Ook vernieuwing Noordelijke Randweg Utrecht loopt vertraging op door stikstofcrisis | De Utrechtse Internet Courant Ook vernieuwing Noordelijke Randweg Utrecht loopt vertraging op door stikstofcrisis | De Utrechtse Internet Courant

Ook vernieuwing Noordelijke Randweg Utrecht loopt vertraging op door stikstofcrisis

Ook vernieuwing Noordelijke Randweg Utrecht loopt vertraging op door stikstofcrisis
Artist impression NRU
Naast de verbreding van de A27 loopt ook de vernieuwing van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vertraging op door de stikstofproblematiek. De vertraging is minimaal een jaar.

Naast de verbreding van de A27 loopt ook de vernieuwing van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) vertraging op door de stikstofproblematiek. De vertraging is minimaal een jaar.

De Rijksoverheid heeft een pakket maatregelen om de stikstofproblematiek aan te pakken, maar de NRU kan daar geen gebruik van maken, blijkt uit een brief van het college.

Er moeten nu eerst maatregelen worden gevonden die de neerslag van stikstof beperken. Dat onderzoek is deels afhankelijk van andere overheden en de eigenaren van de grond, waardoor het college nog geen voorspelling kan doen van de precieze tijd die ervoor nodig is.

Minimaal een jaar

Het college gaat ervan uit dat het bestemmingsplan minimaal een jaar vertraagd is. Ook het verleggen van kabels en leidingen, dat dit jaar had moeten beginnen, loopt een jaar vertraging op. De bouwwerkzaamheden kunnen mogelijk pas in 2023 van start. Als vervolgens ook een zogenoemde ACD-toets moet worden uitgevoerd, duurt de start van de eerste werkzaamheden nog langer.

Als het kabinet nieuwe maatregelen neemt waar de NRU wel onder valt, is de vertraging mogelijk beperkter.

In november vorig jaar bleek dat de verbreding van de A27 wel door kan gaan. Die werkzaamheden lopen 1 tot 3 jaar vertraging op door de stikstofcrisis.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Geen enkel probleem. Geen goede doorstroming van het verkeer, de inwoners van Overvecht nog wat langer last van files en luchtverontreiniging. Allemaal zaken die geheel acceptabel zijn omdat we geen Pfas willen. Goed bezig mensen.

 2. Esrin W.

  Wàt voor crisis???
  Eerst beren op de weg zoéken en dan diezelfde beren op de weg op kosten van de belastingbetaler weg moeten zien te krijgen.
  Hoe was die reclame slogan ook alweer?
  O ja: “Nederland wordt steeds slimmer”…

 3. Rutger

  @ JdV: stikstof en PFAS hebben niet zo veel met elkaar te maken. Iets met de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt 😉

 4. trol

  Vraag anders aan Rob Jetten even wat stikstof precies is….https://twitter.com/blhbnl/status/1222580631823159296

 5. Scherpschutter

  trol 15:49

  Bijna net zo genant als toen Jesse Klaver Baudet betichte van niet kunnen rekenen tijdens het klimaatdebat…toen hij zelf ‘even’ 200 miljoen en 200 miljard door elkaar haalde. LOL

  Nee, ook op landelijk niveau is er ter linkerzijde misschien met een uiterste krachtsinspanning een half functionerend brein te vinden…

 6. Utrechter

  Inderdaad Esrin, we hebben de stikstofproblematiek compleet over onszelf uitgeroepen. Het is niet automatisch slecht voor de natuur, al jaren fors dalende (vooral het aandeel door autoverkeer) en onze norm is 130 keer strenger dan die in Duitsland. We houden elkaar voor de gek en het land staat stil. Nu maar hopen dat GroenLinks en D66 hierop worden afgestraft. Dit is echt sneu voor iedereen in Overvecht: jarenlang nog overlast en slechte lucht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).