Winkelcentrum The Wall verkocht voor 49 miljoen euro | De Utrechtse Internet Courant Winkelcentrum The Wall verkocht voor 49 miljoen euro | De Utrechtse Internet Courant

Winkelcentrum The Wall verkocht voor 49 miljoen euro

Winkelcentrum The Wall verkocht voor 49 miljoen euro
The Wall langs de A2
Het winkelcentrum The Wall in Leidsche Rijn is voor 49 miljoen euro verkocht aan private beleggers Urban Interest en Built to Build. Het pand was in handen van Propertize dat weer eigendom is van Lone Star Funds.

Het winkelcentrum The Wall in Leidsche Rijn is voor 49 miljoen euro verkocht aan private beleggers Urban Interest en Built to Build. Het pand was in handen van Propertize dat weer eigendom is van Lone Star Funds.

De verkoop van het pand komt voor beide vastgoedondernemers op een goed moment. Na een lange moeizame periode begint de verhuur van het winkelruimte eindelijk te lopen. Urban Interest is een belegger uit Den Haag en Build to Build komt uit Den Bosch.

Duic schreef afgelopen zomer al over de komst van Decathlon, dat eind 2018 in The Wall een vestiging opent. En ook met de komst van Apple-retailer Amac heeft The Wall ook een goede trekpleister voor andere winkels om zich daar te vestigen. De Amac-winkel moet ook eind 2018 open. In totaal zal de winkel 10 procent van het gehele gebouw in beslag nemen; zo’n 6200m².

The Wall Utrecht werd gebouwd tussen 2008 en 2010 en is met een lengte van meer dan 800 meter een van de langste gebouwen van Nederland. The Wall had jarenlang last van leegstand en bezoekersaantallen waren laag.

Gekoppelde berichten

27 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Volgens mij zijn de bezoekersaantallen nog steeds laag. Is ook niet zo gek gezien de koude ziellose bedrijventerrein sfeer. Maar ja dat is moderne stedenbouw.

 2. Herman

  Er wordt weer volop fout of duister geld heen en weer geschoven in vastgoedland.

  Dit complex loopt niet en zal dat nooit gaan doen ook. Al een tijd veel marketing geweld waardoor het lijkt dat de loop erin komt. ga eens kijken, meestal is de parkeerplaats ip het dak grotendeels leeg.
  Redenen: sfeerloos en aanbod.

 3. katja

  Leuk voor wie van de A2 komt, maar als voetganger/fietser ? Zou niet weten hoe je er moet komen.

 4. Gerard Brugmans

  The Wall is een naar, verdrietig, sfeerloos oord dat geen enkele meerwaarde heeft voor bewoners in Utrecht. Uiteindelijk zal het eindigen zoals de meubelboulevard op 2e paasdag: voor verveelde consumenten uit de omringende slaapsteden, want het ligt zo ‘leuk’ aan de snelweg en het heeft van die ‘fijne’ parkeerplaatsen.

 5. wollie

  is het niks voor de haarzuilense golfklub? kunnen de dames/heren bobo’s het hele jaar door golfen en dubbel parkeren, en de boompjes kunnen blijven staan.

 6. een nieuwsgierig mens

  Heb ik het nou goed als ik denk , dat de Wall met gemeentegelden is gered in voorgaande jaren? Wie weet dit precies?
  En een vastgoedondernemer uit Nederland ? Die heeft ambitie om het weer door te verkopen. Anders tel je niet meer mee in vastgoedland. Dan ben je toch een loser. Of heb ik dit verkeerd begrepen uit vastgoedland.

  Decathlon en Amac zijn bedrijven uit resp . Frankrijk en VS.
  Dat zijn interessante constructies die worden gemaakt in the Wall.
  Want gaan die bedrijven failliet, wat hele solide constructies tegen verliezen zijn in winkelland.
  Welk land draait dan op voor de kosten die gemaakt gaan worden voor de doorstart, uitbetalen van uitkeringen aan werknemers, uitbetalen van de juristen die de boel in geordende banen moeten leiden en kijken die echt of weg?
  In het kader van behouden van werkgelegenheid worden boven geschetste verdienmodellen al gauw ingezet en gewoontegoed.
  Wat doen we die werknemers daarmee aan. Uitkeringen zijn altijd minder dan het laatst verdiende salaris.
  Welke visies hebben de nederlandse vastgoedondernemers t.a.v. de inkomsten van werknemers, die in de winkels gaan werken ?
  Mag ik ze eens uitnodigen via dit medium, gecreeerd door DUIC, daar uitspraken over te doen.

 7. Bernhard

  Geen snelfietsroute vanuit de stad. Met name vanuit Utrecht West een drama om te bereiken.

 8. Freek

  Ongezellig en onhandig, gaat nooit wat worden. Je moet bovenop het gebouw parkeren, daarna op de lift wachten om beneden te komen en dan een eind lopen naar die ene winkel waar je voor komt. Het winkel-aanbod is namelijk heel specifiek, je gaat er niet heen om gezellig te winkelen, daarvoor ga je naar het nieuwe winkelcentrum Leidsche Rijn, dat er niet-verplichte vandaan ligt (zeker omdat je er alleen met de auto handig kunt komen).

