Overlastgevers in Lombok-Oost kunnen gebiedsverbod krijgen | De Utrechtse Internet Courant Overlastgevers in Lombok-Oost kunnen gebiedsverbod krijgen | De Utrechtse Internet Courant

Overlastgevers in Lombok-Oost kunnen gebiedsverbod krijgen

Overlastgevers in Lombok-Oost kunnen gebiedsverbod krijgen
Archieffoto De Kanaalstraat.
De gemeente Utrecht neemt maatregelen tegen de overlast in Lombok-Oost. Vanaf 1 april kunnen mensen die de overlast veroorzaken een gebiedsverbod krijgen.

De gemeente Utrecht neemt maatregelen tegen de overlast in Lombok-Oost. Vanaf 1 april kunnen mensen die de overlast veroorzaken een gebiedsverbod krijgen.

Het is één van de maatregelen waarmee gemeente, politie en Openbaar Ministerie de (drugs)overlast in de buurt willen verminderen en de veiligheid vergroten.

De aanpak Overlast Lombok-Oost loopt inmiddels enkele jaren, maar er blijft een harde kern van overlastgevers actief in het gebied die lastig aan te pakken zijn. De kern bestaat uit jongvolwassenen die voorheen deel hebben uitgemaakt van een overlastgevende of criminele jeugdgroep, volwassen overlastplegers uit de omgeving of andere wijken (veelal  drugsverslaafden) en dealers.

Om snel in te grijpen wil de politie aan overtreders, naast een bekeuring, een verblijfsontzegging uitreiken. Bij de eerste overtreding is dat een ontzegging van 24 uur, bij de tweede een maand en bij de derde overtreding twee maanden. De maatregel is eerder ook al ingezet in de Voorstraat – Breedstraatbuurt.

8 Reacties

Reageren
 1. Formule 1 in lombok

  Kunnen of krijgen
  Wat een vrijblijvendheid
  Eergisteren liep ik door de kanaalstraat damstraat
  Zeker een half uur scheurde een audi, met piepende banden door dat gebied
  Levensgevaarlijk
  Handhaving politie
  Ik zie ze daar zelden
  En als ze er zijn ,,kijken ze weg
  Dubbel parkeren ,,dat kan,,,ook dan kijkt men weg

 2. MJPD

  @Formule 1 in lombok
  “Zeker een half uur scheurde een audi, met piepende banden door dat gebied”

  Blijkbaar hebt u dan een half uur staan “weg kijken” of hebt u actie ondernomen zoals de politie bellen of de Audi-rijder aanspreken op zijn gedrag?

 3. MarkoLombok

  De reactie van Formule1 is helaas heel herkenbaar. De gemeente praat al jaren over “100% handhaving” in Lombok, terwijl er 0,0 handhaving is op de momenten dat het er toe doet, d.w.z. het grootste deel van de tijd. Zelf heb ik herhaaldelijk gebeld en geklaagd en het maakt allemaal weinig uit. Er wordt consequent weggekeken, genegeerd en gebagatelliseerd. Kennelijk wordt de handhaving nu opgevoerd tot boven de 100%. Eerst zien, dan geloven.
  MarkoLombok

 4. Lombokker

  @F1
  Vroeger was de overlast veel erger, de maatregelen die toen zijn genomen hebben wel degelijk een verbetering gebracht. Maar het kan altijd beter, dus ik ben erg blij met het nu voorgestelde gebiedsverbod.

  @MJPG
  Aanspreken? Zou ik niet doen, die gasten reageren nogal agressief.
  Politie bellen heeft alleen nut als je het volledige kenteken door kunt geven, want tegen de tijd dat de politie arriveerd zijn de vogels al weer gevlogen.

 5. Berend

  Wat een rommel er uit deze wijk (of eigenlijk de kanaalstraat) in de omliggende straten gecreëerd wordt, niet normaal! De straat is de vuilnisbak bij deze in de auto bivakkerende figuren.

 6. MtU

  Een gebiedsverbod? Daar zullen ze van schrikken, zeg! Welnee, ze gaan gewoon een paar straten verderop. De rest van Lombok kan nu zijn hart vasthouden.

 7. cas

  Misschien moeten wij deze wijk juist zo laten als het nu is. Straks verplaatst het zich naar overige buurten of wijken. De mensen in de wijk weten al decennia hoe het eraan toe gaat en nieuwkomers moeten zich maar beter informeren.

 8. Katja

  Ach, ASW en omgeving zelfde verhaal…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).