Singelloop in Utrecht voor tweede jaar op rij verplaatst vanwege corona Singelloop in Utrecht voor tweede jaar op rij verplaatst vanwege corona

Singelloop in Utrecht voor tweede jaar op rij verplaatst vanwege corona

Singelloop in Utrecht voor tweede jaar op rij verplaatst vanwege corona
De Singelloop in 2018. Foto: Bas van Setten
De zeventigste editie van de Singelloop in Utrecht is verplaatst naar volgend jaar. De organisatie heeft door corona en onzekerheid over de in oktober geldende maatregelen voor het tweede jaar op rij besloten om het evenement te verplaatsen.

De zeventigste editie van de Singelloop in Utrecht is verplaatst naar volgend jaar. De organisatie heeft door corona en onzekerheid over de in oktober geldende maatregelen voor het tweede jaar op rij besloten om het evenement te verplaatsen.

De organisatie noemt het organiseren van het evenement, dat ruim 10.000 deelnemers én toeschouwers naar de binnenstad van Utrecht trekt, ‘op korte termijn niet realistisch’. “Er zijn te veel onzekerheden over de manier waarop de Singelloop Utrecht op 3 oktober 2021 eventueel zou kunnen doorgaan”, schrijft de organisatie op haar website.

Het eventueel loslaten van de anderhalvemeterregel is niet voldoende om het evenement te laten plaatsvinden, stelt organisator Golazo. “Zelfs áls de anderhalvemeterregel voor 3 oktober zou worden losgelaten, moet er vrijwel zeker met andere beperkende maatregelen rekening worden gehouden.”

Onduidelijkheid over maatregelen

Misschien wel de grootste uitdaging is volgens de organisatie hoe om te gaan met het grote aantal bezoekers in de drukke binnenstad. Ook de onduidelijkheid over de maatregelen die op 3 oktober gelden speelt een grote rol. “Het is hoe dan ook een niet te hanteren probleem dat wij veel te laat horen wat de nieuwe coronabepalingen zijn”, aldus Golazo.

“Het vaststellen van de gewenste scenario’s voor deelnemers en publiek kan plaatsvinden nadat de nieuwe maatregelen van de regering bekend zijn gemaakt. Vervolgens moet de gemeente die toetsen en goedkeuren. Met het oog op de korte tijd die nog rest, vinden wij het niet realistisch om de diverse scenario’s goed en zorgvuldig uit te voeren. De Singelloop Utrecht is een Utrechts feest voor iedereen, dat moet veilig kunnen worden gevierd.”

Virtuele Singelloop

De Singelloop Utrecht wordt dus verplaatst naar volgend jaar en wordt georganiseerd op zondag 2 oktober 2022. Startbewijzen die al gekocht zijn, blijven geldig. Dit jaar wordt wel een virtuele Singelloop georganiseerd.

De organisatie komt met een app waarmee mensen een van de afstanden op een zelfgekozen parcours kunnen afleggen. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor binnenkort gratis aanmelden.

8 Reacties

Reageren
 1. W

  Maar Max heeft gewonnen in Zandvoort. Met de juiste connecties kan een evenement gewoon doorgaan…. Zoek contact met Bernard jr.

 2. Erwin

  Wat een drogredenen! Als er een formule 1 kan worden georganiseerd, dan is een singelloop coronatechnisch peanuts!

 3. Baliekluiver

  De organisatie van de Singelloop is een stuk verstandiger dan het neefje van de koning! Die heeft dit weekend overduidelijk laten zien dat bezoekers van massa evenementen overal schijt aan hebben. Zandvoort was een hele grote dikke middelvinger naar de zorg, laten we proberen om dat in Utrecht beter te doen!

 4. Fabio

  @baliekluiver laten wij eerst de resultaten van de testen en de impact op de zorg afwachten voordat die conclusie wordt getrokken.

  Jammer van de mooiste loop van Nederland want ik had er wel weer zin in. Eindelijk weer een doel voor een training ipv voor de endorfine rondjes over de singel te rennen. Met name in de startvakken is het wat druk maar op andere plaatsen niet. Helaas is er niet gekozen voor meer tijdslots voor het starten en dus meer ruimte. Op een zonnige dag is het drukker op de vismarkt dan gedurende de singelloop op het parcours.

 5. Pee

  Als er geen besmettingen gemeld worden van de F1 dan kan de boel open gegooid worden want dan gebeurt het nergens .
  Er word met twee maten gemeten.

 6. Katja

  Zeg gewoon dat het de F1 onder de singellopen is in NL, mag het gelijk !
  Gewoon laten doorgaan.

 7. Esther

  Ze moeten hun F1-wagen meenemen, dan mag het vast. Wordt het wel een wat andere singel(om)loop van. Enfin. Gisteren was er wel een succesvol loop- en skeelerevenement: Rondje Kanaleneiland. Dat was een stuk kleiner van opzet, maar dat ging wel door. Misschien waren de tijdslots daar wel voldoende gespreid.

 8. G. Veldhuijzen

  Waarom kaart niemand de corruptie aan waardoor de F1 op Zandvoort door kon gaan ?. Hierbij raakt de onderwereld de “koninklijke” bovenwereld..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).