Postcodeloterij Straatprijs valt in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Postcodeloterij Straatprijs valt in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Postcodeloterij Straatprijs valt in Utrecht

Postcodeloterij Straatprijs valt in Utrecht
Archiefbeeld van Gaston Starreveld, die al jarenlang de straatprijs uitreikt
De Postcodeloterij Straatprijs is in Utrecht gevallen. Bewoners van de Harry Banninkstraat zijn in de prijzen gevallen. Gaston was vanmorgen in Terwijde om meerdere Utrechters blij te maken.

De Postcodeloterij Straatprijs is in Utrecht gevallen. Bewoners van de Harry Banninkstraat zijn in de prijzen gevallen. Gaston was vanmorgen in Terwijde om meerdere Utrechters blij te maken.

Per lot winnen de bewoners 25.000 euro. Sommige straatbewoners hebben zelfs meerdere loten en zijn dus in één klap tot wel 75.000 euro rijker. Ook wordt er een BWM uitgedeeld in de straat.

8 Reacties

Reageren
 1. David de Waard

  heel handig om dit in de krant te vermelden, weten de overvallers en inbrekers ook gelijk waar ze moeten zijn

 2. Martijn van de Waalberg

  David, dit stukje gaat over een tv-programma met nog iets meer kijkers dan hier lezers zijn. Dat had je kunnen opmaken uit het feit dat er een cameraploeg op de foto staat.

  Er zijn wel al veel vraagtekens gezet bij het ethisch gehalte van de straatprijs, wat betreft aantrekkingskracht voor criminelen, enorme ongelijkheid binnen een straat of buurt en emotionele chantage tegenover niet-deelnemers.

 3. Teunemans

  Wat fijn voor ze. En wees gerust ze krijgen een cheque en hebben dus geen geld in huis.

 4. cas

  Precies, en de grootste boef is er toch als eerste bij…. belastingdienst 🙂 dus er blijft toch al veel minder over

 5. Peter Schum

  @Teunemans:

  Ah dat scheelt ja. Iedereen weet dat een cheque niet kan worden ingeruild voor dure spullen die uiteindelijk in het huis terecht zouden komen.

 6. Zwaan

  Ik moet eerlijk zeggen en de Postcode-loterij bestaat volgens mij al >20jaar. Dat ik tot op heden, ook niet als er in een straat miljoenen zijn gevallen of in een buurtje, dat er daarna plots een golf van “misdaad”ontstaat in dat buurtje voor wat betreft inbraken of afpersingen etcetera…….. De enige berichten die ik van tijd tot tijd las, was dat ze er plots een heleboel vrienden en familie-leden bij hadden, die ze anders nooit zagen. Maor als iemand hier een voorbeeld heeft, van dat er in een buurtje waar de miljoenen-jacht is gevallen, plots een misdaad-golf plaatsvond, hou ik me aanbevolen. Maar jullie overschatten de kleine criminelen, vandaor dat ze ook klein blijven.

 7. R. Paree Meijer

  // Cas // En weet je nog wat het ergste is van alles !
  Je mag de kosten die je maakt bij het meespelen van welke loterij dan ook nog niet eens aftrekken van je inkomstenbelasting.
  Beetje kromme regelgeving toch ?
  Niets mogen aftrekken maar wél flink mee profiteren wanneer er geld gewonnen word.

 8. Averell Dalton

  Haha Paree Meijer, prachtige argumentatie. Ik mag verdulleme mijn pils op donderdagavond niet eens aftrekken van de inkomstenbelasting, maar wél bekeuringen incasseren als ik toeterzat naar huis rijd zeker! Je reinste diefstal!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).