Prominent gebouw aan Jaarbeursplein in Utrecht krijgt nieuwe bestemming Prominent gebouw aan Jaarbeursplein in Utrecht krijgt nieuwe bestemming

Prominent gebouw aan Jaarbeursplein in Utrecht krijgt nieuwe bestemming

Prominent gebouw aan Jaarbeursplein in Utrecht krijgt nieuwe bestemming
Archieffoto van het Jaarbeursplein en het Hojel City Centre II
Het prominente kantoorgebouw Hojel City Centre II aan het Jaarbeursplein krijgt een nieuwe bestemming. De gemeente is gesprekken gestart met ontwikkelaar CBRE en heeft hierin een aantal voorwaarden gesteld voor de herontwikkeling van het gebouw.

Het prominente kantoorgebouw Hojel City Centre II aan het Jaarbeursplein krijgt een nieuwe bestemming. De gemeente is gesprekken gestart met ontwikkelaar CBRE en heeft hierin een aantal voorwaarden gesteld voor de herontwikkeling van het gebouw.

De huidige huurder van het pand heeft zijn contract per begin 2023 opgezegd, waardoor volgens de gemeente een ‘natuurlijk moment’ ontstaat om het gebouw te verduurzamen, te renoveren en te vergroten. CBRE heeft aangegeven het gebouw te willen uitbreiden met ongeveer 7.000 vierkante meter aan de achterzijde en de kant van de Galaxy Toren en wil er een plek van maken waar een ‘diverse mix’ aan huurders zich kan vestigen.

De gemeente heeft een aantal voorwaarden meegegeven aan CBRE, die zijn vastgelegd in een zogeheten Intentie- en Plankostenovereenkomst (IPOK). Zo moet er bijvoorbeeld een betere aansluiting komen van het gebouw op het Jaarbeursplein. Dit kan volgens de gemeente door de begane grond transparanter te maken, een atrium toe te voegen en publiek toegankelijke voorzieningen te maken aan de pleinzijde. Ook in de straat tussen de Galaxy Toren en Hojel II moeten voorzieningen worden toegevoegd, zodat de straat richting het Beurskwartier levendiger wordt.

CBRE heeft de benodigde documenten, waaronder de IPOK, ondertekend en aan het college voorgelegd. Deze documenten zijn nu door de gemeente vastgesteld en worden ondertekend.

5 Reacties

Reageren
 1. alex

  Ik zou er 1 kroeg van maken

 2. Rob de grasmaaier

  Zo leuk ! uit de tijd dat ik nog zonder al te veel moeite het gras op de skatebaan kon maaien.

 3. Fred

  Kan dat gebouw niet plat? Best wel lelijk namelijk. Kan er iets mooiers en hogers voor worden neergezet.

 4. Paul

  Prachtige locatie, blij dat men rond om het jaarbeurs plein op begane grond nivo de openbaarheid wil vergroten.
  Ben benieuwd welke functies dat zijn. Mooiste zou zijn veel cultureel of zakelijke publieks trekkers..

 5. Koel Hoofd

  “De gemeente heeft een aantal voorwaarden meegegeven […] een betere aansluiting komen van het gebouw op het Jaarbeursplein. Dit kan volgens de gemeente door de begane grond transparanter te maken, een atrium toe te voegen en publiek toegankelijke voorzieningen te maken aan de pleinzijde. Ook in de straat tussen de Galaxy Toren en Hojel II moeten voorzieningen worden toegevoegd, zodat de straat richting het Beurskwartier levendiger wordt.”
  Laat het maar aan de gemeente over om de woonlocatie te expoiteren voor commercieel gebruik.
  Is nu nieuwe naam voor, de ‘tien minuten stad’, oftewel iedereen in het eigen kwartier (ver)blijven….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).