Politie zoekt (dashcam)beelden van Skoda die betrokken was bij dodelijk ongeval Spinozaweg | De Utrechtse Internet Courant Politie zoekt (dashcam)beelden van Skoda die betrokken was bij dodelijk ongeval Spinozaweg | De Utrechtse Internet Courant

Politie zoekt (dashcam)beelden van Skoda die betrokken was bij dodelijk ongeval Spinozaweg

Politie zoekt (dashcam)beelden van Skoda die betrokken was bij dodelijk ongeval Spinozaweg
Bron: Google Maps
Het onderzoek naar het dodelijke ongeval op de Spinozaweg in Utrecht is in volle gang. De politie zegt met name op zoek te zijn naar beelden van de Skoda die betrokken was bij het ongeluk.

Het onderzoek naar het dodelijke ongeval op de Spinozaweg in Utrecht is in volle gang. De politie zegt met name op zoek te zijn naar beelden van de Skoda die betrokken was bij het ongeluk.

Een 30-jarige voetganger uit Utrecht overleed zondagavond 26 april nadat hij rond 20.00 uur bij de kruising de weg overstak en werd aangereden. De automobilist ging er na het ongeluk vandoor.

Getuigen vertelden de politie dat een zwarte Skoda Fabia betrokken was bij het ongeval. Na een korte zoekactie werd de auto met een barst in de vooruit gevonden op de Johan Wagenaarkade in Oog in Al.

De twee inzittenden waren er toen al te voet vandoor gegaan. Later is een man aangehouden die betrokken was bij het ongeluk. Hij meldde zichzelf op het politiebureau.

Beelden

De politie zegt nu met name op zoek te zijn naar dashcambeelden of ander beeldmateriaal. “Bijvoorbeeld van de zwarte Skoda Fabia die opvallend rijgedrag vertoont op de avond van 26 april in de wijken Overvecht en Ondiep. Ook stadsbussen en vrachtwagens kunnen beschikken over beelden die bijdragen aan het onderzoek”, schrijft de politie.

Daarnaast worden getuigen die tussen 19.30 uur en 20.30 uur de twee mannen in de omgeving van de Spinozaweg of de Johan Wagenaarkade hebben zien rijden opgeroepen zich te melden.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. joost

  Precies hierom meer snelheidscontroles op bepaalde verbindingen in Utrecht!

 2. Massegast

  En na ontvangst van de beelden zal de politie aan de verdachten wel vertellen wie de beelden gemaakt heeft. Of omdat het juridisch vereist is, of vanwege een procedurefout. ‘Streetwise’, maar niet heus.

 3. Koel Hoofd

  Het slachtoffer is gevonden bij de Madioenstraat, de zijweg links op de foto.
  Dat is toch geen kruispunt voor voetgangers? Of zie ik dat verkeerd?
  Hopelijk heeft iemand beelden van dit gruwelijke ongeval.
  Wel positief dat in iedergeval één inzittende van die auto het fatsoen en benul had om zichzelf aan te geven. Nou die andere nog vinden….

  @Joost Meer snelheidscontroles zal dergelijke idioten achter het stuur niet stoppen. Er zijn immers ook steeds meer debielen die al lachgaslurkend de openbare weg onveilig maken, of tegen het verkeer inrijden omdat ze niet willen wachten. Vanuit die wetenschap, we moeten echt met zijn alleen meer gaan oppassen in het verkeer, want je weet nooit wat voor idioten je kan tegenkomen.

 4. Nlz

  @joost: Ja, want een snelheidscontrole gaat dit soort ongelukken tegen. Zoiets kan niet tussen twee flitspalen in gebeuren, om maar wat te noemen.

 5. George

  Snelheidscontroles in deze buurt hebben geen zin. Als de politie serieus iets zou willen doen is het dat zooitje in de Kanaalstraat eens nader bekijken. Elke avond is het hier op de kruising raak. Is het geen geluidsoverlast door aangepaste uitlaten en te hoge snelheden, is het wel bedreigingen als je in je auto staat de wachten (richting Oog en All) en er weer zo’n hufter tussen perse moet. Ik kan me ook niet voorstellen dat zo’n puber in een auto van €50.000+ kan rondrijden.
  Dit keer in een Skoda Fabia maar kom op zeg …. vluchten? Dan wil je niet door de politie verhoord worden.
  Politie is veel te laks en juist nu zouden ze kunnen scoren.

 6. Tom

  @Koel Hoofd
  Voetgangers worden bij een botsing vaak tientallen meters gelanceerd en komen vaak veel verder terecht dan waar ze liepen. Goede kans dat de voetganger gewoon overstak bij de verkeerslichten op het kruispunt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).