Politie arresteert 23 mensen na onrustige avond in Utrechtse wijk Overvecht Politie arresteert 23 mensen na onrustige avond in Utrechtse wijk Overvecht

Politie arresteert 23 mensen na onrustige avond in Utrechtse wijk Overvecht

Politie arresteert 23 mensen na onrustige avond in Utrechtse wijk Overvecht
In de Utrechtse wijk Overvecht zijn zaterdagavond 23 mensen gearresteerd. Groepjes jongeren gingen de straat op om onrust te stoken en ze zochten daarbij de confrontatie met de politie.

In de Utrechtse wijk Overvecht zijn zaterdagavond 23 mensen gearresteerd. Groepjes jongeren gingen de straat op om onrust te stoken en ze zochten daarbij de confrontatie met de politie.

Via sociale media zijn de afgelopen dagen oproepen gedaan om te komen rellen in Utrecht. Vrijdagavond werd het onrustig in Kanaleneiland en gisteren dus in Overvecht. De politie was zaterdagavond in groten getale aanwezig in de wijk.

Op een gegeven moment werden agenten bekogeld met onder andere vuurwerk en stenen. Volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens was dat een van de aanleidingen voor de gemeente om een noodbevel af te kondigen voor de omgeving van de Wolgadreef. Met zo’n bevel krijgt de politie meer ruimte om mensen te arresteren. Rond 01.00 uur was het volgens Jens weer rustig in Overvecht.

Kleine groepjes

Hoeveel relschoppers er in Overvecht op de been waren is niet helemaal duidelijk. Jens zegt dat het om meerdere kleine groepjes ging. Dit is anders dan vrijdagavond in Kanaleneiland waar de jongeren vooral geconcentreerd waren in een grote groep.

Het is nu al twee avonden achter elkaar onrustig geweest in Utrecht. In totaal zijn 41 mensen aangehouden. De politie zegt de situatie de komende avonden te blijven monitoren. “We houden alles goed in de gaten. Als er aanleiding is om op te schalen doen we dat”, aldus Jens.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Er is m.i. de afgelopen tientallen jaren veel te veel bezuinigd op de lokale politie, afgeschoven naar de nationale politie, bezuinigd op de salarissen van dienders waardoor je als gemeente het risico gaat lopen dat dienders corruptiegevoelig worden. De nationale politie staat m.i. veel te ver van de lokale burger af en dat heeft de toenmalige minister van Justitie/oud-burgemeester van Utrecht m.i. niet goed begrepen. Dus alle 10 Utrechtse wijken een eigen politieburo, 24/7 geopend, met voldoende wijkagenten op straat zodat Justitie precies weet waar de rottigheid in de wijken zit en daar ook naar kan handelen. Het veiligheidsgevoel bij de burger moet weer terug en verbeteren en dat bereik je niet met wegkijken en pamperen. of aangiftes onbehandeld op de plank laten liggen. Ook het seponeringspercentage van 50% (!) van aangiftes is veel te hoog

 2. Is

  Is het niet tijd voor een belastingstaking in Utrecht? Waar betaal ik als gehoorzame burger belasting als de veiligheid niet gewaarborgd kan worden door de gemeente? Lombok Oost, Kanaleneiland, Overvecht..overal dezelfde problemen die compleet uit de hand zijn gelopen. En de politie grijpt niet in om niet te escaleren? De situatie is allang geëscaleerd, al twintig jaar! Het gevolg? Onveiligheid en discriminatie van allochtone jongeren die WEL hun bijdrage leveren aan deze maatschappij. Dit kan zo niet langer..ik zeg het sociale contract op met deze gemeenteraad.

 3. Betrokken lezer

  Laat me raden…welke ,,jongeren” ? Iedereen weet wat voor cultuur er op kanaleneiland woont…lekker stoer en altijd in groep voor erkenning onder hun bende s !

 4. Utrechtvoorutrecht

  Een bushokje is goedkoper dan een IC-opname voor Corona. Betaalt u wel belasting voor Viruswaanzin?

