Utrechtse band maakt lied om protest tegen verbreding A27 te steunen Utrechtse band maakt lied om protest tegen verbreding A27 te steunen

Utrechtse band maakt lied om protest tegen verbreding A27 te steunen

Utrechtse band maakt lied om protest tegen verbreding A27 te steunen
Still uit de videoclip.
De Utrechtse band NEEF. heeft een nummer en bijhorende videoclip uitgebracht waarmee ze de protesten tegen de verbreding van de A27 willen steunen. Om geld op te halen voor de organisatie Amelisweerd Niet Geasfalteerd is de band ook een doneeractie gestart.

De Utrechtse band NEEF. heeft een nummer en bijhorende videoclip uitgebracht waarmee ze de protesten tegen de verbreding van de A27 willen steunen. Om geld op te halen voor de organisatie Amelisweerd Niet Geasfalteerd is de band ook een doneeractie gestart.

NEEF. bestaat uit gitarist en zanger Freek Dijkstra, bassist en zanger Pim Sierink en drummer Wytze Dijkstra. Het nummer dat de muzikanten hebben gemaakt heet Amelis. en ze dragen het op aan alle mensen die zich inzetten tegen de geplande verbreding van de A27.

Amelis. is een instrumentaal lied. In de videoclip worden verschillende actievoerders geportretteerd. Ook zijn er beelden van Amelisweerd te zien. “Die laten zien hoe mooi en tegelijkertijd kwetsbaar Amelisweerd is.” Naast de recente beelden zijn er fragmenten van de protesten uit 1982 te zien en van het fietsprotest van afgelopen december.

Geïnteresseerden kunnen het lied via de website van NEEF. kopen. Het geld dat daarmee wordt opgehaald gaat volledig naar Amelisweerd Niet Geasfalteerd.

Tracébesluit

Minister Cora van Nieuwenhuizen maakte in november 2020 de plannen bekend voor de herinrichting van de infrastructuur rond Utrecht. In dat tracébesluit stond ook dat de A27 verbreed zou worden.

Het verbreden van die snelweg ter hoogte van Amelisweerd is al jaren een gevoelig onderwerp. Veel bewoners, politieke partijen en de gemeente Utrecht zijn tegen de verbreding, waar een deel van het groengebied voor moet verdwijnen. Het kabinet meent echter dat de verbouwing nodig is om het verkeer soepel te laten doorrijden.

Bekijk de videoclip van Amelis. hieronder.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Heel goed !
  En verkeer loopt al soepel door dankzij corona.

 2. Probleem

  Het gesteggel rond de verbreding van de A27 is niets anders dan symptoombestrijding van overbevolking. Utrecht zou actief beleid moeten voeren om immigratie naar Utrecht te ontmoedigen. Een verdere groei zal louter leiden tot een samenleving waarin de leefbaarheid verder onder druk komt te staan en waar de belangen en vrijheden van burgers op dusdanige manier met elkaar conflicteren dat van samen-leven geen sprake meer zal zijn.

 3. wollie

  [email protected] in bestaande bak.
  verkeersmatig toereikend, goedkoper, vlugger klaar, minder risico, meer natuur.

 4. HArry

  Ach, ik ken ook bands die voor verbreding zijn. Dat maakt muziek ook zo divers.

 5. Kadoendra

  @wollie

  “2×[email protected] in bestaande bak.”
  “verkeersmatig toereikend, goedkoper, vlugger klaar, minder risico, meer natuur.”

  Prima idee! Maar vergeet niet de overkapping van de A27, want in het gedeelte van het bos bij de A27 is het sinds de aanleg van de A27 een zeer vervelende en hinderlijke verkeersherrie

 6. Kadoendra

  @HArry

  “Ach, ik ken ook bands die voor verbreding zijn. Dat maakt muziek ook zo divers.”

  Het is best wel goed mogelijk dat de Havenzangers voor de verbreding van de A27 zijn………….

 7. uuutje

  @HArry

  Verbreding is gewoon mogelijk binnen de bestaande tunnelbak. 2x 6 banen. Kost geen “weet ik niet hoeveel miljarden” en geen 10 jaar hinder en stremming van het verkeer voor slopen van oude tunnelbak en aanleg van een nieuwe.

  Het mooie is dat maar een fractie van het nu gereserveerde budget hoeft te worden uitgegeven om geluidsschermen op veel meer plekken aan te leggen en in de toekomst eventueel over een tunneldek, veel breder dan het beoogde tunneldek, na te denken.

  Mooi liedje en clip trouwens.

