‘Iraanse geheime dienst houdt Taghi hand boven het hoofd’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Iraanse geheime dienst houdt Taghi hand boven het hoofd’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Iraanse geheime dienst houdt Taghi hand boven het hoofd’

‘Iraanse geheime dienst houdt Taghi hand boven het hoofd’
Said Razzouki (linksboven) en Ridouan Taghi (rechtsboven). Op de achtergrond het plaats delict van de Utrechtse vergismoord
De Iraanse geheime dienst zou Ridouan Taghi de hand boven het hoofd houden. Dat schrijft de Telegraaf op basis van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek naar de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij meerdere liquidaties waaronder in Utrecht.

De Iraanse geheime dienst zou Ridouan Taghi de hand boven het hoofd houden. Dat schrijft de Telegraaf op basis van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek naar de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij meerdere liquidaties waaronder in Utrecht.

Taghi zou zich vrijuit in Iran kunnen bewegen omdat hij de geheime dienst van het land zou hebben geholpen met verschillende moordklussen in Europa. Eén van die klussen was de moord op Mohammad Reza Kolahi Samadi in Almere. Samadi was in Iran ter dood veroordeeld vanwege een bomaanslag begin jaren ‘80 in het land.

Taghi zou volgens de Telegraaf regelmatig met snelle privéjachten tussen Iraanse havenplaatsen en Dubai reizen. Naoufal F. is de link tussen de crimineel en de Iraanse geheime dienst. F. werd dit jaar in Amsterdam veroordeeld tot levenslang. Volgens justitie voerde hij in Nederland minstens één liquidatie uit voor de Iraanse geheime dienst.

“Het Landelijk Parket van het OM ’bevestigt noch ontkent’ de link met Iran en geeft verder geen commentaar”, schrijft de Telegraaf.

Moordmachine

De Utrechtse Saïd Razzouki wordt beschouwd als de rechterhand van Taghi. Beiden zijn de meest gezochte criminelen van Nederland. Het strafproces tegen de criminele organisatie is eerder dit jaar begonnen. De bende wordt door het OM ook wel een ‘geoliede moordmachine genoemd’.

De aanhouding van de twee verdachten heeft de hoogste prioriteit van politie en justitie. Zij zijn met foto’s op nationale en internationale opsporingslijsten geplaats. Voor informatie die leidt tot hun aanhouding zijn beloningen van 100.000 euro uitgeloofd.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. True vlerk

  Jahooooor. Omdat justitie deze meneer niet kan arrresteren, nemen wij toevlucht tot conspiracy theories?

 2. Sjaak

  @true vlerk: en waarom is dit volgens jou een “conspiracy theory”..?

 3. [email protected]

  Ik mis Rusland nog in dit rijtjeshuis van complottheorieën. 🤣😂🤣😂

 4. Lombokker

  Kan Sigrid Kaag hem daar niet ophalen?

 5. JdV

  Andere landen hebben daar prima oplossingen voor. Maar NL moet natuurlijk weer het braafste jongetje van de klas zijn. Rommel moet je opruimen, en daarna de vuilverbranding in.

 6. The teue Vlerk

  @Sjaak: de politiek gaat ook mee in de Irankwestie. Misschien zit er toch meer waarheid in dan ik dacht. Intrige hoor!

 7. Koel Hoofd

  Waarom zouden Perzen (Iraniers zijn geen Arabieren) op regeringsniveau zich inlaten met Berber (daar kijken Arabieren op neer) criminelen? De culturele kloof is zo groot dat conspiracy theory niet eens zo onrealistisch klinkt want het Nederlands OM begint ook een zeer discutabele reputatie op te bouwen. Ook zij wanen zich onaantastbaar, dan moet je uitkijken want het zijn wel juristen, rechters en advocaten.

 8. Reguurder

  Faalstaat Nederland op zijn top, het begon met de Hakkelaar, Toen de Neus Holleeder, en nu Taghi om nog meer een draai te geven aan de politiestaat.

 9. trol

  Koel hoofd, los van het feit of dit verhaal waar is of niet. Op regeringsniveau wordt enkel gekeken naar wat het meest gunstig is voor hen. Als dat inlaten met een berber is, dan doen ze dat, zolang hun slaafse onderdanen de vijand maar blijven haten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).