 9. Wouter

  Het probleem met dat complex is dat het dusdanig geïsoleerd ligt dat er geen ‘natuurlijk’ straatleven is. Bovendien is het een kale bende daar die op geen enkele manier uitnodigt om erheen te gaan als je niet specifiek in één van de winkels wilt zijn daar.

  Als je wilt dat er mensen komen moet het wat sfeer krijgen en moet er wat te doen zijn. Maak van dat enorme kale grasveld een mooi park ofzo, met wat kioskjes en terrasjes erin. Zomers genieten van het mooie weer, ‘s winters een ijsbaan en wat kerstmarktachtige toestanden, weet ik het. Wie weet komt er nog eens wat volk die kant op, maar doe iets met die kille sfeer…

 10. Ramon

  Katja

  Het is een 500 meter van LRC. En station LRC
  Op het fietsje is het over de gele brug en dan rechtsaf. Makkie

  The Wall is geen winkelcentrum, zo moet je het ook niet zien. Het is een verzameling Mega Stores waar mensen gericht heen gaan om wat te kopen. Zo moet je het zien en er niet meer van maken dan het is.

 11. Cor

  @Ramon: Vreemd, bij The Wall zelf denken ze daar anders over: “The Wall is de perfecte locatie voor een dagje uit in Utrecht. Je koopt, eet, ontspant, geniet er en doet een ervaring op die inspireert, die beweegt.”

 12. w

  maak er een enorm zwembad van, dat is hard nodig in Utrecht!

 13. paul

  toch wel heel veel vastgoedondernemers die het beter weten op de duic. ik neem aan dat al deze reaguurders al heel veel succesvolle ontwikkelingsprojecten op hun naam hebben staan?

 14. Hilbrand de Bruijn

  Een perfecte locatie voor evenementen, toch ??

 15. katja

  Of maak er een soort “Burgers’Bush” van.

 16. Kees

  waarschijnlijk is de grond met bijbehorende bestemming meer dan 49 mln euro waard.
  slopen die handel en iets anders ontwikkelen.

 17. Gerard Brugmans

  @paul
  Je hoeft zelf geen muzikant te zijn om te horen of de muziek vals speelt. Als consument vind ik The Wall vreselijk klinken, en kennelijk vinden veel andere mensen dat ook.

  @Kees: vastgoedboeren hebben inderdaad vaak andere slinkse plannen, en die kunnen ze in Utrecht altijd ongehinderd uitvoeren!

 18. w

  maak er een Pink Floyd museum van!

 19. Inez

  De MacDonalds loopt wel goed in de Wall, ik was er laatst toen ik van het Antonius Ziekenhuis kwam. Er tegenover is een bushalte.
  Verder vind ik de Wall een mooi gebouw, maar de winkels liggen naast elkaar i.p.v. om een plein, zoals in een winkelcentrum. Dus moet je ver lopen, dit vind ik ook een minpunt.

 20. Hahajee

  Nog steeds geniet ik van die futuristische Wall aan de grens van Leidsche Rijn, in tegenstelling tot het verloederde beton langs vele snelwegen. Natuurlijk heeft de bestemming tijd nodig om in de pas te blijven met andere delen van dit deel van Utrecht. Al jaren doe ik met plezier boodschappen bij de Mediamarkt met het comfortabele parkeerdek. De stad Utrecht krijgt steeds meer allure, nu ook het stationsgebied (CS) een facelift krijgt. Hulde voor een stadsbestuur met visie.

 21. Ties

  Komt aan het begin vd Wall niet een hele grote woontoren (hoger dan de Dom toch)?
  Dat brengt wat levendigheid…..

 22. Frits

  Nooit geweest, ondanks dat ik om de hoek woon. Nee, niet waar: ik ben er één keer geweest en kreeg toen te horen dat ik mijn fiets niet voor de gevel van de woonwinkel mocht stallen. Waar wel, dat wist men ook niet. Geen fietsenrek te bekennen. Prima, ik doe mijn aankopen voortaan wel elders.

 23. Wouter

  @Hahajee: boodschappen bij de MediaMarkt? Loopt u op batterijen? 🙂

 24. James

  Het grasveld tegenover the Wall gaat over niet al te lange tijd volgebouwd worden met de hoogste gebouwen van Utrecht. Wanneer deze klaar zijn zullen ze een hele hoop meer klanten gaan trekken. Goede investering dus!

 25. wollie

  haha @ grapje van wouter

 26. Jos Zwanenburg

  The Waal heeft enorme potentie. Maar… dat is afhankelijk van de invulling van omliggende terreinen.
  Decathlon… Amac… Mediacenter…. ja! Het gaat een succes worden. Nog ff geduld.

 27. Wim

  Het probleem met de wall is oa dat er geen looproute is op de eerste etage en zelfs op de begane grond langs het gehele gebouw.
  Daarnaast heeft de gemeente langevtyd dwarsgelegen om er diverse bedrijven te vestigen omdat eetst LRC gevuld moest worden.
  OA een super APPIE werd niet toegestaan.
  Helaas was er ook een dubieuze projectontwikkelaar mee gestart

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).