Organisator Nederland in opstand-demo opgepakt: sympathisanten verzamelen bij politiebureau | De Utrechtse Internet Courant Organisator Nederland in opstand-demo opgepakt: sympathisanten verzamelen bij politiebureau | De Utrechtse Internet Courant

Organisator Nederland in opstand-demo opgepakt: sympathisanten verzamelen bij politiebureau

Organisator Nederland in opstand-demo opgepakt: sympathisanten verzamelen bij politiebureau
Actievoerden schrijven in stoepkrijt '#FreeTinus' voor het politiebureau. Foto's: Heleen Zijlstra
De organisator van de Nederland in opstand-demonstratie, Tinus Koops, is dinsdag in zijn huis gearresteerd. In een video op Facebook vertelt Koops dat hij is aangehouden omdat hij de burgemeester zou hebben bedreigd.

De organisator van de Nederland in opstand-demonstratie, Tinus Koops, is dinsdag in zijn huis gearresteerd. In een video op Facebook vertelt Koops dat hij is aangehouden omdat hij de burgemeester zou hebben bedreigd.

De politie Midden-Nederland laat weten dat er inderdaad een 38-jarige man is gearresteerd, met als reden ‘online bedreiging en belediging’. Een groepje van twintig sympathisanten heeft zich inmiddels verzameld voor het politiebureau bij Paardenveld.

‘’We verwachten hier de hele avond nog wel te staan’’, zegt een van de sympathisanten. Een ander tekent met blauw stoepkrijt ‘#FreeTinus’ op de stoep voor het politiebureau.

Park Oog in Al

Koops organiseerde afgelopen zaterdag de demonstratie van Nederland in opstand:  ‘Stop de 1,5 meter waanzin. Vrijheid politiegeweld’. Het protest werd door de gemeente verboden, nadat ze hadden opgevangen dat er relschoppers op af zouden komen.

De organisator riep iedereen op toch te komen. De demonstratie heeft toen even plaatsgevonden in Oog in Al en is vrij snel beëindigd in de Kanaalstraat.

 

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Bedreiging of belediging schaadt goed noch lijf en kan in een morele volwassen rechtsstaat nooit een reden voor vrijheidsberoving zijn.

  Laat vrij die man. Ga werkelijke boeven vangen…in plaats van dit soort politiek gemotiveerde arrestaties uitvoeren.

 2. Kadoendra

  @Scherpschutter

  Bedreiging en of belediging is wettelijk strafbaar ……………….

 3. Jord in de Kelder

  @scherpschutter helemaal met je eens, helaas wonen we in een land waar woorden een groter goed zijn dan daden.

 4. P. van Egmond

  Scherpschutter, wat je stelt is écht heel vreemd: belediging tot daar aan toe, maar bedreiging is op geen enkele manier goed te praten of te bagatelliseren. Als iemand wordt bedreigd, dient hij/zij er ernstig rekening mee te houden dat dit dreigement wordt uitgevoerd, met mogelijke vecht- of vluchtreactie tot gevolg. Het is niet voor niets dat Openbaar Ministerie en politie bedreiging vaak hoog opnemen.
  Hoe zou u het vinden als iemand u zou dreigen met geweld tegen u of uw naasten?

 5. Theo

  Natuurlijk staat deze man niet positief tegenover een burgemeester die op grond van niet overtuigende aanwijzingen het recht op demonstreren om zeep helpt.
  Als hij vervolgens op Facebook in stevige bewoordingen zijn gram uit, dan geldt dat al als een bedreiging.
  Zo kan je nooit winnen.

 6. HArry

  Met het instellen van de verplichte afstand is eerste de bijl in onze grondwettelijke verworvenheden gezet. Iedereen die opstaat tegen de uitholling van onze grondwettelijke rechten verdient een ere plaats.

  Met eenzijdige niet controleerbare “feiten” worden nu stelselmatig demonstraties verboden en lieden gearresteerd. Welkom in NeDDRland waar de Stasie bepaald wat wel en niet door de groene deugcriminerende beugel kan.

  Ook bijzonder dat de UN met het World Economic Forum een publiek private samenwerking in 2019 zijn aangegaan voor de realisatie van de SDG doelen. Dit lijkt nog maar het begin.

 7. cas

  Voor zo iets onbenulligs worden opgepakt, er verschijnen dagelijks veel ergere dingen op internet. Zeer vreemd en ruikt een beetje naar selectief handelen.

 8. Yoshua

  Dit land is eigenlijk wel een heel erg mooi land waar echt alles mogelijk is.
  Tinus (voorheen Martijn) Koops stond jaren lang zijn krantjes te verkopen bij de AH en is nu een toonaangevend leiden figuur tegen de corona dwang.
  Dit laat zien dat een ieder in dit land kansen kan nemen en uiterst serieus wordt genomen door miljoenen mensen in dit land.
  Van verslaafde dakloze naar een zeer invloedrijke autoriteit die de waarheid kent, zoals Maurice de Hond, Willem Engel en natuurlijk onze eigen Scherpschutter.
  Deze man moet absoluut de politiek in, die gaat het schoppen tot minister president.
  Corona tijd is een mooie tijd die kansen bied aan mensen die hun leven kansloos waren.

 9. BdV

  Je vindt een luisterend oor door te zeggen wat mensen graag horen. Wat je zegt hoeft niet logisch of waar te zijn, of duidelijk aantoonbaar of wetenschappelijk bewezen. Feiten bestaan niet meer.

 10. Scherpschutter

  @Kadoendra

  Dat het in de wet staat maakt het niet moreel juist uiteraard. Dat zijn twee verschillende zaken. We kunnen ook wel een wet maken waarin staat dat de overheid iedereen moet opsluiten die een grote neus heeft, maar erg moreel zou dat niet zijn natuurlijk…

  @P. Van Egmond

  Dat bedreigen of beledigen weinig beschaafd is is tot daar aan toe. Dat ben ik ook met u eens. Wat ik alleen niet met u eens ben is dat dit strafbaar zou moeten zijn…Dat past niet in een volwassen maatschappij. Volwassen en ontwikkelde mensen hebben echt geen emotionele bescherming nodig…

 11. Jord in de Kelder

  @BdV feiten bestaan nog gewoon hoor, er is alleen een klein groepje die het niet bevalt en vervolgens gaan huilen, die vinden van niet.

 12. Lezer

  @Scherpschutter: bedreiging is strafbaar omdat het gebruikt kan worden om dingen gedaan te krijgen van mensen zonder dat daar geweld voor nodig is. De klassieke frases zijn “mooie … heb je. Het zou zonde zijn als daar iets mee zou gebeuren” en “je geld of je leven”.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).