Politie houdt verdachte aan voor dodelijke steekpartij in TivoliVredenburg in Utrecht; slachtoffer is 41-jarige schoonmaker Politie houdt verdachte aan voor dodelijke steekpartij in TivoliVredenburg in Utrecht; slachtoffer is 41-jarige schoonmaker

Politie houdt verdachte aan voor dodelijke steekpartij in TivoliVredenburg in Utrecht; slachtoffer is 41-jarige schoonmaker

Politie houdt verdachte aan voor dodelijke steekpartij in TivoliVredenburg in Utrecht; slachtoffer is 41-jarige schoonmaker
Foto: Regio Nieuws Utrecht
De politie heeft een verdachte opgepakt die mogelijk betrokken is bij de dodelijke steekpartij zondagochtend in TivoliVredenburg in Utrecht. Het slachtoffer is een 41-jarige man die werkte voor het schoonmaakbedrijf dat TivoliVredenburg inhuurt.

De politie heeft een verdachte opgepakt die mogelijk betrokken is bij de dodelijke steekpartij zondagochtend in TivoliVredenburg in Utrecht. Het slachtoffer is een 41-jarige man die werkte voor het schoonmaakbedrijf dat TivoliVredenburg inhuurt.

Het steekincident was zondag rond 7.00 uur in TivoliVredenburg, toen er geen evenementen meer bezig waren. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. De politie verspreidde een signalement van de dader en heeft inmiddels een verdachte aan kunnen houden.

Directeur van TivoliVredenburg Jeroen Bartelse reageert aangeslagen op het incident. “Het is vreselijk wat er is gebeurd, we zijn heel erg aangedaan. Verschillende medewerkers van TivoliVredenburg hebben geprobeerd om het slachtoffer te helpen”, legt Bartelse uit. “We zijn met een groot team bij elkaar om elkaar te steunen.”

Afgelast

Bartelse heeft besloten om de negen concerten die zondag op de planning stonden af te gelasten. “Alles wordt relatief. Het is niet gepast om op zo’n dag concerten door te laten gaan”, zegt Bartelse.

Veel van de evenementen waren uitverkocht, dus medewerkers van TivoliVredenburg proberen nu om zoveel mogelijk bezoekers op de hoogte te brengen. “Mensen die het niet op tijd horen, worden opgevangen in het Gegeven Paard.” De conferentie die voor maandag op de planning staat gaat vooralsnog wel door.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Echt heel erg bizar en ongelofelijk om te lezen,zeer triest bericht.

 2. Janah

  Triest verhaal, inderdaad. Helaas ook bijna normaal. Het aantal steekincidenten is niet meer te tellen. En de oplossing is niet voorhanden.

 3. w

  @janah: jawel hoor, zouden eens kunnen beginnen met steekmessen niet te verkopen..

 4. Kloek

  @ Janah

  Mensen leren geen steekwapens te dragen. Dat is ieders taak en rol.

  Van iemand die in een waas iemand heeft neergestoken en daarvoor jaren in de bak heeft gezeten geleerd (in het voorlichtingscircuit): een mes bij je hebben is ooit een mes gebruiken. Er zijn tal van situaties denkbaar waarbij je dat mes al vast hebt voor je er erg in hebt. Bijv.. als je bedreigd wordt.

 5. Janah

  @W. Je zou gelijk hebben als er geen internet zou bestaan. En als we een toereikende handhaving zouden kennen. Dus er komen nog veel meer slachtoffers.

 6. rtytr

  @w
  ja dat zal helpen haha, en elke keukenlade inspecteren?

 7. Pragmatist

  @w die sneuneuzen die het kopen om te steken gaan dan lekker illegaal kopen; kijk maar wat voor effect het vuurwerkverbod heeft op al die cobra6 ondingen die mijn buurt dagelijks teistert.

  Een aantal winkels hebben al de verkoop van (keuken!!!)messen al beperkt tot mensen vanaf 18 jaar waarbij hun leeftijd geverifieerd wordt, puur omdat een groep van jongeren het nodig vinden om het in mensen te steken.

 8. JdV

  Verbieden van de verkoop van alledaagse voorwerpen is echt de beste oplossing. Tenslotte maken pennen schrijffouten, zorgt bestek ervoor dat mensen te zwaar worden, en rijden auto’s zomaar dronken rond. Dus gewoon verbieden die pennen, auto’s en bestek. Dan leven we langer en gelukkkiger. Proest.

 9. Hoera

  @JdV, er is iemand vermoord en jij doet leuk? Dat is pas beschamend.

 10. Ton

  @ JdV
  Ik weet een nog simpelere oplossing.
  De daders zijn steeds weer voor het overgrote deel mannen.
  Dus ………..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).