Tot zeker 16.00 uur minder treinen tussen Utrecht en Rotterdam en Eindhoven door kapotte bovenleiding Tot zeker 16.00 uur minder treinen tussen Utrecht en Rotterdam en Eindhoven door kapotte bovenleiding

Tot zeker 16.00 uur minder treinen tussen Utrecht en Rotterdam en Eindhoven door kapotte bovenleiding

Tot zeker 16.00 uur minder treinen tussen Utrecht en Rotterdam en Eindhoven door kapotte bovenleiding
Tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Utrecht en Eindhoven rijden tot zeker 16.00 uur minder treinen door een defecte bovenleiding bij Lage Zwaluwe.

Tussen Utrecht en Rotterdam en tussen Utrecht en Eindhoven rijden tot zeker 16.00 uur minder treinen door een defecte bovenleiding bij Lage Zwaluwe.

Door de bovenleidingbreuk bij Lage Zwaluwe kunnen er helemaal geen treinen rijden tussen van Dordrecht naar Breda en Roosendaal. Goederentreinen moeten worden omgeleid en dat is de reden dat er passagierstreinen uitvallen op de trajecten van en naar Utrecht.

De goederentreinen moeten volgens ProRail worden omgeleid omdat onder meer ziekenhuizen afhankelijk kunnen zijn van de goederen die deze treinen vervoeren of omdat er “andere vitale maatschappelijke belangen mee zijn gemoeid”.

Reizigers lopen door de verstoring op de twee trajecten van en naar Utrecht ongeveer een kwartier vertraging op, meldt de NS. Het herstellen van de bovenleiding duurt volgens ProRail zo’n elf uur en zou rond 18.00 uur moeten zijn afgerond. NS meldt vooralsnog dat de vertraging op trajecten van en naar Utrecht tot 16.00 uur duurt. Reizigers krijgen het advies om de reisplanner te raadplegen.

3 Reacties

Reageren
 1. deGroot

  Merkwaardige reden dat goederentreinen voorrang krijgen ivm eventuele goederen voor ziekenhuizen. Als er spoed is kun je ook een busje huren, lijkt me. En een goederentrein stop ook niet voor de deur van een ziekenhuis.

 2. Henk

  Wanneer schaffen we deze verouderde en structureel onberouwbare infrastruur nou eens af?

 3. Koel Hoofd

  Er is geen goederentrein die stopt naast een NL ziekenhuis, mar enfin,
  Het gaat om die “andere vitale maatschappelijke belangen”
  De USA verscheept militaire goederen naar Vlissingen waar het met de trein verder Europa in wordt gestuurd. Ons spoor is heel belangrijk voor zowel de NATO als Oekraine.
  Dus niet klagen maar beetje inschikken, anders krijg je een Rus in je keuken omdat er geen bom in je achtertuin stond.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).