TivoliVredenburg kan de nieuwe entree die straks aan de zijde van het Vredenburgplein wordt gebouwd ook opnieuw inrichten. Het Utrechtse muziekpaleis heeft hiervoor namelijk het streefbedrag van 100.000 euro opgehaald via een crowdfundingsactie.
Eerder werd al bekend dat TivoliVredenburg een nieuwe ingang krijgt aan het Vredenburgplein. “Nu staat ons gebouw nog met de rug naar de binnenstad. Die achterkant wordt een voorkant. Wij gaan de vervallen, monumentale vleugel van architect Herman Hertzberger in ere herstellen.” De verbouwing moet in april 2024 van start gaan.
Op 1 november startte TivoliVredenburg een crowdfunding om de entree ook opnieuw in te richten. Directeur Jeroen Bartelse liet eerder aan DUIC weten dat onder meer de oude houten vloer in ere hersteld moet worden en dat de entree een plek moet worden waar mensen kunnen zitten om bijvoorbeeld iets te drinken of te werken.
Reusachtig wandtextiel
“Wat ik ten slotte leuk vind om te benoemen is het plan om een reusachtig wandtextiel van 600 vierkante meter toe te voegen. Het ontwerp van het gebouw bestaat voornamelijk uit beton en dit vormt straks dus een zacht tegenspel op de rest”, aldus Bartelse.
Het doel van de crowdfunding was om 100.000 euro op te halen en dat bedrag werd dinsdag bereikt. “Door deze campagne kan de monumentale vleugel van architect Herman Hertzberger in ere worden hersteld. We maken er een inspirerende, culturele ontmoetingsplek van waar iedereen de hele dag welkom is”, staat in een bericht van het muziekpaleis.
Gekoppelde berichten
TivoliVredenburg krijgt volgend jaar een nieuwe ingang aan het Vredenburgplein in Utrecht
De bouw van de nieuwe ingang van het Utrechtse TivoliVredenburg aan het Vredenburgplein moet volgend…
TivoliVredenburg wil via crowdfunding 100.000 euro ophalen voor inrichting nieuwe entree
TivoliVredenburg is woensdag een crowdfunding gestart om de entree die straks aan de zijde van…
26 Reacties
ReagerenGefeliciteerd. Ik ben benieuwd naar het resultaat
Heel fijn en mooi initiatief, ook lekker snel het bedrag bij elkaar gekregen!!!
Nu alleen nog even alle subsidie crowdfunden en dit belastingpoetcrematorium is helemaal klaar voor een zelfstandige toekomst op eigen benen.
Men zou beter deze moloch in zijn geheel slopen, het ontsiert de binnenstad.
goed nieuws! gefeliciteerd
@Scherpschutter
Subsidie crowdfunden, briljant plan!
Dat scheelt de staat miljarden per jaar…
Mag ik aannemen dat die 100.000 euro nu verrekend gaat worden met nog te ontvangen subsidie, of werkt dat niet zo in de warme relatie tussen de Gemeente Utrecht en TivoliVredenburg?
@Koel Hoofd
Het scheelt de tot belastingbetaler gemaakte miljarden…Niet de staat. Een staat heeft geen Euro eigen geld. Iedere Euro in haar handen is een Euro die is geroofd van een tot belastingbetaler gemaakte.
Dat een staat die niet in staat is om haar eigen Euro’s eerlijk te verdienen door goederen en diensten te produceren waar anderen vervolgens vrijwillig(!) voor betalen, deze buit vervolgens stort in nutteloze en perpetuüm verlieslijdende cultuurpaleizen waar geen hond op zit te wachten, zal weinig verbazing schetsen…Ze begrijpen beiden niets van geld verdienen.
