Er komt een heel grote Apple-winkel naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Er komt een heel grote Apple-winkel naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Er komt een heel grote Apple-winkel naar Utrecht

Er komt een heel grote Apple-winkel naar Utrecht
The Wall langs de A2
Er komt een zeer grote Amac, een winkel die Apple-producten verkoopt, in Utrecht. De winkel met een oppervlakte van 6.200 vierkante meter komt in winkelcentrum The Wall.

Er komt een zeer grote Amac, een winkel die Apple-producten verkoopt, in Utrecht. De winkel met een oppervlakte van 6.200 vierkante meter komt in winkelcentrum The Wall.

Amac opent eind dit jaar een groot filiaal in de kop van The Wall Utrecht, het markante gebouw langs de snelweg A2. Naast de nieuwe winkel komen ook alle landelijke faciliteiten voor ondersteuning, logistiek en reparatie van Amac onder het dak van The Wall Utrecht. Het nieuwe Amac-filiaal gaat 6.200 vierkante meter beslaan.

Met deze transactie zet eigenaar Propertize een volgende stap in de herontwikkeling van het rode winkelcentrum. “Amac wordt in één klap de grootste huurder van The Wall en een absolute trekker, niet alleen voor de regio, maar voor heel Nederland”, aldus Barbara Ploeger van Propertize. In augustus kondigde sportwinkel Decathlon aan zijn intrek in The Wall te nemen en eerder dit jaar openden speelparadijs Play-In en rollerdisco Rocking Rollerz er de deuren. Met de komst van Amac is dit jaar al 18.000 m2 van het gebouw verhuurd.

The Wall Utrecht werd gebouwd tussen 2008 en 2010 en is met een lengte van meer dan 800 meter een van de langste gebouwen van Nederland.

10 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Komt het toch nog goed….
  Een ruimte van 50 bij 125 meter vol met Iphones.

  Dit is overigens geen Apple store, gewoon een retailer die al diverse winkels in de echte stad heeft en nu voor een heel zacht prijsje een grote winkel huurt. Zacht prijsje omdat de bijna wanhopige eigenaar van gekkigheid niet weet wat te doen om die ruimtes verhuurd te krijgen. na een springkussen, spookhuis en een dinershow nu een telecom winkel.

 2. Yoshua

  Best wel een grote winkel voor de 3e telefoonverkoper ter wereld.
  In de VS zie je bijna iedereen met een ios, dacht dat het hier wel meeviel.
  Wel leuk dat er in Leidschenrijn ook een gelegenheid is waar de bewoners refurbished ios gadgets kunnen kopen.
  Wij moeten nog eventjes wachten tot de officiële Apple winkel in het oude postkantoor is geopend.

 3. JdV

  Mooie combinatie met de Mediamarkt.

 4. Real Housewives of the LR

  @Yoshua, jij mag er ook komen hoor, sinds kort is de doodstraf op het oversteken van de A2 opgeheven. Of om als The Lau te spreken “voor wie wacht komt alles steeds te laat” ..

 5. MichielK

  @Yoshua: dat is wel een mooie plek voor een officiële Apple Store. Zat zelf nog te denken aan het pand waar Broese en de bibliotheek nu nog in zitten (het oude V&D pand) aan de Stadhuisbrug. Als Broese inderdaad naar het oude postkantoor gaat verhuizen zou het jammer zijn als er weer een kledingzaak inkomt die alles dichttimmert. Apple is misschien wel de enige partij die kan zorgen dat het pand in de oude glorie wordt hersteld én een open karakter krijgt richting straatkant (kijk bijvoorbeeld naar de Apple-stores in bijvoorbeeld Amsterdam of Londen Covent Garden).

 6. w

  @MichielK, Apple opent al een vestiging bij de nieuwe bieb, aan de Paulus Potterstraat kant

 7. t

  de action komt op de plek van de bieb en Broese heb ik gehoord

 8. Herman

  De Action komt echt niet op de Stadhuisbrug. Veel te dure locatie voor dit soort winkels.
  Deze plek is zowelqua locatie als qua gebouw (bekijk de binnenkant eens, prachtige lichtkoepel) bij uitstek geschikt voor een Apple store.

 9. MichielK

  @w: dat zou mooi zijn. Maar wat is je bron?

 10. Yoshua

  @Real Housewives of the LR, Ik ben al een keer in Houten geweest, is ook Vinex.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).