 8. Scherpschutter

  Geen enkele controle over emoties en daarom zijn emoties leidend over het gezonde verstand. Hele volksstammen gaan er anno 2021 gebukt onder. Daar is deze ‘band’ geen uitzondering op, want het interesseert van Nieuwenhuijzen natuurlijk geen biet dat een paar Utrechtse hippies een vorm van geluid hebben geproduceerd en dat muziek noemen.

  Het is allemaal voor niets. Deze oorlog tegen het gezonde verstand is al lang verloren. De verbreding zal zijn. Punt.

 9. Nina

  @Katja
  Er is een recordaantal van 9 miljoen auto’s in Nederland en hopelijk gaat corona weer verdwijnen. Fijn als iedereen dan weer doorrijdt ipv extra uitstoot genereert in de file; beter voor de longen van mens èn dier.

  @Kadoendra
  Er zijn ook mensen vóór de verbreding; het leven strekt verder dan de eigen gelijkgestemden-kring.

  De verbreding van de A27 gaat uiteindelijk wel door gezien het algemeen belang, lijkt mij.

 10. Hans

  Heerlijk dat verzet tegen die krankzinnige, volkomen nutteloze, schadelijke en eurosvretende verbreding. En als straks het kabinet opstapt, wat te hopen is na de affaires rond de toeslagen – dan zijn we voorgoed van Cora van Nieuwenhuizen met haar asfaltplannen af!
  2021 wordt een mooi jaar!

 11. Kadoendra

  @Hans

  “En als straks het kabinet opstapt, wat te hopen is na de affaires rond de toeslagen – dan zijn we voorgoed van Cora van Nieuwenhuizen met haar asfaltplannen af!
  2021 wordt een mooi jaar!”

  Fantastisch Hans! 2021 gaat een schitterend jaar worden!

 12. Pietersz

  @ Nina

  Vervreding binnen de bestaande bak = verbreding.

  Alleen kost het geen weet ik niet hoeveel extra miljarden. Hoe kun je daar tegen zijn? Alles wijst uit dat het de beste oplossing is. Tot onderzoeken van een (nota bebe door de VVD zelf gedomineerde) provincie (zeker op dit dossier) en Rijkswaterstaat (zelf) aan toe.

  Er zijn in NL snelwegen en andere projecten die meer aandacht vergen dan deze vrij nutteloze miljardeninvestering. A27 komt niet voor in file top 25. De noordelijke randweg kampt met een tekort. Daar kan Rijkswaterstaat bijspringen bijv. Ook kan men meer aan milieubescherming en geluidshinder doen. Maar bovenal al andere knelpubten bij snelwegen aanpakken.

  Thuiswerken blijft straks 20-40% de norm. Ook op advies van de ANWB. Ook werkgevers zien de voordelen. Want minder kantoorruimte en minder reiskostenvergoeding, dus minder kosten (en minder vertraging en laatkomers door o.a. files). Plus ook al willen mensen sociaal gezien naar kantoor en zijn bepaalde, met name creatieve processen en vergaderingen daar efficiënter, werkgevers weten ook dat mensen thuis meer doen, als de kinderen naar school zijn tenminste.

 13. HArry

  @ Hans

  Moet ik je toch uit de droom helpen. Cora wordt namelijk premier wanneer VVD de grootste wordt. En dat lijkt ook nog eens te gaan gebeuren. Komt er ook nog een fly over en een metrohalte bij.

  Kwestie van bestuderen wat er speelt ipv een beetje wensdromen met verruimende middelen.

  Te voorkoming van misverstanden: ik stem niet of op iets anders.

 14. Uuutje

  @ HArry

  Al wordt Cora premier, dan kan ze niet alleen haar zin doordrammen. We hebben ook nog gewoon wetgeving waaraan zij zich dient te houden. Geloof ook maar dat er weer juridische procedures gaan volgen. Daarnaast is het nog maar de vraag of dit kabinet niet gewoon weggestemd gaat worden de komende maand. Waarom ook niet. Het is best wel een clusterfuck aan “fouten” die gewoon doordacht beleid zijn geweest.

 15. cas

  @ Pietersz, Het rijk springt al bij voor de noordelijke randweg, helaas heeft Utrecht een gat in zijn hand en geeft dat project geen enkele prioriteit. Wat ze wel heel zielig doen is nu mekkeren dat er niet genoeg geld voor is. Heb je al gezien wat een overbodige verkeersprojecten ze uitvoeren in de stad en de snelheid waarmee deze weer verandert worden doordat het slecht uitpakt..?
  Die randweg had allang af kunnen zijn als ze verstandiger zouden omgaan met hun budgetten.

 16. Mia

  Vandaag afscheid genomen van mijn blik en plastic kliko. Alles kan gewoon bij het restafval.

  Over verspilling van gemeenschapsgeld gesproken…..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).