Iedere vorm van subsidie moet worden afgeschaft, die van TivoliVredenburg uiteraard ook. Tot de laatste cent…Crowdfunding, andere vormen van giften, allemaal prima, maar ik denk dat Tivoli in een week het faillissement moeten aanvragen. Zo nutteloos is die toko…Geen hond die er vrijwillig voor betaalt. TivoliVredenburg overleeft letterlijk geen week zonder verse buit van tot belastingbetaler gemaakten. Zo slecht is het aanbod en business model…
Er waren eens tijden dat je Nobelprijzen voor Economie kreeg voor het idee van ‘je houdt je eigen broek op anders heb je geen bestaansrecht’. Helaas gaan dit soort prijzen in de tijd van het neo-socialisme naar economische zwendelaars als Pikkety, voor het anti-idee van nóg grootschaligere valsemunterij, opdat staten nog veel meer TivoliVredenburgen kunnen bouwen. En toen was er ineens inflatie…Goh.
Weg met subsidie! Afschaffen. Allemaal!
Lekker zuur hier weer. Ik heb bijgedragen voor deze mooie poptempel waar ik leuke avonden heb beleefd.
Goed systeem crowdfunding.
Minder subsidie en daarmee het geld terug naar de burger. Zo kunnen Nederlanders zelf bepalen waaraan zij het extra geld uit eigen portemonnee uitgeven, als ze het niet nodig hebben voor de eten.
Ik zou meneer Bartels even wachten met dat grote wandtextiel. Ook deze verbouwing zal wel weer duurder uitvallen en dan heb je een beetje reserve. Hoef je niet bij de gemeente aan te kloppen voor extra geld die de rekening dan weer bij de belasting betalende Utrechters neerlegt. Gaan die mensen weer zeuren over uw riante salaris en de culturele elite ed.
Op naar volgende stap. Vredenburg gaat zijn eigen broek ophouden. Kaartjes tegen werkelijke prijs verkopen, huur betalen voor het gebouw en 0 euro subsidie. Deze geven we via belastingverlaging terug aan de burgers. Verreweg grootste groep maakt toch geen gebruik van Vredenburg.
@Herman, als we zo gaan beginnen ken ik er nog wel een paar. Geen geld meer naar FC Utrecht bijvoorbeeld, grootste groep maakt daar toch geen gebruik van.
1,2 miljoen mensen gaan naar Tivoli/Vredenburg, dat is 3,5 keer Utrecht. Dat beetje subsidie ervoor is dus wel gerechtvaardigd net als ik het prima vind dat voetbal direct of indirect wordt geholpen. Wat een lege stad zou Utrecht worden als er geen kunst meer is. Zo kortzichtig en dom om dit te roepen.
@Hoera: 1,2 miljoen mensen gaan naar TV. Waarvan 1 miljoen waarschijnlijk van buiten Utrecht. Die geen cent bijdragen in het in stand houden van deze voorziening. Maar er wel van profiteren. FC Utrecht 0 euro? Helemaal mee eens. Een Betaald Voetbal Organisatie is een bedrijf en die mogen mooi zichzelf bedruipen.
@ Hoera
1,2 miljoen bezoekers voor Tivoli Vredenburg waarvan veruit de meesten niet uit de gemeente Utrecht. Naar FC Utrecht gaan vooral Utrechters. Dat is dus geen goed vergelijk.
De subsidie wordt betaald door de inwoners van de gemeente Utrecht. Mijn geld besteed ik als Utrechter liever aan de mensen die geen dak boven hun hoofd hebben en kou/honger lijden, dan aan mensen die een kaartje kunnen kopen voor een voorstelling.
@Hoera, goed idee, de salarissen zijn bizar hoog in het voetbal. Laat clubs lekker zelf alles betalen.
En die 1,2 bezoekers van Vredenburg, hoeveel komen van buiten de stad?
@Nina, graag een bron hiervoor, roeptoeteren is niet genoeg. En naar FC Utrecht gaan zeker niet alleen Utrechters, integendeel. Dus mijn vergelijking is meer dan ok.
