‘UMC Utrecht is beste ziekenhuis van Nederland’ | De Utrechtse Internet Courant ‘UMC Utrecht is beste ziekenhuis van Nederland’ | De Utrechtse Internet Courant

‘UMC Utrecht is beste ziekenhuis van Nederland’

‘UMC Utrecht is beste ziekenhuis van Nederland’
Het UMC Utrecht op Utrecht Science Park. Archiefbeeld DUIC
Het UMC Utrecht is het beste ziekenhuis van Nederland. Dat blijkt althans uit een lijst van Newsweek van The World’s Best Hospitals 2020.

Het UMC Utrecht is het beste ziekenhuis van Nederland. Dat blijkt althans uit een lijst van Newsweek van The World’s Best Hospitals 2020.

Het Amerikaanse mediabedrijf heeft samen met een onderzoeksbureau de lijst samengesteld. “De onderzoekers zijn zich goed bewust van wat er in ziekenhuizen over de hele wereld speelt en ze zijn daarom in staat om deze lijst samen te stellen”, is te lezen op de website van Newsweek.

Het UMC staat op de twintigste plek in de lijst. Het eerstvolgende Nederlandse ziekenhuis staat op plek veertig en is het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

In de lijst staan in totaal honderd ziekenhuizen, maar alleen de eerste vijftig zijn op rangorde genoteerd. Van de overige vijftig is dus niet bekend welke beter scoort dan de ander. In dit deel van de lijst staat ook Radboud Universitair Medisch Centrum uit Nijmegen.

Compliment

Het UMC noemt de lijst een compliment voor de Nederlandse zorg. “In de World’s best Hospital List van Newsweek staan drie Nederlandse ziekenhuizen in de top 100, en het UMC Utrecht als hoogstgeklasseerde Nederlandse ziekenhuis op nummer twintig! Een compliment voor de Nederlandse zorg.”

De lijst wordt aangevoerd door drie ziekenhuizen uit de Verenigde Staten, gevolgd door Canada en Duitsland. Bekijk hier de volledige lijst.

6 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Heel bijzonder! Daar mogen we trots op zijn in de stad. Met daar Princes Maxima Centrum op het Science Park is de medische cluster verder verstevigd. Mogelijk kan Utrecht meer de weg vervolgen zoals Houston, waar een zeer belangrijk Medical District is ontstaan in de wereld. Live Science.

 2. Helga van Ingen

  Het UMC cancer centrum is ook super goed in Utrecht.
  Goede ervaring mee.

 3. Erwin

  Misschien de Uithof, pardon: USP, omdopen tot Utrecht Medical District?

 4. Paul

  @Erwin. Dan zou Live Science beter zijn omdat ook op het USP ook bv Natrucia laboritorisch centrum en straks RIVM ook zit.
  Overig zit op het USP ook ruimtevaart onderzoek etc.

 5. E westerhoff beekink

  Het UMC cardiologie is ook een goede afdeling zeker voor ouderen.
  Heb er ervaring mee tot nu toe

 6. Koel Hoofd

  Het is een Amerikaanse lijst en wordt ook aangevoerd door Amerikaanse ziekenhuizen. Amerikanen kan je hier niet serieus nemen omdat ze alleen mensen helpen die hun peperdure zorg kunnen betalen. Wij in west Europa helpen iedereen die zorg nodig heeft.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).