Zo moet de nieuwe ingang van het Utrechtse TivoliVredenburg eruit gaan zien Zo moet de nieuwe ingang van het Utrechtse TivoliVredenburg eruit gaan zien

Zo moet de nieuwe ingang van het Utrechtse TivoliVredenburg eruit gaan zien

Zo moet de nieuwe ingang van het Utrechtse TivoliVredenburg eruit gaan zien
TivoliVredenburg krijgt aan de zijde van het Vredenburgplein een nieuwe ingang. De gevel wordt transparanter en er komen vanzelfsprekend een aantal deuren. Het ontwerp is volgens het muziekgebouw ‘op een haar na klaar’.

TivoliVredenburg krijgt aan de zijde van het Vredenburgplein een nieuwe ingang. De gevel wordt transparanter en er komen vanzelfsprekend een aantal deuren. Het ontwerp is volgens het muziekgebouw ‘op een haar na klaar’.

De entree is ontworpen door architectenbureau AHH van Herman Hertzberger, de ontwerper van de Grote Zaal. Het is niet alleen de bedoeling dat bezoekers straks een extra plek hebben om bij TivoliVredenburg binnen te stappen, ook zorgt de nieuwe gevel ervoor dat het pand energiezuiniger is. Zo is het pand straks door handig gebruik te maken van glas beter geïsoleerd. Op het dak boven de entree komt groen om ‘een bijdrage te leveren aan de vermindering van de hittestress in de stad’.

Het ontwerp is dus op een haar na klaar. Momenteel kijkt de welstand naar de plannen en als alles volgens planning verloopt kan begin volgend jaar de vergunning voor de nieuwe entree worden aangevraagd.

Tekst loopt door onder afbeelding

Foyer

TivoliVredenburg krijgt er niet alleen een nieuwe ingang bij. Ook de foyer rondom de Grote Zaal worden aangepakt. Daarnaast liggen er ook plannen om de omgeving rond deze nieuwe entree op te knappen en aantrekkelijker te maken.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. BdV

  Niet verkeerd.

 2. passalacqua

  onsamenhangend allegaartje, maar past juist daardoor des te beter in de hele HC en CS omgeving, consequente lelijkheid waar je ook kijkt!

 3. Rob

  Glas, beton, staal. Met andere woorden, koud, onpersoonlijk, anoniem en tijdelijk.

 4. Jeff

  Dit en die straatjes zijn erg lelijk. Daar mag zeker wel eens iets aan gedaan worden. Laat ze dan wel ook de fietsen handhaven en dus weghalen.

 5. Joop

  Schitterend al die stijlen in de stad. Een stad moet een reflectie zijn van, in het geval van Utrecht, 900 jaar en niet alleen het oude “aanbidden”. Over 100 jaar is het nieuw van nu ook oud.

 6. Klaasjan

  Je kunt alles in een tekening precies naar je hand zetten, inclusief zon, wolkjes, vogeltjes, gezellige parasolletjes en plantenbakken. In werkelijkheid ziet het er altijd helemaal anders uit en worden er fietsen neergepleurd.

 7. Jos

  Iedere keer falen de ontwerpen in het stationsgeboed jammerlijk en iedere keer huur je maar weer exact datzelfde architectenbureau/ stedenbouw”kundigen” in dat daar voor verantwoordelijk is. Rara.

  Beleidsbepalers hebben vaak maak maar een vreemde smaak.

  Ik heb overigens niks tegen modernistische vormen van architectuur. Wel iets tegen slechte archirectuur.

 8. Pieter

  Hoe lang staat het er? Knap om zo’n armoedige hoek te ontwerpen. Straks veel mensen…daar knapt het vast van op.

 9. Wim

  Tja dat vraag ik me ook af ,waarom heeft Hertzberger hier zitten ontwerpen.
  Had hier niet eens een ander bureau met frisse blik naar moeten kijken.
  HB heeft hier al genoeg aan verdient met zijn correcties op eerdere Valen.
  Ben benieuwd hoe dit dan werkelijk wordt

 10. Wil

  AHH is niet alleen de ontwerper van de grote zaal hoor!
  Overigens had de ingang van het gebouw altijd al aan die kant gerealiseerd moeten worden. Nu is het mosterd na de maaltijd. Hoe kom je in godsnaam van de ingang in de centrale hal..?!

 11. Jeroen

  Hoewel ik tivoli graag bezoek, en het een prima concertzaal vind, heb ik die ingangen nooit gesnapt. Weggestopt aan de achterkant. Nooit gesnapt waarom er geen fatsoenlijke ingang stadzijde is neergezet.

 12. Jojanne

  Geweldige uitstraling s’avonds en s’nachts wanneer Vredenburgplein wordt omgetoverd tot fietsenstalling .

 13. Klaasjan

  Men had het muziekcentrum niet moeten loskoppelen van HC. Idem niet HC van het station. Dat was prima bereikt met een upgrade van de verbindingen.

 14. Anne E. Otto

  @ Jeff: handhaven=behouden!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).