Telecomaanbieder moet 10.000 euro betalen omdat antenne Oudegracht nog niet verwijderd is | De Utrechtse Internet Courant Telecomaanbieder moet 10.000 euro betalen omdat antenne Oudegracht nog niet verwijderd is | De Utrechtse Internet Courant

Telecomaanbieder moet 10.000 euro betalen omdat antenne Oudegracht nog niet verwijderd is

Telecomaanbieder moet 10.000 euro betalen omdat antenne Oudegracht nog niet verwijderd is
Telecomaanbieder Vodafone moet 10.000 euro betalen omdat de antenne op een gebouw aan de Oudegracht nog niet verwijderd is. Dat laat de gemeente Utrecht weten. De antenne werd zonder de benodigde vergunning geplaatst en een later aangevraagde vergunning werd geweigerd.  

Telecomaanbieder Vodafone moet 10.000 euro betalen omdat de antenne op een gebouw aan de Oudegracht nog niet verwijderd is. Dat laat de gemeente Utrecht weten. De antenne werd zonder de benodigde vergunning geplaatst en een later aangevraagde vergunning werd geweigerd.  

Telecomaanbieder Vodafone plaatste vorig jaar in juli een metershoge mast op het pand De Gesloten Steen op Oudegracht 364, maar had daar geen vergunning voor. Toen de gemeente het bedrijf daarop aansprak werd alsnog een vergunningsaanvraag gedaan maar deze werd geweigerd.

10.000 euro

Vodafone gaf aan in veronderstelling te zijn geweest dat er wel een vergunning was verleend en had daarom de antenne geplaatst. Toen het bleek dat dit niet zo was, en de nieuwe aanvraag vruchteloos was, gaf de telecomaanbieder aan geen bezwaar in te dienen maar de antenne te verwijderen.

Omdat de antenne geplaatst was zonder vergunning legde de gemeente een ‘voorlopige last onder dwangsom op’. Dit is bedoeld om de overtreding te herstellen, anders moet er een geldbedrag betaald worden. Omdat dit nog niet gebeurd is wordt de dwangsom nu verbeurd en moet Vodafone 10.000 euro betalen.

Vervanging

Een woordvoerder van Vodafone laat weten dat het bedrijf nog steeds in gesprek is met de gemeente en de gebouweigenaar over de vervanging van de huidige antenne voor een ander model. Daarom staat de antenne, die zonder vergunning is geplaatst, nog op het dak. Vodafone geeft aan dat ze nog niet weten wanneer eventuele vervanging gaat gebeuren.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Wat een brutaliteit!

 2. G.H.

  Tienduizend euro.
  Dat zullen ze wel voelen bij een bedrijf dat dik 4 miljard euro per jaar winst draait.

 3. Gerard Brugmans

  De oplossing lijkt me simpel: gebruik de opbrengst van die boete om die antenne veilig van het dak te laten halen door een erkend installateur, en staak onmiddelijk het overleg over een vergunning voor andere antenne. Vodafone heeft onweerlegbaar en overtuigend laten zien dat ze geen betrouwbare partij zijn, over en sluiten dus!

 4. Harry

  @Bovenstaand personen: Als Vodafone nog in gesprek is met de gemeente en pand eigenaar is dit dus niet zo vreemd. Anders ga je waarschijnlijk allemaal dubbel werk doen en jaag je al je klanten in de buurt tegen je in het harnas omdat die opeens geen fatsoenlijke ontvangst meer hebben.
  Vodafone kiest dus voor de logische oplossing. Namelijk eerst een oplossing vinden en dan pas de mast verwijderen.

 5. Joep

  @ Harry

  Waarom denkt Vodafone überhaupt dingetjes in achterkamertjes te kunnen regelen?

  De vergunning was geweigerd, de vergunning is geweigerd. Er mag geen mast op het pand. Punt. Dat mocht niet, dat mag niet. Het is ze duidelijk te verstaan gegeven. Het ding alsnog niet verwijderen in de hoop je zin door te kunnen drukken is meer dan onfatsoenlijk. Als gewone burger krijg je ook geen dergelijke voorkeursbehandelingen.

 6. WMJ

  Onlangs een makelaar gevraagd naar een stralingsvrij-appartement in Utrecht! Iemand wil graag in Utrecht -wegens onduidelijke en door artsen onverklaarbare gezondheidsklachten- blijven wonen en dus verhuizen. De makelaar zei dat dit het meest zou lukken in het monumentale centrum! Want op monumenten zal de gemeente zéker voorzichtig zijn met het toestaan of verbieden van die masten!!! Houden zo gemeentebestuur! Lees de site van EHS maar eens over straling.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).