Schietincident aan Daltonlaan in Utrecht; twee gewonden en een verdachte opgepakt Schietincident aan Daltonlaan in Utrecht; twee gewonden en een verdachte opgepakt

Schietincident aan Daltonlaan in Utrecht; twee gewonden en een verdachte opgepakt

Schietincident aan Daltonlaan in Utrecht; twee gewonden en een verdachte opgepakt
Twee personen zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een conflict aan de Daltonlaan in Utrecht. Daarbij is volgens de politie ook geschoten. Er is een verdachte gearresteerd en er de politie sluit niet uit dat er meerdere arrestaties volgen.

Twee personen zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een conflict aan de Daltonlaan in Utrecht. Daarbij is volgens de politie ook geschoten. Er is een verdachte gearresteerd en er de politie sluit niet uit dat er meerdere arrestaties volgen.

Het incident gebeurde rond 13.50 uur op de Daltonlaan in Utrecht. Vlak bij de plek zijn verschillende scholen en kantoren te vinden.Volgens een woordvoerder van de politie zijn twee personen gewond geraakt, maar niet als gevolg van de schoten die gelost zijn. “Op dit moment zoeken wij uit wat er precies is gebeurd.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Met behulp van onder meer twee helikopters werd naar betrokkenen gezocht. Er is inmiddels een persoon gearresteerd. De politie zegt dat er momenteel nog wordt gezocht naar meerdere daders.

Tekst loopt door onder afbeelding

De lessen van het MBO Utrecht, dat ook op de Daltonlaan is te vinden, zijn voor vandaag geschrapt. Ook zijn agenten en de recherche het gebouw binnengegaan. Of er bij het conflict studenten of medewerkers van de school betrokken waren is echter niet bekend.

15 Reacties

Reageren
 1. Marcel

  Het is zo langzaamaan een gewoonte aan het worden om een probleem met een pistool of mes op te lossen. Lijkt mij dat dit alsmaar meer wordt. Kan mij niet herinneren dat 30 jaar geleden dit zo vaak gebeurde. Oplossing heb ik er niet voor. Het enige wat ik denk is dat straffen langer moeten duren. Er moet iets zijn dat iemand toch wordt tegengehouden om dit te doen doordat de gevolgen, 10 jaar gevangenis als vaste rode kaart voor iedereen, bekend is.

 2. Bromsnor

  Bromsnor is hier net nog langsgefietst, over het Daltonpark.

 3. JdV

  @bromsnor: met dienstwapen bij je?

 4. Swiebertje

  @ Bromsnor

  Goh

 5. Geenstijl@Utrecht.

  Tja de stad Utrecht wordt steeds gezelliger en drukker, en de verloedering slaat toe.

 6. Claire Obscur

  Rare locatie. Normaliter kom je dit soort gebeurtenissen wat vaker tegen in Overslecht of Knal-eiland. Is e.e.a. zich aan het verplaatsen en is dit nou wat men met het waterbedeffect bedoelt?

 7. T

  Niet alleen MBO zit er in dit gebouw. Waarom worden zij expliciet genoemd?

 8. Rob H.

  @Marcel: toen hoorde je het minder, omdat het nieuws veel plaatselijker was en veel minder snel.

  Gevoelsmatig wordt er minder geschoten, dan dat er vroeger een mes getrokken wordt.

 9. LOESJE P.

  Waar is Lucky Luke als je ‘m nodig hebt? 😉

 10. S

  @geenstijl: inderdaad, het drukker worden van de stad is de oorzaak en vroeger werd er in utrecht nooit geschoten.

 11. JdV

  @loesje: we hadden wel bromsnor in de buurt, minstens net zo goed.

 12. Koel Hoofd

  Kennelijk is niet alles op de werkvloer bespreekbaar dat er wapens worden gebruikt?
  Ben wel benieuwd wie er op wie heeft geschoten, in dat kantorenpark…

 13. Koel Hoofd

  @Rob H
  Vroeger waren er veel minder vuurwapens in omloop en lag de drempel om ze te gebruiken ook een stuk hoger.
  Steekpartijen zijn van alle tijden, maar dat gebeurt tegenwoordig toch een stuk vaker dan vroeger. Kortere hormonale lontjes, meer cemtex in de genen, meer mensen op een kluitje en gebrek aan communicatietechnieken liggen daar ten grondslag aan.

 14. Victor

  Over welk “vroeger” hebben we het hier? In 1996, bijna 30 jaar geleden, kwamen er 240 mensen om het leven door geweld. In 2022 waren dat er 143 op een bevolking die sindsdien met ruim 2 miljoen is gegroeid. Percentage vuurwapendoden is ook nog eens gedaald.

  https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/84726NED

 15. Floep

  @Victor: Het is op DUIC niet gebruikelijk om met ‘feiten’ en ‘onderbouwingen’ te komen als je ook gewoon vanuit de onderbuik kan reageren. Misschien een tip voor de volgende keer!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).