Mogelijk explosief gevonden bij restaurant aan Kanaalstraat in Utrecht; politie is op zoek naar getuigen Mogelijk explosief gevonden bij restaurant aan Kanaalstraat in Utrecht; politie is op zoek naar getuigen

Mogelijk explosief gevonden bij restaurant aan Kanaalstraat in Utrecht; politie is op zoek naar getuigen

Mogelijk explosief gevonden bij restaurant aan Kanaalstraat in Utrecht; politie is op zoek naar getuigen
Foto's: Lisette Oorschot
Bij een restaurant aan de Kanaalstraat in Utrecht is donderdagochtend een mogelijk explosief aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ter plaatse om het projectiel af te voeren. 

Bij een restaurant aan de Kanaalstraat in Utrecht is donderdagochtend een mogelijk explosief aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ter plaatse om het projectiel af te voeren. 

De eerste melding over het mogelijke explosief kwam rond 07.45 uur binnen bij de hulpdiensten. De EOD kwam ter plaatse en deed onderzoek naar het mogelijke explosief op de deur van het restaurant. Het projectiel is door hen afgevoerd. 

De Kanaalstraat was enige tijd vanaf de Lombokstraat in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer, maar is inmiddels weer open.

De Utrechtse recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de omgeving. Die kunnen telefonisch of via het tipformulier worden gedeeld met de recherche.

19 Reacties

Reageren
 1. jan

  Dat is nou wat ze noemen een explosieve situatie!

 2. Pragmatist

  Gezien dat de wegwerkzaamheden op het westelijke eind op deze straat nog niet helemaal afgerond waren begin deze week, zal ik wel omrijden via de vleutenseweg naar de aldi.

 3. alex

  Vreemde plek. Is zo’n gezellige winkelstraat met divers winkelaanbod en leuk hip en bovenal keurig publiek

 4. Endie

  @Alex: ik vind mezelf inderdaad keurig publiek en doe er dagelijks mijn boodschappen.

 5. JdV

  Altijd maar weer die Kanaalstraat. Overlast, te hard rijden, fout parkeren. En nu explosiegevaar. Kom op Sharon, je kunt het. Er zit maar 1 ding op en dat is de Kanaalstraat sluiten.

 6. buurtbewoner

  @alex
  xenofoob?

 7. Fred

  Er is nog veel te verbeteren in de Kanaalstraat, maar het gaat al veel beter dan 10 jaar geleden. De hele bende sluiten zou zonde zijn van alle fijne unieke winkels met hardwerkende ondernemers. Ze voorzien echt in een behoefte.

 8. Rietje

  Deze stad wordt steeds gaver….

 9. S

  @fred: welke behoefte? Groente & fruit?

 10. Marcus

  Beste JvD, nee, niet de Kanaalstraat sluiten: veel zaken daar zijn prima en worden gerund door sympathieke en welwillende ondernemers. Het restaurant waar het nu om gaat is bijvoorbeeld favoriet bij mij. Maar de FIOD door de straat heen jagen, lik-op-stuk verkeershandhaving en zonder aarzeling ingrijpen bij overlast-situaties zou enorm helpen. Doen alsof het alleen maar gezellig is en er niets aan de hand is, is namelijk laf en contraproductief. Maar dat zie ik Sharon niet doen. Ze is de laatste in een lange rij laffe en slappe Utrechtse burgemeesters, politici en bestuurders. Zelf wonen ze waarschijnlijk elders, dus who cares?

 11. Frans

  @JdV: 😂

 12. Cico

  Jazeker, groente en fruit. Volgens mij komt een groot deel van de (racistische) reageerders niet eens uit Utrecht, anders weet je ook wel dat het dagelijks ontzettend druk is in die winkeltjes. Het heeft immers een regiofunctie.

  Kanaalstraat sluiten of huilen op het internet over winkels is ook geen oplossing voor de criminele bendes die ondernemers proberen af te persen met geweld. Eerder een viswinkel, nu een broodjeszaak.

 13. Daan

  Inderdaad S, ik heb behoefte aan groente en fruit en andere levensmiddelen en koop die graag in de Kanaalstraat. Het winkelaanbod is er inderdaad divers; stukken diverser dan in al die straten met dezelfde grote ketens en supermarkten. En het is er vooral ook veel gezelliger, ook voor keurige mensen als ik.

  On topic: een probleem met het huidige beleid is dat ergens een explosief aan de deur hangen al genoeg kan zijn om de zaak te doen sluiten. Ik begrijp niet welke politici zoiets hebben kunnen goedkeuren. Je kunt toch op je vingers natellen dat het zo wel heel erg makkelijk wordt om concurrenten of wie je maar wilt het werken onmogelijk te maken? Zulk beleid leidt alleen maar tot meer van dit soort incidenten. Kortzichtigheid ten top.

 14. Don

  Wat jammer dat er ondanks alle problemen en criminaliteit nog steeds geen permanente camera’s hangen op de hele Kanaalstraat.

 15. Gluurbuur

  @S, nee kebab en grill worst natuurlijk!!!

 16. WvR

  @S:
  Sluit me aan bij @Cico en @Daan.
  Groente & Fruit ja.

  Het aanbod is nooit slechter dan bij de doorsnee supermarkt, en als bonus zijn er veel producten die nog een prijs per gewicht hebben, daar waar vrijwel iedere supermarkt er gewoon een sticker van 2 euro op plakt. Of je nou een groot of klein exemplaar pakt.

  Daarnaast irriteer ik me kapot aan al die verpakkinkjes rondom iedere druif in de supermarkt (niet dat ik zo begaan ben met het milieu, ik zie de toegevoegde waarde van die verpakkingen niet, volslagen nutteloos).

 17. Pragmatist

  @Cico Ik woon in de buurt van deze straat en heb een akelig gevoel elke keer dat ik er doorheen rijd, omdat ik deze straat heb gerelateerd aan de aso’s die hier racen en rondhangen.

  @Daan heeft gelijk qua wat de consequenties zijn wanneer er een explosief bij een woning is gevonden of is beschoten, dat deze dan door onze oh zo lieve burgermoeder het pand sluit.

  Doet me al denken aan de term “beschermingsgeld”.

 18. Alain

  Zit iemand te zeuren met de insinuatie dat de Kanaalstraat een soort van “no-go” zou zijn? Ach man, het zijn de jaren ’90 niet meer.

  Zelf kom ik graag bij de fietsenmaker op de Kanaalstraat en qua publiek: op de gemiddelde doordeweekse dag rond het middaguur wordt je inderdaad nogal overweldigd door de rondslenterende kantoorpikken, die allemaal komen overwaaien uit het stationsgebied om een broodje te halen.

  Voor half Oog-in-Al en Welgelegen is het *de* plek om groente, fruit en vlees te halen.

  Overigens hebben ze er ook zo’n beetje de laatste overgebleven buitenpinautomaat van Utrecht-West.

  Het probleem met explosieven is helaas niet gelokaliseerd tot een paar “rotte plekken”, maar een maatschappelijk probleem, waar de georganiseerde criminaliteit zich diep heeft weten te wortelen.

  (Wie had dat verwacht, na jaren en jaren van onderinvestering in alle publieke taken, waaronder ook de criminaliteitsbestrijding, door de kabinetten Rutte?)

 19. buurtbewoner

  wat een vrouw, wat een daadkracht, Utrecht heeft de beste burgemeester ooit!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).