Vodafone gaat telefoonmast op pand Oudegracht verwijderen | De Utrechtse Internet Courant Vodafone gaat telefoonmast op pand Oudegracht verwijderen | De Utrechtse Internet Courant

Vodafone gaat telefoonmast op pand Oudegracht verwijderen

Vodafone gaat telefoonmast op pand Oudegracht verwijderen
Telecomaanbieder Vodafone gaat de antenne die zonder vergunning is geplaatst op het pand De Gesloten Steen op Oudegracht 364 verwijderen. De gemeente heeft deze week laten weten dat de nieuwe vergunningsaanvraag niet wordt gehonoreerd.

Telecomaanbieder Vodafone gaat de antenne die zonder vergunning is geplaatst op het pand De Gesloten Steen op Oudegracht 364 verwijderen. De gemeente heeft deze week laten weten dat de nieuwe vergunningsaanvraag niet wordt gehonoreerd.

Eerder dit jaar plaatste de telecomaanbieder de antenne op het dak van het pand aan de Oudegracht. “We verkeerden in de veronderstelling dat er een vergunning was verleend […] Naar nu blijkt stond er een verkeerd adres in de vergunningsaanvraag en is er dus voor een verkeerd adres een vergunning verleend”, zei Vodafone eerder tegen DUIC.

Toen aan het licht kwam dat de antenne is geplaatst zonder juiste vergunning heeft Vodafone een nieuwe aanvraag gedaan. De nieuwe aanvraag is door de gemeente geweigerd. Een vergunning is nodig omdat het pand waar de antennes op zijn geplaatst in een gebied ligt dat als beschermd stadsgezicht is aangemerkt.

Verwijderen

“Omdat in dit geval de antenne wel al geplaatst is, hebben we een voorlopige last onder dwangsom opgelegd. Vodafone krijgt de gelegenheid om een zienswijze in te dienen”, laat de gemeente in een reactie weten.

Vodafone maakt geen gebruik van de zienswijze en kiest ervoor om de antenne te verwijderen. “We kunnen bevestigen dat de antenne installatie op het pand aan de Oudegracht 364 binnenkort verwijderd zal worden. […] Wanneer de antenne verwijderd zal worden is nog niet bekend.”

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Terecht, Vodafone is een brutaal bedrijf die her en der masten plaatsen en wel zien of er al dan niet iemand gaat klagen.

  De mast is dit geval is echt foeilelijk, dit kan echt niet!

 2. Rietje

  Goed !!

 3. Kees Truijens

  Mooi, het is ook geen gezicht op dat monumentale gebouw. Helaas zullen we aan die ontsierende dakopbouw moeten wennen. Foutje van de gemeente om daar een vergunning voor te geven,

 4. Michael

  Heel soepel van Vodafone om de mast te verwijderen! Dit is een “korte” mast, waarvoor geen omgevingsvergunning nodig is.
  We willen allemaal een goed bereik, maar zodra er een mast in de buurt komt, wordt er geklaagd.
  Het is net als met windmasten; wel roepen om schone energie, maar liever niet in mijn achtertuin!
  Beetje meewerken graag @Herman!

 5. Merel

  @michael. In het bericht staat toch duidelijk dat er wel een vergunning nodig was? Ze dachten die te hebben, en de nieuwe vergunningsaanvraag is geweigerd. Gok dat het geen coulance is van Vodafone om de antenne weg te halen….

 6. woutvr

  Kan, in dit verband, de mast op de flat bij de Kardinaal de Jongweg, ter hoogte van de Troosterlaan, ook weg?

 7. Frits

  @Michael,
  We willen ook graag een pizza kunnen eten, maar dat betekent niet dat jan en alleman een pizzeria in zijn garage mag beginnen.

 8. Michael

  @Frits
  Rare vergelijking. Jan en alleman zet toch geen antenne neer!? Dat kost klauwen met geld, dus daar wordt over nagedacht, samengewerkt met andere providers en gezocht naar de beste lokatie voor maximaal bereik.
  Begrijp me goed: ik vind het lelijke dingen, maar ik heb wel graag dat m’n post aankomt bij de DUIC.

 9. Michael

  @Merel
  Ja, dat staat er duidelijk.
  Alleen heeft de gemeente in dit geval geen nieuwe aanvraag te weigeren.
  Vodafone kan naar de rechter stappen, doet dat niet, maar verplaatst de antenne. Nogmaals: soepel van ze.

 10. herman

  @Michael, ten eerste is er wel een vergunning nodig, zie tekst, Vodafone is niet soepel, dat kun je ook niet verwachten van een commerciële organisatie, die willen geld verdienen en brutaal gedrag hoort daarbij.
  Ten tweede je hebt toch bereik en dat hebben we allemaal toch, er staan dus masten genoeg.

 11. Michael

  @Herman
  Ten eerste, dat zei ik al.
  Over commerciële organisaties is voor jouw rekening. Ik kijk daar anders naar.
  Wat dom van Vodafone om een mast te plaatsen als we allemaal al bereik hebben.
  Post je de volgende keer iets als je ook wat te vertellen hebt? Bvd

 12. katja

  De opbouw is ook niet fraai.

 13. Piet

  Ik heb de afwijzing van de gemeente gezien. Er was wel degelijk een vergunning nodig (het betreft hier een bouwwerk geen gebouw zijnde) en die is op alle onderdelen afgewezen.

  Niks coulance van Vodafone dus.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).