Utrechtse wijken krijgen 8000 tegels waar kliko’s geplaatst mogen worden Utrechtse wijken krijgen 8000 tegels waar kliko’s geplaatst mogen worden

Utrechtse wijken krijgen 8000 tegels waar kliko’s geplaatst mogen worden

Utrechtse wijken krijgen 8000 tegels waar kliko’s geplaatst mogen worden
De gemeente Utrecht legt dit jaar en volgend jaar 8.000 verzamelplekken voor kliko’s aan. Die zijn straks te herkennen aan een tegel met een afbeelding van een kliko. Het idee is dat straten er door het invoeren van het systeem netter uit gaan zien en dat vuilniswagens minder hoeven te stoppen.

De gemeente Utrecht legt dit jaar en volgend jaar 8.000 verzamelplekken voor kliko’s aan. Die zijn straks te herkennen aan een tegel met een afbeelding van een kliko. Het idee is dat straten er door het invoeren van het systeem netter uit gaan zien en dat vuilniswagens minder hoeven te stoppen.

Met de komst van de verzamelplekken kunnen de vuilnismannen- en vrouwen hun werk makkelijker en sneller uitvoeren. Het zou nu al veel gebeuren dat bewoners kliko’s bij elkaar zetten op de dag dat de vuilniswagen langskomt. Bewoners die dat nog niet doen, moeten dat met de nieuwe verzamelplekken wel gaan doen. Volgens de gemeente komen de tegels bijna nooit verder dan vijftig meter lopen.

In delen van Leidsche Rijn en Tuindorp zijn de afgelopen jaren al een aantal verzamelplekken aangelegd. Half september start de gemeente met de tegels in de wijk Noordwest. Daarna zijn West, Vleuten-De Meern en Oost aan de beurt. Volgend jaar komen er ook verzamelplekken in Wittevrouwen, de Vogelenbuurt, Hoograven, Kanaleneiland, Dichterswijk, Rivierenwijk, Overvecht en Lunetten.

19 Reacties

Reageren
 1. Joost

  Heel vervelend die kliko hangplekken. Je kunt er met een rolstoel of rollater niet meer door. Waarom kiezen voor het in de weg zitten van gebruikers van het voetpad? Hup, de weg op met die dingen. Of niet clusteren natuurlijk.

 2. Jopie

  Ik dacht dat we ondergrondse containers kregen maar dit is natuurlijk top (en dubbelop) ivm de bruine bak.

 3. Dik Kok.

  misschien gewoon de ouderwetse vuilnisman met de ouderwetse vuilniszak langs laten komen. .. Weg met die containers. ouderen , gehandicapten, zieken vervuilen zich ……… zitten met massa’s vuilniszakken.. kunnen geen kant op. Gooien het maar uit ramen. Lopen als je gehandicapt bent, ziek bent of oud bent, met vuilniszakken, trappen op en af…. of als je chronische reuma hebt bijv, of longziekten, of hartproblemen….. De gemeente Utrecht heeft het weer allemaal uitgedacht op een kantoortafel. Met aan het hoofd nerds die sociale problemen hebben en zich niet in kunnen leven in anderen… heel triest. Weg met de kliko’s, weg met de containers, gewoon weer normale zakken, 2 x per week ophalen en 1 x per week gft… Schept werkgelegenheid en sociale controle !

 4. Luuk Upuuk

  En dat moet gaan werken in een land waar mensen het concept van netjes in de rij ergens op wachten niet eens begrijpen?

 5. Wim

  Door de straten marcherende kliko’s, allemaal op weg naar hun verzamelpunt. En weer terug.

 6. pieter otto

  Pffff, regeltjes. Uit wiens bedilzuchtige koker komt dit nou weer?

 7. Jake

  Heel goed! Kliko’s ipv vuilniszakken die door vogels, ratten en katten worden opengescheurd waardoor er altijd troep op straat ligt en er nog meer ongedierte komt!!

 8. Herman

  Dit is niet echt nieuw…. Meeste plaatsen hebben deze tegels al jaren. Misschien loopt Utrecht beetje achter……

 9. Rottebert Peermans

  Weg met kliko’s. Laat mensen het afval lekker naar een container brengen. 100 kliko’s legen kost veel meer tijd dan één ondergrondse container, dus waarom moeten de mensen die zelf hun afval wegbrengen naar de container meebetalen aan die kliko-decadentie?

 10. Lombokker

  Dat ze allemaal van dit soort onzinnige regeltjes gaan bedenken, maakt wat mij betreft duidelijk dat de gemeente Utrecht meer ambtenaren in dienst heeft dan er nodig zijn.

 11. alex

  Wat kosten deze per stuk?

