Opening Centrale Bibliotheek aan de Neude afgelast | De Utrechtse Internet Courant Opening Centrale Bibliotheek aan de Neude afgelast | De Utrechtse Internet Courant

Opening Centrale Bibliotheek aan de Neude afgelast

Opening Centrale Bibliotheek aan de Neude afgelast
De gloednieuwe centrale bibliotheek aan de Neude gaat dit weekend niet open. Alle evenementen in heel Nederland waar meer dan 100 bezoekers op zouden afkomen mogen niet doorgaan vanwege de aanpak van het coronavirus.

De gloednieuwe centrale bibliotheek aan de Neude gaat dit weekend niet open. Alle evenementen in heel Nederland waar meer dan 100 bezoekers op zouden afkomen mogen niet doorgaan vanwege de aanpak van het coronavirus.

Prinses Laurentien en wethouder Anke Klein zouden vrijdag de bibliotheek, na jaren van werkzaamheden aan het voormalige postkantoor, openen. Dit gaat niet door, de deuren blijven dit weekend gesloten.

‘Heel zuur’

Het kabinet heeft donderdagmiddag  nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met het coronavirus. Evenementen met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast tot en met 31 maart en er wordt opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te werken.

Woordvoerder van de bibliotheek Isabella Arons zegt: “Het kan helaas niet doorgaan. De deuren blijven dit weekend dicht. Na jaren van hard werken had dit de bekroning moeten zijn. Het is heel zuur.” Maandag gaat de bibliotheek beraden hoe en wanneer de nieuwe locatie wel opengaat.

Andere evenementen

Naast de opening van de bibliotheek kondigen ook een hoop andere organisaties dat evenementen niet doorgaan. Alle optredens in TivoliVredenburg en Stadsschouwburg gaan niet door, net als de wedstrijden van FC Utrecht. Ook de bekende roeiwedstrijd Varsity op 5 april gaat niet door.

 

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. erwin

  nou ja belachelijk zeg, je kan de toko toch gewoon open gooien en dat openingsfeestje een andere keer doen…???

 2. wollie

  @erwin nee want half utrecht wik er wel even binnen kijken… beter van niet.

 3. buurtbewoner

  @erwin
  ook zonder feestje gaan er meer dan 100 mensen tegelijk op afkomen

 4. Ton

  Erwin, weet jij hoeveel mensen er dan na een half uurtje die prachtige hal staan te bewonderen ? Ik ook niet. Daar moeten ze eerst misschien toch iets voor bedenken. (niet T.v.V.)

 5. Hugo Aylva

  @Erwin: hoeveel mensen denk je dan dat daar op afkomen? Ook zonder feestje…

 6. Henk

  @ iedereen. Dat is toch n vrije keuze voor iedereen die de bieb wil bezoeken?

  Hoe werkt het dan met trein, bus, winkel etc? Net als Italië iedereen verplicht quarantine.

  Wat een onzin allemaal. Mensen die bang zijn blijven binnen. Mensen die dapper zijn gaan door met hun leve n. Simpel. Geen dwang van de staat.

 7. Rob Delvigne

  De bibliotheek heeft nu alle tijd om die banale banners te verbannen.
  Laten ze zorgen, dat ze dit mooie gebouw waard zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).