Utrechter aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij ongeregeldheden na wedstrijd FC Utrecht Utrechter aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij ongeregeldheden na wedstrijd FC Utrecht

Utrechter aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij ongeregeldheden na wedstrijd FC Utrecht

Utrechter aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij ongeregeldheden na wedstrijd FC Utrecht
Een 27-jarige Utrechter is zondag aangehouden omdat hij mogelijk betrokken was bij de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd tussen FC Utrecht en SC Cambuur. Volgens burgemeester Sharon Dijksma is bij het tumult een beveiliger gewond geraakt en meegenomen naar het ziekenhuis.

Een 27-jarige Utrechter is zondag aangehouden omdat hij mogelijk betrokken was bij de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd tussen FC Utrecht en SC Cambuur. Volgens burgemeester Sharon Dijksma is bij het tumult een beveiliger gewond geraakt en meegenomen naar het ziekenhuis.

Aanhangers van FC Utrecht en Cambuur zochten zaterdagavond na de wedstrijd in de Galgenwaard de confrontatie met elkaar op. De Mobiele Eenheid van de politie wist dit te voorkomen door tussen beide groepen te komen. Medewerkers van FC Utrecht hielpen hier ook bij.

Agenten en beveiligers werden daardoor onder andere bekogeld met stenen. Dijksma laat via sociale media weten dat een beveiliger van FC Utrecht daarna is afgevoerd naar het ziekenhuis. “Dit geweld moet stoppen”, aldus de burgemeester.

Schande

De politie liet na de ongeregeldheden weten dat er een onderzoek is ingesteld en dat aanhoudingen niet werden uitgesloten. FC Utrecht, die schande sprak van het incident, heeft naar eigen zeggen alle medewerking verleend bij dit onderzoek.

Zondagmiddag werd bekend dat de politie een 27-jarige inwoner van Utrecht heeft gearresteerd. De verdachte was mogelijk betrokken bij het geweld. Ondertussen wordt het onderzoek naar mogelijke andere verdachten doorgezet.

Ook de burgemeester zegt dat er alles aan wordt gedaan om de daders op te sporen en te bestraffen. “Geweld tegen hulpverleners, waaronder de politie en stewards, wordt niet getolereerd”, aldus de politie.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Wendy

  Dit soort ‘supporters’ gewoon levenslang stadionverbod geven

 2. Len

  Als dit soort gedrag ophoudt te bestaan dan kan een medium als DUIC niet meer grossieren in collectieve verontwaardiging en alles wat het verdienmodel daarmee ten goede komt.

 3. Steve

  @Wendy ,domme reactie.
  Dit gebeurde buiten het stadion.
  Voetbal is emotie.
  De ene reageert er anders op dan de andere.
  Hopelijk gaan de resultaten gauw beter.
  Dan komen we weer positief in het nieuws.

 4. Koffervis

  Stadionverbod heeft geen zin als het niet te handhaven is.

 5. Uuu

  @Steve

  Met voetbal, voetbalemoties, supporteren enz. heeft dt allemaal niets te maken.

  Gewoom agressieve bokito’s op de apenrots. Asocialen die in de knoop met zichzelf zitten.

 6. Wendy

  @Steve…Weet jij een betere oplossing?
  Ben al fan vanaf de jaren 70.
  Maar de laatste jaren gaat het totaal de verkeerde kant op.En niet alleen bij de FC hoor.
  Maar jij schijnt het geweld van supporters goed te vinden wanneer hun club niet optimaal presteerd?
  Sport hoort een “feest” te zijn hoe dan ook

 7. W.

  @Steve: wat wil je ermee zeggen? ‘Voetbal is emotie’ is toch geen vrijbrief om met fucking stenen te gaan gooien en wat dies meer zij?

 8. Hans

  @ Len

  Misschien is het afkeuren van gewelddadig gedrag van bepaalde voetbalsupporters wel op zijn plaats Len?
  En hoe komt u erbij dat DUIC daarin grossiert en daar dus geld aan zou verdienen?
  U heeft uw argumenten niet op orde wat dit onderwerp betreft. Zo ontstaan drogredeneringen.

