Utrechtse strafpleiter Piet Doedens op 79-jarige leeftijd overleden Utrechtse strafpleiter Piet Doedens op 79-jarige leeftijd overleden

Utrechtse strafpleiter Piet Doedens op 79-jarige leeftijd overleden

Utrechtse strafpleiter Piet Doedens op 79-jarige leeftijd overleden
De Utrechtse strafpleiter Piet Doedens is op 15 juli op 79-jarige leeftijd overleden. Vrijdag werd hij in besloten kring gecremeerd. Dat meldt De Telegraaf.

De Utrechtse strafpleiter Piet Doedens is op 15 juli op 79-jarige leeftijd overleden. Vrijdag werd hij in besloten kring gecremeerd. Dat meldt De Telegraaf.

Doedens werd op 19 december 1942 geboren in Utrecht. Zijn vader was schrijver en docent op een middelbare school in de stad. Via een omweg deed Piet Doedens op zijn 27e staatsexamen, waarna hij rechten ging studeren in Utrecht.

Doedens werd met name bekend toen hij de verdachte van de zogenoemde paskamermoord ging verdedigen. Fietsenmaker Rob van Zaane was in 1987 tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld. In hoger beroep werd hij echter vrijgesproken door toedoen van Doedens.

Andere zaken die ook veel aandacht trokken en waarin Doedens betrokken was, waren de Puttense moordzaak en het hoger beroep in de zaak rond de moord op Sybine Jansons. In 2007 werd Doedens getroffen door een zware hersenbloeding. Een jaar later moest hij noodgedwongen zijn advocatenpraktijk sluiten.

6 Reacties

Reageren
 1. p.j . bazoer van oostveen.

  gecondoleerd voor nabestaanden en vrienden

 2. Peter klavan

  Bizondere man humor
  Respect
  Sterkte voor nabestaanden

 3. Geenstijl@Utrecht

  De heer Doedens was de advocaat van de bekende Utrechtse woonwagen koning,Bertus Kwarten.
  Hij heeft hem in de loop van vele jaren bijstaan als advocaat in grootte strafzaken.
  De heer Doedens was een een groot jurist die zich vastbeet in menige ingewikkelde strafzaak.
  Mijn condoleance gaat uit naar de familie, de advocatuur is een markante persoonlijkheid verloren.

 4. Syndicaatje

  @ geenstijl: vergeet Henk Rommy de zwarte cobra niet.

 5. Geenstijl@Utrecht

  Ja klopt die ook …

 6. Albert

  Sterkte voor Elvier ………. Was tenminste een Bner zonder spatjes. Jammer dat hij zo ziek is geworden. Vond het altijd een zeer sympathieke man=

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).