Utrechtse VVD stelt opnieuw vragen over ondergrondse afvalcontainers Utrechtse VVD stelt opnieuw vragen over ondergrondse afvalcontainers

Utrechtse VVD stelt opnieuw vragen over ondergrondse afvalcontainers

Utrechtse VVD stelt opnieuw vragen over ondergrondse afvalcontainers
De Utrechtse VVD stelt opnieuw vragen over gesloten afvalcontainers, die alleen met een pasje of telefoon te openen zijn. Eerder dit jaar liet de gemeente weten enkele afvalcontainers niet te willen openen, omdat deze gevaarlijk zouden zijn. Hier is de VVD het niet mee eens.

De Utrechtse VVD stelt opnieuw vragen over gesloten afvalcontainers, die alleen met een pasje of telefoon te openen zijn. Eerder dit jaar liet de gemeente weten enkele afvalcontainers niet te willen openen, omdat deze gevaarlijk zouden zijn. Hier is de VVD het niet mee eens.

Het gaat om de restafvalcontainers met een perscontainer erin – het afval dat hierin komt, wordt samengeperst. Om te voorkomen dat kinderen in deze containers klimmen, zitten er scherpe punten voor de openingen. Als extra veiligheidsmaatregel blijft er een simpele versie van het pasjessysteem van kracht, zo liet de gemeente begin juli dit jaar weten.

Niet beveiligd

De Utrechtse VVD laat weten dat ze hebben geconstateerd dat de perscontainers naast zogeheten PBP-containers staan. Die hebben ook een perscontainer, maar zijn niet beveiligd met een pasjes- of chipsysteem. Bovendien zegt de VVD dat beide afvalcontainers een rolbak bij de opening hebben, die het onmogelijk maakt voor kinderen om erin te klimmen.

Deze situatie lijkt vaker voor te komen, zoals op de Blauwkapelseweg en in Zijdebalen. De VVD heeft ook eerder juist specifiek naar deze locaties gevraagd. De partij wil graag dat de gemeente het pasjessysteem helemaal afschaft, zodat het risico op afval naast de containers kleiner wordt.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
  1. JdV

    De afvalcontainers die recent in mijn wijk zijn geplaatst zijn zeer regelmatig defect of overvol. Gevolg is zwerfafval naast de containers, vervuiling en ongedierte. Graag eerst zorgen voor werkend e apparatuur voordat er verder wordt geïnvesteerd.

  2. Stoeptegel

    Tot op heden werkt het hier prima in de binnenstad.

  3. Willem

    @jdv: lekkere buurt woon je. Beetje asociaal om vuilnis naast de containers te zetten. Hopelijk spreek je je buurtgenoten daar op aan?

  4. MJPD

    @JdV
    Kwestie van melding maken en het wordt redelijk snel opgelost. Ik merk juist veel minder zwerfafval naast de containers sinds het pas systeem is uitgeschakeld. Werkende apparatuur: de klep moet open en de klep moet dicht.

  5. Piet

    Eens met de VVD. Het moet mensen niet extra moeilijk gemaakt worden van hun vuilnis op de juiste manier af te komen. Is het te moeilijk dan wordt het naast de containers geplaatst. Ik woonde zelf lang waar de papier containers altijd vol zaten en iedereen het ernaast plaatste. Papier zorgt gelukkig niet voor ongedierte en had er zelf ook geen last van. De gemeente had hier wel last van en deelde boetes uit. Als je wilt dat er goed omgegaan wordt met vuilnis dan moet er ook wel plek voor zijn. In 5 jaar is hij mij nooit gelukt om een moment te vinden dat de bakken leeg waren. Ze raakte gewoon te snel vol.

  6. JdV

    @willem: Jazeker, ik zit vanaf mijn zolderkamer beurtelings te reaguren op duic en met een verrekijker te monitoren wie er wat in of naast de containers gooit. Verder douchen, eten en af en toe slapen.

  7. Jeroen

    @JdV, waar haal je nog tijd vandaan om te douchen?

  8. JdV

    @Jeroen: Ik ben ook onder de indruk van mijn eigen inspanningen inderdaad.

  9. Manou De R.

    Het zou door dit alles toch stukken goedkoper worden allemaal? Iemand al een verlaging in de afvalstoffenheffingen kunnen bemerken?

  10. isabelle

    @JdV: Misschien kan Willem je aflossen in de weekends?

  11. Zonnewende

    @Jdv
    Als je het bijplaatsen van afval meldt op Slim Melden, is het de dag erna weg. Heel netjes!

  12. Anoniem

    In Overvecht kwakken ze de hele huisraad naast de container en wordt alles binnen twee dagen opgehaald. Ik heb zelf een keer drie keer moeten bellen om grof vuil op te komen halen. Na twee weken troep voor mijn deur uiteindelijk zelf maar iets geregeld. Kreeg ik de dag erna een afmelding van mijn melding bij de gemeente in mijn mailbox. Nu kan ik met een aanhanger rijden maar hoe regelen ouderen dat de troep wordt opgehaald?

  13. Manou De R.

    Niemand over die afvalstoffenheffing zoals verwacht.
    Zo makkelijk is dus het Nederlands publiek te foppen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).