  En helaas zijn “allochtonen” bovengemiddeld vertegenwoordigd in lagere sociale klassen. Je zou het ook positief kunnen zien dat de relschoppers zo’n heterogene groep zijn. Maar laten we vooral niet doen alsof dit een nieuw fenomeen is. In de jaren 70, 80 en 90 waren er ook voldoende rellen, los van culturele achtergrond. Iets met onzekere tijden…

 5. MJPD

  @Is
  “ En de politie grijpt niet in om niet te escaleren?”

  Voor het deëscalerend optreden moet u toch bij GL locoburgemeester Lot zijn. Zolang deze ellende blijft plaatsvinden in de “eigen” wijken Kanaleneiland, Overvecht, Schildersbuurt of andere shitholes in Nederland zoals Rotterdam-Zuid, Gouda en Arnhem. Laat het maar gebeuren. Laat de ratten hun eigen nest maar bevuilen, net zolang totdat hun eigen gemeenschap het zat is en haar verantwoording eens neemt.

  Gisterenavond uit de verte de vele sirenes vanuit het vergeleken Overvecht gehoord. Deze jongen woont lekker in een koopappartement in een wijk zonder sociale woningbouw. Huizenprijzen zijn verdubbeld in de afgelopen 10 jaar, dus weinig kans op aanwas van dit soort toestanden, ook niet in een straal van 500 meter.

  Enige bijdrage die ik ga leveren is stemmen op PVV of FvD bij de komende lokale en landelijke verkiezingen, ze zoeken het maar uit.

 6. Paul

  # UtrechtvoorUtrecht

  Zolang er nog meningen en opvattingen als die van u zijn gaat het tuig gewoon verder. Eerst was het belletje trekken,oude vrouwtjes beroven, grote bekken etc.etc. Heden ten dage loopt dit tuig met wapens en machettes op zak. Maar preventief fouilleren van linkse burgemeesters als Halsema mag niet….want dat is institiueel racisme…Jaja…voetbalsupporters worden al vastgezet als ze van de ene stad naar de ander reizen….afgelopen weken 4 moorden, rara uit welke hoek dit kwam!

  Slaap lekker door Nederland

 7. Erwin

  @vreeswijk: bezuinigd op lokale politie…?!?!? Die bestaat sinds 1994 al niet meer!! En een paar jaar geleden zijn de regionale korpsen overgegaan in de nationale politie.
  Dit hebben we allemaal te danken aan law and order-partij VVD.

 8. Is

  @mpjd

  Alsof de ‘gemeenschap’ ook maar invloed heeft op wat sommige jongeren doen. Ik snap dat er frustratie is maar er zijn talloze allochtonen die deze overlast ook zat zijn. Je moet niet de fout maken door te denken dat allochtonen 1 groep zijn. Wat belangrijker is is dat ALLE gevestigde politieke partijen in Nederland geen antwoord hebben op deze chronische problematiek. Veroordeel derhalve niet alle allochtonen maar overlastgevende allochtonen en zij die hun gedrag tolereren en toelaten.

 9. Scherpschutter

  @Is 11:28

  U heeft nog nooit in uw leven een contract met wat voor een overheidsinstelling dan ook afgesloten, dus wat wilt u precies opzeggen? De overheid pretendeert een contract met u te hebben, maar is in essentie niets anders dan een melkboer die ongevraagd bedorven melk op uw stoep gooit om u er vervolgens een twee keer zo hoge rekening voor te presenteren als u ooit in een supermarkt zou krijgen. En wee uw gebeente als u weigert te betalen…

  Kijk, dat u van deze ‘melkboer’ helemaal nooit een fles verse melk zult krijgen staat vast, net zoals de reden waarom vast staat. Het is precies dezelfde reden dat overheden ook op het gebied van ordehandhaving hopeloos falen, net zoals ze op ieder ander gebied ook falen.

  Goede ideeen en goede uitvoeringen hebben geen dwang nodig om afgenomen te worden. Alleen slechte ideeen hebben dwang nodig. Het is tijd voor een totale privatisering van onze maatschappij. De overheid heeft haar kans gekregen en heeft werkelijk niets gepresteerd of opgeleverd, sterker, ze heeft zelfs een belang bij het leveren van wanprestaties.