 9. FCU

  Kom al jaren graag in de Galg maar begin het inmiddels wel zat te worden. Dat na jaren “relatieve rust” het iedere wedstrijd weer raak is. Zowel door provocerend gedrag van uit- als thuissupporters. Allemaal opgefokt en maar uit op 1 ding en dat is rellen en dat heeft niets met de prestaties van de FC te maken.
  Inmiddels al zover dat ik mijn fiets op een andere plek zet voor het geval er ongeregeldheden uitbreken. Dat had afgelopen zaterdag echter geen zin. Omdat een stel opgefokte types mijn fiets heeft gebruikt om de ME te bekogelen. Bedankt voor het slopen van mijn fiets. Hou mijn hart vast voor de wedstrijd van 28 augustus.

 10. Lombokker

  “Ook de burgemeester zegt dat er alles aan wordt gedaan om de daders op te sporen en te bestraffen.”
  Ja, dat riepen ze ook na de moskeerellen in Lombok en Zuilen, waarna we er nooit meer iets over hebben gehoord. Stoere taal klinkt leuk voor het publiek, maar zolang de daders er iedere keer mee wegkomen zullen ze gewoon doorgaan.

 11. Bram Schulte

  FC Utrecht zou er verstandig aan doen de wedstrijd van 28 augustus zonder publiek te spelen. Iedereen ziet al aankomen hoe het die dag weer uit de hand gaan lopen. Als er al iets gedaan gaat worden dan is het waarschijnlijk uit supporters weten. Want hand in eigen boezem steken en de eigen hooligans weren is iets waar FC Utrecht nog nooit van heeft gehoord

 12. Realist

  @Koffervis. Hoezo niet? Iedereen wordt toch geconfronteerd bij binnenkomst? Degene met een verbod komt niet binnen, simpel.

 13. Steve

  @Wendy ,als je al sinds de jaren 70 meeloopt, weet je dat dit sinds die tijd ook al zo is.
  Bunnik Side was notabene de 1e in het land.
  Als je dit allemaal niet meer mee wil maken, moet je naar Elinkwijk gaan ofzo.
  FC Utrecht supporters worden weer in een kwaad daglicht gezet.
  Dit is een reactie op een actie.
  Cambuur supporters begonnen met provoceren en met het gooien van voorwerpen ( richting het gezinsvak)
  Maar daar hoor ik je niet over.
  Elke betaald voetbal club heeft een harde kern.
  Ga maar eens naar uitwedstrijden.
  Overal word je zo behandeld .
  Inderdaad sinds de jaren 70….

 14. Joey

  Er gebeurd toch feitelijk amper iets. Ook bij de wedstrijden utrecht-ajax gebeurd echt nooit wat, bij absolute zero tolerance iedere keer enkele aanhoudingen.
  Bij een gemiddelde kroeg in de binnenstad gebeurd nog meer in het weekend.

 15. Kutclub

  @Steve Voetbal is helemaal geen emotie voetbal is een teamsport, supporters daarintegen zijn labiele trieste figuren die hun emoties niet in de hand hebben.

 16. Knuppel

  @Steve Ik lees: “zullie begonnen”, “iedereen doet het”, “we werden geprovoceerd dus we moesten wel”, en “vroeger was het nog erger”. Vind je dat echt sterke argumenten om te rellen? En geweld toeschrijven aan slechte resultaten, getuigt ook niet echt van verantwoordelijkheid voor je eigen acties. Met dit soort supporters, verwacht ik niet snel een verbetering. En aangezien ik ook geen zin heb om elke twee weken voor een meute politie en ME te lappen, lijkt me dat FC Utrecht zijn eigen problemen mag oplossen.

  @Joey Dat klopt niet, en “gebeurt” schrijf je drie keer met een “t”.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).