Utrechters kunnen reageren op plannen voor Park Paardenveld: ‘In potentie een geweldige plek’ Utrechters kunnen reageren op plannen voor Park Paardenveld: ‘In potentie een geweldige plek’

Utrechters kunnen reageren op plannen voor Park Paardenveld: ‘In potentie een geweldige plek’

Utrechters kunnen reageren op plannen voor Park Paardenveld: ‘In potentie een geweldige plek’
Beeld: Gemeente Utrecht
De gemeente heeft de plannen voor het nieuwe ontwerp van Park Paardenveld ter inzage gelegd. Utrechters kunnen de plannen bekijken en tot en met 14 april laten horen wat ze ervan vinden.

De gemeente heeft de plannen voor het nieuwe ontwerp van Park Paardenveld ter inzage gelegd. Utrechters kunnen de plannen bekijken en tot en met 14 april laten horen wat ze ervan vinden.

Park Paardenveld is onderdeel van het Singelpark, de groene ring rondom het centrum van de stad. Dit park is in het oosten en zuiden van Utrecht goed zichtbaar, waar Park Lepelenburg en het Zocherpark liggen. De gemeente wil ook in het noorden een zo veel mogelijk aaneengesloten park maken en Park Paardenveld is daar een belangrijk onderdeel van.

De afgelopen tijd konden Utrechters zich met ideeën voor het park melden bij de gemeente. De gemeente heeft nu een plan gemaakt voor hoe Park Paardenveld eruit moet komen te zien. Er moeten bijvoorbeeld twee wandelpaden komen op verschillende hoogtes en er worden extra bomen geplant en andere beplanting aangelegd. Het water blijft in de nieuwe plannen zichtbaar en bereikbaar vanuit het park. De gemeente onderzoekt nog of er een permanente toiletvoorziening kan komen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Toekomstbeeld Park Paardenveld

Om ruimte te maken voor groen, horeca, de nieuwe paden en fietsparkeren verdwijnen er veertien parkeerplekken voor auto’s. Het gaat om zes plekken aan de Nieuwekade en acht in de straat Paardenveld.

‘In potentie een geweldige plek’

Wethouder Eelco Eerenberg zegt dat het park een plek moet worden ‘waar de stad nog meer van gaat houden’. “In potentie een geweldige plek, maar nu nog te veel stenen en niet goed aangesloten op de omgeving”, aldus Eerenberg. “In het nieuwe Park Paardenveld kunnen mensen lekker liggen op het gras of samen sporten of spelen. En niet alleen in de zomer. Ook in andere seizoenen is het er straks aangenaam. Voor de horeca maken we meer ruimte rond de parkeergarage bijvoorbeeld met een terras aan de parkzijde.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

Toekomstbeeld van de straat Paardenveld

De gemeente hoort ook graag van Utrechters wat hun ideeën zijn voor de invulling van de parkeergarage aan het Paardenveld. Mensen die hun mening hierover willen geven, kunnen dat doen via het platform Denk Mee. Rond de parkeergarage staan borden met een QR-code, waar passanten ook kunnen reageren. Het college van B&W heeft eerder een motie overgenomen waarin stond dat er gekeken moet worden of er creatieve broedplaatsen of maatschappelijke functies in het pand kunnen komen, maar ook de functie van parkeren moet wellicht gedeeltelijk behouden blijven.

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Dat ziet er op het eerste gezicht goed uit. Lepelenburg 2.0
  Wel even geduld hebben tot die boompjes massa hebben.

 2. Cas

  Een parkeergarage is toch de mooiste oplossing om minder plekken op straat nodig te hebben

 3. Lombokker

  “Park” Paardenveld. Zo’n klein lapje grond met een paar bomen zou je hooguit plantsoen kunnen noemen.

 4. W

  Singelpark? Zocherpark!

 5. Ihsan

  Heel erg jammer dat ze de enige grote halfpipe van de stad niet hebben vervangen. Er stond al zo’n 20 jaar geen vert meer in de stad, en nu ook al geen half-degelijke halfpipe. In Amsterdam staan 4 verts, zelfs 2 spiksplinternieuwe. De halfpipe was voor mij de enige reden om af en toe naar het Paardenveld te gaan. Nu moet ik helemaal naar Maarssen of Gouda.

 6. w

  Horsefield Beach

 7. w

  @Ihsan
  niet voor alle hobbies moet en kan er een gelegenheid zijn in de stad, er zijn overigens voldoende skateparken in de stad.
  Helemaal naar Maarssen? lol

 8. Rutger

  Parkeerplekken vervangen voor horeca? Liever Roost terug in het park. Of park? Willie Dobbe Plantsoen klinkt beter.

  https://www.duic.nl/algemeen/roost-aan-de-singel-gaat-nu-toch-echt-weg-nieuw-plan-voor-park-paardenveld-in-utrecht/

 9. Klaasjan

  Houd toch eens op met steeds maar weer opnieuw die eeuwige horeca. Hier moet het dus ook weer gecommercialiseerd worden.

 10. Tristan

  Op al die ideaalplaatjes van de gemeente ontbreken de lukraak neergegooide fietsen. Terwijl dat toch een vast onderdeel is van het Utrechtse straatmeubilair. Opzet?

 11. Ihsan

  @w, er zijn 5 of 6 skateparken in de stad, en niet één vert ramp. Dat zijn totaal verschillende disciplines. Street- vs vert skaten. De skateparken in de stad zijn trouwens allemaal puur ontworpen voor en door skateboarders. Er is niet één skatepark in de stad waar input van inline skaters is gevraagd.

 12. Herman

  Leuke plek voor een houten strandtent!

 13. Katja

  Geen horeca, gewoon park maken als Lepelenburg.
  En Roost? Die gaf niet te missen geuroverlast. Belachelijk dat het werd toegestaan.

 14. Wilbert

  Mogelijk prachtige locatie voor 2 keramieken kunstwerken van David van de Kop die nu volledig verdrukt nog op het restant Smakkelaarveld staan.

 15. Niels

  Parkeergarage in de grond, uitsluitend voor bewoners. Ook doen in Lepelenburg. Dan kan de rest van de binnenstad autovrij. Goed idee?

 16. PP

  @ Niels

  Nee

 17. Adriaan

  Tippies:
  Koop grotere bomen en organiseer water geven de eerste 3 jaar goed.
  Plant ook groen blijvende eiken. Door veranderend klimaat, past ook de biodiversiteit zich aan. En is weer eens wat anders.
  Vraag bv Griffioen Wassenaar of hun in oost NL zittende collega naar hun bijen en vlinder lokkende beplanting. Beheerskosten zijn minimaal: plantvakken groeien binnen 2 jaar geheel dicht, beplanting wordt in maart op 7 cm afgemaaid. Snoeisel zorgt weer voor bodemverbetering. Ik zou goed kijken wat wel en niet af te rasteren, publiek wat hufterig door beplanting loopt geeft een nimmer dichtgroeiende border…. Of tijdelijk.

 18. Utrechter

  @Niels denk dat de bewoners een beetje schrikken van het prijskaartje van een exclusieve ondergrondse parkeerplek. Nee dus geen goed idee

 19. Jes

  Gewoon direct aan Lot vragen wat het moet worden, zonder semi-democratische poppenkast.

 20. Jop

  Een kinderboerderij met speeltuin

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).