal van die avond op zoek naar de verantwoordelijken voor de rellen.” Dinsdagavond worden in de uitzending van Opsporing Verzocht opnieuw beelden van meerdere verdachten getoond.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. TB

  Het is jammer dat de goeden onder de kwaden moeten lijden.
  Ik zou stoppen met de politie inzet elke week.
  Laat de clubs het zelf maar regelen.
  En per direct stoppen met de uit supporters.
  Elke week kost dat miljoenen staatsgeld wat jan met de pet moet ophoesten.

 2. Steve

  Waarom word alleen FC Utrecht gestraft?
  Eagles supporters zijn begonnen en worden niet aangehouden.
  Er hangen ook camera’s in het stadion.
  Waarom Eagles ook geen 1e wedstrijd zonder publiek?
  Klasse justitie bah bah

 3. Uuu

  @ Steve

  Verspreidt geen fake news, FC Utrecht wannabe hoolies begonnen met vuurwerk gooien, Eagles aanhangers gooiden terug. Ik zat er naast en heb gezien hoe het begon. Daarnaast is het straffen van vuurwerk gooiende Eagles aanhangers zaak van de politie en niet van de FC Utrecht of de KNVB.

  Daarnaast zijn de supporters niet verantwoordelijk voor het garanderen van de veiligheid in het stadion, dat is de club FC Utrecht, die weten niet te voorkomen dat supporters met vuurwerk het stadion in komen. Dat is verantwoordelijkheid van de club FC Utrecht. FC Utrecht moet ook de veiligheid van de supporters in heet stadion garanderen en waarborgen, ook daarin verzaakt de club regelmatig, al meerdere decennia op rij. Daarom dus geen publiek bij de eerste thuiswedstrijd, als signaal en roep om actie.

  De wedstrijd zonder publiek is een signaal richting de club dat ze hun zaakjes op orde moeten zien te krijgen. Gelet op het uitblijven van zware sancties en reacties de laatste weken zal het nog wel vaker gaan gebeuren de komende decennia. De club durft namelijk niet hard op te treden tegen een flink deel (3000 tot 5000 ultra achtige mannen en jongens) van de eigen achterban, deze moeten eigenlijk voor eeuwig verbannen worden uit de Galgenwaard, ook om te voorkomen dat er nieuwe jongeren worden gerekutreerd.

 4. Bart van Dam

  Bijzonder hoe volgens Steve, maar ook Duic columnisten Ben en de twee broertjes het nooit de schuld is van FC Utrecht supporters maar altijd van de uitsupporters. Nog vreemder is dat er wel altijd FC Utrecht supporters betrokken zijn als er ongeregeldheden zijn. Al die rellende supporters in FC Utrecht kleding die je op Opsporing Verzocht ziet, dat zijn eigenlijk ook alleen maar slachtoffers van de uitsupporters hoor

 5. Simon

  UUUU

  iets te laat gekeken dan , er zijn zeer duidelijke filmpjes dat een GAE supporter een fakkel aan steekt en gooit, als eerste!

  voor de rest niet belangrijk , schandelijk gedrag als reactie

  3000-5000 ultra achtige mannen ….hahhahahaha zwaar overdreven .
  En een club mag maar in een bepaalde vorm foulieren, niet zo uitgebreid als de politie, dus als men iets mee naar binnen wil nemen gaat dat niet voorkomen worden

  Inmiddels heeft de club tientallen stadion verboden uitgedeeld en de politie aardig wat mensen gearresteerd.

  Geen enkele reden de overige 22.000 nog te straffen

 6. Katja

  Niet de uitsupporters zijn het probleem, maar het feit dat men zich niet normaal gedragen kan. Wilders zou zeggen “testosteronbommetjes”.

 7. Koel Hoofd

  @TB
  Strak punt.

  @Uuu
  Wat is een ultra achtige man?
  Is dat iets genderspecifieks, of kunnen mensen uit de pretletterbakgemeenschap dat ook zijn, of is het een discriminerend verzinsel van je?

 8. vak K

  @ Uuu

  Daar is Uuu ( vroeger Chauviere) weer. De man die week in,week uit de club door het slijk probeert te halen, diezelfde man zegt nu….luister goed…hij was er,en heeft alles gezien!

  En als hij alles heeft gezien dan mag deze beste man gelijk naar Specaver!

  Even de echte feiten:
  Goahead begon met vuurpijlen ( inmiddels een aantal gearresteerd)
  Een kleine 100 FC supporters hebben het veld betreden, en krijgen een zware SV aan hun broek.
  Degene die buiten relden komen allemaal aan de beurt ( zie het nieuws)
  De FC is ongeveer 100k per wedstrijd kwijt aan veiligheid en Security in eigen stadion,buiten is de Gemeente verantwoordelijk

  En dan de uitsmijter van deze clown….3000 Ultra’s (lees Bunnikside) een ban geven. De Bunnikside die zowel uit als thuis voor een geweldige sfeer zorgt. Jaaahhh deze Uuu komt iedere week en is supporter maar niet heus!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).