En die vergelijking met geen dak boven je hoofd is zo mank als maar zijn kan. Jij denkt dat met die paar euro meer alle kou/honger etc is verdwenen? Wat een naïviteit. Maar goed, domheid is niet te bestrijden.
@ Hoera
Ik stel voor dat je je eens verdiept in Nederland subsidieland. Van alle gesubsidieerde instellingen zijn jaarrekeningen beschikbaar op de website. Vaak verdient de directeur van zo’n instelling meer dan 100.000 euro.
Van al die subsidies ieder jaar weer, kunnen heel veel huizen gebouwd worden en de btw op energie geschrapt worden bijv.
In een tijd dat de bestaanszekerheid van mensen onder druk staat, zul je als overheid je uitgavenpatroon moeten wijzigen. Daarnaast vind ik het gepast, als gesubsidieerde instellingen nu niet meer hun hand ophouden of in ieder geval zo min mogelijk gemeenschapsgeld verbruiken.
De pyramide van Maslov is gefundeerd op de basisbehoeften van de mens. Vallen daar gaten in, dan stort alles er boven ook in. Het beleid moet nu eerst socialer.
Fantastisch resultaat voor een magische plek!
Muziek verbindt <3
@Hoera
“1,2 miljoen mensen gaan naar Tivoli/Vredenburg, dat is 3,5 keer Utrecht. ”
En toch nog afhankelijk zijn van subsidie, volgens mij doe je dan toch iets verkeerd.
Cultuur is met ongeveer 1 miljard per jaar 0,26% van de Nederlandse begroting. Er gaat ongeveer 40x meer naar belastingvoordelen (lees subsidies) voor de fossiele sector. Als men zich echt zorgen maakt om de staatsuitgaven, zie ik laaghangend fruit!
@Nina, laten we een kopje thee drinken en erover praten! Lijkt me interessanter dan via dit medium.
@visje, hear hear!
Nou Nina, zullen we eerst daar beginnen? Al die subsidies voor de fossiele sector, belachelijk!
Cultuur is een verrijking voor ieders leven. Ook voor de jouwe. Ook jij geniet daar van (al is het maar op je vakantie), en ja, dat mag een beetje geld kosten. Het levert namelijk nog veel meer op.
@Visje
Het is vele malen meer dan 1 miljard per jaar wat alle overheden uitgeven aan kunst en cultuur.
Bron: https://www.boekman.nl/cultuurindex/geldstromen-met-inflatiecorrectie/overheidsuitgaven/overheidsuitgaven-kunst-en-cultuur/#:~:text=Traditioneel%20gezien%20geven%20de%20lokale,CBS%202018%2C%20CBS%202019).
@Hoera
Klopt dat ik van kunst en cultuur kan genieten. Doe ik ook.
Echter…..
– zolang er in Nederland mensen zijn die geen huis hebben waardoor zij op straat leven
– kinderen tot hun 35e bij hun ouders moeten wonen nu er geen woningen zijn
– mensen honger/kou lijden en mensen zorg ontberen
….voel ik grote gêne om aan kunst en cultuur vele miljarden subsidie te besteden en dat zouden meer mensen moeten doen, volgens mij.
Eerst de basis op orde voor alle Nederlanders en daarna geld voor plezier. Eerst voeding voor ieders lichaam en daarna voor de geest van wie dit wenst.
Nee Nina, het is toch echt en en. Een mens kan gewoon niet zonder cultuur, cultuur is voor ons land van wezenlijk belang voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling. Kunst en cultuur stimuleren de economie. Gemeenten die veel aandacht besteden aan kunst en cultuur zijn veel aantrekkelijker dan gemeenten waar minder te beleven valt. We wonen niet voor niets in deze stad.
Daarbij verwijs je nu naar iets waarin werkelijk alles op 1 hoop wordt gegooid, van musea en monumenten tot dierentuinen.
Natuurlijk moet er altijd goed worden gekeken naar de uitgaven maar er is meer dan je PVV-mentaliteit.