Voor de tweede nacht op rij moet de politie ingrijpen bij een feest aan de IBB in Utrecht Voor de tweede nacht op rij moet de politie ingrijpen bij een feest aan de IBB in Utrecht

Voor de tweede nacht op rij moet de politie ingrijpen bij een feest aan de IBB in Utrecht

Voor de tweede nacht op rij moet de politie ingrijpen bij een feest aan de IBB in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Voor de tweede nacht op rij moest de politie ingrijpen bij een feest aan de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht. Dit keer stonden er zo’n vijftig mensen te dansen onder een partytent achter het studentencomplex. De dj heeft een bekeuring gekregen.

Voor de tweede nacht op rij moest de politie ingrijpen bij een feest aan de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht. Dit keer stonden er zo’n vijftig mensen te dansen onder een partytent achter het studentencomplex. De dj heeft een bekeuring gekregen.

De politie kreeg naar eigen zeggen veel meldingen van geluidsoverlast uit de omgeving van de Ina Boudier Bakkerlaan. Toen agenten samen met handhavers een kijkje gingen nemen troffen zij een illegaal feest aan. “Wij zagen dat er ongeveer vijftig personen onder een partytent aan het dansen waren”, aldus de politie.

De muziek werd verzorgd door een dj die volgens de politie achter een professionele draaitafel stond. Voor extra sfeer waren er discolampen opgehangen.

Net als een avond eerder gingen de feestgangers ervandoor bij het zien van de politie. De dj is uiteindelijk ook op de bon geslingerd en de geluidsapparatuur is in beslag genomen. De officier van justitie besluit wat er met de apparatuur wordt gedaan.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Tim

  Ik snap echt niet waar we mee bezig zijn hoor. Het is toch te begrijpen dat jongeren het hedonisme ergens anders gaan zoeken als we eerder ‘plots’ zo geschrokken zijn van het loslaten van maatregelen. Alles is zo zwart-wit en overtrokken bij ons sinds corona is uitgebroken.. daar word je toch niet goed van? Ik begrijp dat ze een borrel nodig hebben om zich even uit te leven en laat de politie de echte boeven alsjeblieft vangen.

 2. Probleem

  Ik was hier een tijd geleden op bezoek en het viel mij wat een enorm zooi dit complex is. Er werd ook constant feest gevierd. Ikkan mij niet voorstellendat iedereen dat leuk vindt toch?

 3. Thuisblijver

  Feestje vieren kan ook zonder overlast. En blijkbaar is er nog ruimte in het studiebudget om een dj in te huren. Studiebeurs omhoog? Ja of nee?

 4. Koel Hoofd

  @Probleem
  In de jaren negentig was het al bekend dat een kamer in de IBB gegarandeerd resulteerde in studievertraging vanwege wat men toen een ‘non stop feest in gezellige zooi’ noemde. Slimme studenten gingen daar dan ook heel bewust niet wonen. Zo te horen is dat probleem 30 jaar later nog exact hetzelfde.

 5. JdV

  Een commerciele uitbater die 2 x achtereen de politie op zijn dak krijgt kan kroeg of club voor een paar maanden sluiten.
  Wellicht een idee voor bij de IBB. Bij een derde overtreding worden de woningen voor een week of zo niet meer toegangkelijk voor bewoners?
  Overtreding van de regel resulteert in opzegging huur.

 6. W

  JdV. Goed punt!
  Als een kroeg of restaurant dit doet moet ze sluiten!
  Laten ze svp een zoiets vergelijkbaars voor deze zogenaamde studenten bedenken!

 7. Joost B.

  @JdV Ja hak z’n handen eraf. Dat zal ze leren
  @Scherpschutter goed gesproken, de waarheid moet men we eens onder ogen komen

  Het waren prachtige en feestelijke protestmarsen over het hele land. Leuke en gezonde mensen van alle leeftijden met een blij gezicht, wat was het fijn om te zien langs de route hier aan de catharijnesingel. Vreedzaam, veilig, goed georganiseerd, overal lachende en dansende mensen.
  Minder grappen, meer house 😅

  Tot slot: hier wordt alles nog ns duidelijk uitgelegd zodat iedereen de maatregelen op een rijtje krijgt: https://fb.watch/7xRrFi0fVH/

  Een feestelijke zondag verder

 8. Hetty

  Studansen !

 9. Ronald

  Ga lekker in de Uithof wonen en feest vieren.
  Is niet normaal meer de overlast van studenten rond sterrenwijk.
  Lekker hard praten en schreeuwen in de nacht als ze naar de Ibb toe fietsen , overal troep en lege en kapotte bierflessen in de omgeving.

 10. wollie

  ibb. zet er asjeblief een glazen koepel overheen.

 11. cas

  @ Wollie… aka under the dome… zal wel heerlijk zijn.

 12. Gbw

  Nou zou ook fijn zijn als de politie
  Wat meer rijd in de
  Vossegatselaan worden we ook
  Gek van dat harde praten
  Maar nee hier doe de politie niets aan

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).