  Kanaleneilandproblematiek zal NOOIT worden opgelost door een overheidsinstantie. De problemen zijn meer dan welkom….zodat er ‘oplossingen’ geboden kunnen worden.

 10. Utrechtvoorutrecht

  @Paul ik kom uit zo’n wijk (maar andere stad). Als we aan het voetballen waren, kwam er regelmatig politie kijken hoe het ging met de “allochtonen”. Niet met mij, of andere blanke kinderen. Zelfde school, zelfde wijk en tóch anders. Dan moet je sterk in je schoenen staan om dat allemaal te negeren.

  We weten allemaal dat een overtrokken reactie averechts werkt. Een jengelend kind scheld je ook niet de huid vol. Alleen door overal maar weer moord en brand te roepen, hebben ze wel weer bereikt wat ze willen: provoceren. Als we iedere rellende jongere, demonstrerende boer of virusgekkie negeren, is de lol er snel af. Dan pak je, zoals nu, gewoon de kern op. Het is alleen door het op te kloppen dat het doorgaat.

 11. MJPD

  @Is
  Blijkbaar is de gemeenschap in die wijken het nog niet zat genoeg, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Volgende keer de wijk afgrendelen en laat het maar volledig escaleren.

  Ik had het trouwens over een heel specifieke groep binnen de groep die u ‘allochtonen’ noemt….

  En er zijn wel degelijk partijen die een antwoord hebben, maar daar wordt (nog) niet voldoende op gestemd door Staatsjournaal-kijkend en MSM-lezend Nederland. Daar wordt het allemaal onder de noemer verveling gebracht, dat is blijkbaar een nieuw virus dat zich enkel beperkt tot enkele wijken. Of een mutatie: CoVerveling-20.

 12. Marcel

  Als u mij burgemeester van Utrecht maakt geef ik u de garantie dat dit rellen in welke wijk dan ook afgelopen is. Het algemene lak ( en dan zeg ik het netjes want ik bedoel: sch… ) aan hebben van bepaalde groepen is echt vreselijk. Ik zie dagelijks hoe er wordt omgegaan met normale regels op Overvecht. Te gek voor woorden wat hier allemaal gebeurd. De bestuursvorm zoals wij dat hebben is achterhaald. Teveel partijen die altijd voor een bepaalde achterban soft willen zijn. Denk aan de verkiezingen? Op een gegeven moment zal dit niet meer houdbaar zijn. En ik hoop oprecht dat we hier heel snel een eind aan maken zodat een bestuur de maatregelen hiertegen, overlast, zonder aanziens des persoons, in kan grijpen. 18 relschoppers oppakken? Graag x 6 en minimaal 6 weken in zo een leuk hokje, zonder tv aub.

 13. Hans

  @ Wim Vreeswijk
  Helemaal eens.

 14. Anne Marie ten Berge

  @Vreeswijk en @ Erwin, er staat mij iets bij dat Guusje Ter Horst (minister van BZ PvdeA) in het laatste Kabinet Balkenende, 1,2 miljard op de begroting had gezet voor de de politie academie. Er moesten minimaal 2000 agenten per jaar opgeleid worden. Toen trad Balkenende IV door een schandaal af en Rutte I en Zalm gingen weer inhalig polderen..

 15. JdV

  @UtrechtvoorUtrecht. Een jengelend kind scheld je de huid niet vol. Je corrigeert het kind. Als het niet in de juiste mate veranderd corrigeer je nogmaals en steviger. Net zolang tot de gewenste correctie en het juiste gedrag zijn geland en het kind het niet meer doet. Wegkijken en pamperen levert de kinderen op die nu rellen, slopen en verantwoordelijk zijn voor 80% van de criminaliteit terwijl ze slechts 10% van de bevolking uitmaken. Het collectief wegkijken en pamperen door ouders, gemeente en eigen sociale kring heeft geleid tot een totaal gebrek aan integratie, respect voor waarden en normen en bereidheid tot leveren van een nuttige bijdrage aan de samenleving. U wilt in gesprek met de kwaadaardige weefselgroei. Ik wil het definitief verwijderen en zo de rest van het gezonde deel laten overleven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).