Politieagent Leidsche Rijn geschokt om kinderkamer: “Echt schrijnend als daar kinderen hebben geslapen” | De Utrechtse Internet Courant Politieagent Leidsche Rijn geschokt om kinderkamer: “Echt schrijnend als daar kinderen hebben geslapen” | De Utrechtse Internet Courant

Politieagent Leidsche Rijn geschokt om kinderkamer: “Echt schrijnend als daar kinderen hebben geslapen”

Politieagent Leidsche Rijn geschokt om kinderkamer: “Echt schrijnend als daar kinderen hebben geslapen”
Een foto van de kinderkamer die Robert Veugelers aantrof
Politieagent Robert Veugelers trof gister een zorgwekkende kinderkamer aan toen hij meeging als hulpofficier van justitie met een deurwaarder. Hij plaatste geschokt een foto op Instagram.

Politieagent Robert Veugelers trof gister een zorgwekkende kinderkamer aan toen hij meeging als hulpofficier van justitie met een deurwaarder. Hij plaatste geschokt een foto op Instagram.

“Hoe terecht het ook was dat wij daar waren, staat los van dit beeld wat mij raakte”, schreef Veugelers bij de foto op Instagram. “Geen behang op de muren, die dekens… Het is gewoon schrijnend als daar echt kinderen in hebben geslapen. Ik heb zelf twee jonge kinderen”, vertelde de politieagent later aan het AD.

De politiewoordvoering laat weten dat Veugelers erg geschokt was om wat hij zag en het daarom op Instagram heeft geplaatst. De politie kan vanwege pricacyredenen niet zeggen waar de agent deze kinderkamer precies heeft aangetroffen en om hoeveel kinderen het gaat die op de kamer sliepen. Wel is er een zorgmelding gemaakt toen ze de bewuste situatie aantroffen. Over verdere details doet de politie geen uitspraken.

12 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Lekker dan, een agent die foto’s op instagram zet. Kan écht niet, hoe schrijnend situatie ook is!

 2. Petra Griffioen

  Vreselijk! Lijkt zo uit een oorlogsgebied te komen of uit een armlastig land. Kan me goed voorstellen dat dit je diep raakt. Super triest…..

 3. Zonnewende

  Schrijnend!
  En toch vind ik het ongehoord dat iemand foto’s van tijdens het uitoefenen van de functie op instagram plaatst.

 4. Sandra Overgaauw

  Ik vind ook dat dit niet kan. En zo te zien heeft hij er ook nog een filter overheen gezet, waardoor de foto extra dramatisch gekleurd is. Kapot hekje, geen verf op de muur, verwassen beddengoed.. Het kan de besten overkomen.

 5. Ton

  Zo sliepen wij vroeger(jaren 40 en 50) allemaal en met z’n vieren op één kamer. Het is nu, dat weet ik wel, maar echt schrijnend……?

 6. Mick

  Ik ben vaak in het Midden-Oosten geweest en heb vaak bij mensen thuis mogen logeren zo gastvrij als ze daar zijn. Bijna altijd slaap je daar met een soort matras op de grond slaapt en zelden heb ik behang op de muren gezien… Dit lijkt me nog wel het minste probleem van dat huishouden. Er wordt wel erg snel geoordeeld over het welzijn van mensen op basis van een enkele foto waar ik zo niet direct de ellende vanaf zie druipen….

  Als de kinderen maar oprechte liefde hebben gekregen, dan kan dat veel (subjectieve!) armoede overwinnen!

  Overigens opent dit hopelijk voor veel mensen tevens hoe slecht vluchtelingen het nu hebben, die niet eens een fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben…

 7. LH

  Vroeger hadden wij ook niets. In mijn kamer stond een bed en aan de muur hing een rekje waar ik wat op kon zetten.
  Een rotan stoeltje, dat was het.
  Vanaf 11 jr. zorgden wij al voor onze eigen kleding door al jong geld te verdienen.
  Uiteindelijk ben ik er niet slechter van geworden, want ik heb geleerd om al jong op eigen benen te staan.
  En heb daardoor wel een verchtersmentaliteit gekregen.

 8. Hermine Broggel

  Ik vind dat zo’n foto niet openbaar gemaakt mag worden. Alleen gebruiken voor de zaak, cq het onserzoek. Het is nu bekend dus openbaarmaking heeft geen nut.

 9. De vrolijke noot.

  Wat ik erg stuitend vind aan deze foto van de agent is dat hij een oordeel velt over dat de kinderen slecht worden behandeld omdat zij in deze situatie slapen, wij hadden ook niet rijk maar zijn niets aan liefde tekort gekomen.
  Nu worden de ouders geconfronteerd met de zgn zorg maffia en hebben zij niets meer over hun kinderen te vertellen, de agent in kwestie had beter moeten weten.

 10. katja

  Beroep en privé gescheiden houden. Moet alles met een foto geïllustreerd worden ? Wat is de meerwaarde ? tekst moet genoeg zeggen.

 11. Utrecht zijn wij samen.

  Een echte vent/agent had geen foto gemaakt, maar het gezin hulp moeten bieden door de slaapkamer van de kinderen op te knappen en dat nog samen met je collega”s.
  Ik vind de ze handelswijze van de agent zeer laakbaar, zo niet een inbreuk op de privacy van het gezin, blijkbaar heeft de district chef zijn mensen niet onder controle.

 12. Hans Oudwijk

  Utrecht zijn wij samen. 9/10/2016 – 19:09
  Nou moe!?
  U bent in de consternatie en ondanks uw zo veel belovende nickname helemaal vergeten u zelf als reddende engel voor te stellen dit varkentje zelf wel even te wassen (pun int.) als de politie, waar toch al zo’n zwaar beroep op wordt gedaan, even geen tijd heeft om als stads-huishoudelijke-hulp te fungeren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).