24-jarige Utrechter verdachte van liquidatie Martin Kok | De Utrechtse Internet Courant 24-jarige Utrechter verdachte van liquidatie Martin Kok | De Utrechtse Internet Courant

24-jarige Utrechter verdachte van liquidatie Martin Kok

24-jarige Utrechter verdachte van liquidatie Martin Kok
De politie heeft vanmorgen een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de misdaadblogger Martin Kok.

De politie heeft vanmorgen een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de misdaadblogger Martin Kok.

De man kon vanmorgen na uitgebreid onderzoek worden aangehouden in de cel, waar hij voor een ander strafbaar feit al vast zat.

Op 8 december 2016 werd de toen 49-jarige Martin Kok in zijn auto op de parkeerplaats van een horecagelegenheid in Laren doodgeschoten. Kok werd bekend van zijn misdaadblog Vlinderscrime.nl, waar hij schreef over de misdaad. Hij maakte veel vijanden in de onderwereld door met volledige namen geruchten te publiceren.

Eerder werd al bekend gemaakt dat op camerabeelden te zien is dat Kok aan het begin van die avond van de 8e december 2016 aan de dood was ontsnapt. Er kwam toen voor een hotel in Amsterdam een man met een wapen op hem afrennen, maar het wapen ging om onbekende redenen niet af.

Beperkingen

De politie zet het onderzoek voort en kan lopende het onderzoek geen verdere mededelingen doen. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

3 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Een oude bekende. Volgens het AD is dit Zakaria A, beter bekend als de schietende pizzakoerier. Daar kreeg hij in 2015 zes maanden celstraf voor; en zit nu negen maanden uit wegens verboden wapenbezit.
  https://www.duic.nl/criminaliteit/24-jarige-utrechter-verdachte-van-betrokkenheid-bij-moord-op-martin-kok/

 2. Lombokker

  Sorry, de verkeerde link gegeven bij mijn vorige reactie. Hier de goede
  https://www.ad.nl/utrecht/verdachte-van-moord-op-martin-kok-is-utrechtse-crimineel-zakaria-a~a66c667b/

 3. JdV

  O ja, die horecagelegenheid, dat is een hoerentent.
  En de verdachte, dat is toch de Marokkaanse Utrechter Zakaria A.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).