 12. Anton de Looijer

  Ik zie hier allemaal mensen die pro container zijn en pro kliko. Hoe doe je dat op een bovenhuis. En hoe doe je dat als je gehandicapt, oud, chornisch ziek bent en alleenstaand zonder familie… ooit wel eens buiten je eigen bewandelde paadjes gedacht? Ik zeg het eerlijk. Ikmpleur wlles in een zak. En scheid niets en ga dat ook niet doen. Het kost mij al teveel moeite om een zak te tillen. Ik kan met mijn ziekte geen kliko verrijden en thuiszorg wacht ik al een jaar op. Voedselreeten gaan door de blender hup het riool door. Ik ga een vermaker kopen. Een die ook papier karton en plastic aankan Ik betaal 500 euo oer jaar. Daar kan men makkelijk een vuilnisauto voor langs sturen. Een beetje service is normaal. In het buitenland , in de schonere steden . Rijden nig altijd vuilniswagens. Die vieze containers overal en die smerige klikos zien er niet uit en stinken. Door meerdere keren per week langs te komen voorkom je vervuiling. Maar utrecht ziet er niet meer uit. Een vieze vervuilde stad! Ik schaam mij soms om visite te ontvangen. En ik eoon in het centrum! Ik overweeg serieus mijn afval geeoon op straat te gaan gooien. Dat is niet eens meer zichtbaar. Zo goor zijn de straten in onze stad. Ze liggen vol troep. Dat kan er dan ook nog wel bij.. voor oudere, gehandicapten en zieken is er namelijk niets. En buren doen niets voor je.. die zijn bezig met hun eigen bubbel en netwerkjes en leven in een soort nepwereld waar ik niets van wil weten. Waar ieder gezond weldenkend mens niets mee te maken wil hebben.

 13. Koel Hoofd

  Gaat niet werken
  In mijn wijk liggen overal tegels waarop staat ‘vuilnisverzamelplek’ of iets dergelijks. Er staan altijd standaard hordes fietsen op en als voetganger moet je op de weg lopen omdat die stoepen en kruispunten letterlijk onbegaan baar zijn.
  Zelfs het invoeren van containers heeft niet gewerkt, men kwakt het er gewoon naast. De ratten houden er paar keer per week een feestje.

  Ben helemaal voor gewoon weer de vuilnisman die de zakken voor de deur komt ophalen, is ook goed voor de sociale controle en hygiene op straat.

 14. gert scager

  lekker sociaal weer ,ben al slecht ter been ,kun gvd dat zware rot ding ook nog eens gaan verslepen!!!!!!!!!!!!!

 15. Anne Marie ten Berge

  Is dat Linda Voorman (GroensLinks) wethouder Publiekszaken die mij /ons dit aan doet? Ik / wij wonen (als wij al woonruimte hebben kunnen krijgen) in huizen, appartementen /studio’s, flatgebouwen (ook zonder liften) waar inpandig geen ruimte is voor een persoonlijke- of een bewonerskliko.
  Mijn advies aan het linkse college van B&W: het is deze straat uit en dan 11 x linksom naar Altrecht. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig….. Meer zeg ik niet, maar naar 100,000 verzoeken om de vuilnismannen en -vrouwen hun zegenrijke werk te laten doen moet geluisterd worden.
  Door deze vuilniscrisis hang ik vanaf nu, naast de Nederlandse vlag ook de Utrechtse vlag ondersteboven.
  Eigen schuld, dikke bult.

 16. Johan

  Nog even en de gemeente eist van de bewoners dat ze zelf het afval bij de vuilverbranding afleveren. Wat een kul-argumenten. Wat een non-bestuur.

 17. Emile030

  Ben eigenlijk wel benieuwd wat de vuilnisman zelf voor ideeën heeft. Er vanuit gaand dat zij bekend zijn met opa’s en oma’s, gehandicapten, bewoners in flatgebouwen en villawijken en onbegaanbare straten en steegjes en de overige geopperde problemen rond afval.
  Hoop ook dat DUIC onze gemeenteambtenaren voorziet van hun publicaties en de commentaren daarop.
  Ook ik ben als zovelen van mening, als binnenstadbewoner in het museumkwartier, (dat gemeenteambtenaren en bestuur vaak zelf niet eens hier wonend) de regeltjes en investeringen beter in de hand zouden kunnen houden door minder bureaucratisch te denken.

 18. Statler

  @Emile030: heeft u de illusie, dat de vuilnislieden (of welke stakeholder dan ook) door de uitvoerders van dit egomane college in wat dan ook betrokken wordt?
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 19. JLT Boeschoten

  Ik heb van de gemeente nu net een afritje voor de scootmobiel aangelegd gekregen dat zou dus niet fijn zijn als dit een plek gaat worden om de kliko’s op te gaan zetten want dan zit ik weer opgesloten als voorheen. omdat alle stoepen gebruikt worden voor fietsen plantenbakken geveltuinen bankjes paaltjes is er nu eindelijk een afritje zodat ik ook weg kan wanneer ik dat wil en niet alle obstakels opzij moet gaan zetten wat fysiek ook niet haalbaar is. hoop wel dat er rekening wordt gehouden met het afritje voor de scootmobiel bij mijn huis dit is de enige uitgang naar buiten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).