Politie ‘dringend’ op zoek naar getuigen van ernstige mishandeling op Rijnlaan in Utrecht Politie ‘dringend’ op zoek naar getuigen van ernstige mishandeling op Rijnlaan in Utrecht

Politie ‘dringend’ op zoek naar getuigen van ernstige mishandeling op Rijnlaan in Utrecht

Politie ‘dringend’ op zoek naar getuigen van ernstige mishandeling op Rijnlaan in Utrecht
De politie zegt ‘dringend’ op zoek te zijn naar getuigen van een ‘ernstige’ mishandeling in Utrecht. Het incident gebeurde op vrijdag 11 februari op de kruising van de Rijnlaan en de Balijelaan.

De politie zegt ‘dringend’ op zoek te zijn naar getuigen van een ‘ernstige’ mishandeling in Utrecht. Het incident gebeurde op vrijdag 11 februari op de kruising van de Rijnlaan en de Balijelaan.

Op die dag stak rond 19.00 uur een 37-jarige man te voet de Rijnlaan over ter hoogte van de verkeerslichten. Volgens de politie stond het licht voor hem op groen. Terwijl hij oversteekt werd hij afgesneden door een auto en bijna aangereden.

De man tikte daarop op het raam van het voertuig, waardoor de bestuurder agressief werd, uit zijn auto stapte en achter de man aanrende. De automobilist gaf op een zeker moment een klap op het achterhoofd van het slachtoffer, waardoor de man op straat viel.

Excuses

De agressieve automobilist schopte de man vervolgens nog een paar in het gezicht en in zijn buik, en eiste excuses. Daarna gaf hij nog een klap tegen het hoofd en vervolgens besloot hij te vertrekken.

De politie is nu op zoek naar getuigen van de mishandeling en naar andere informatie zoals camerabeelden. Op de website van de politie is het signalement van de verdachte te lezen.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

9 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Ik kan helaas niet zeggen dat het signalement me verrast.

 2. Binnenstadbewoner

  Signalement: “De bestuurder is vermoedelijk een jongeman rond de 20 jaar oud. Hij had zwart haar, een zwarte baard en een licht getinte huidskleur. Hij droeg een grijs joggingspak met een zwarte mouwloze bodywarmer. Hij sprak Nederlands.”.

  Juist ja …

 3. Wies

  Zal wel weer iemand in zijn “eer” zijn aangetast. Welk eer is mij meestal een raadsel, omdat het veelal absolute losers (en lafbekken) zijn die zo denken. Ik zeg in ieder geval nooit wat tegen jongeren, want je krijgt toch altijd weerwoord of ziektes naar je hoofd geslingerd.

  Sterkte aan het slachtoffer.

 4. Scherpschutter

  Ik vind het nogal een dubieuze verklaring van het slachtoffer, die naar eigen zeggen netjes door groen liep en naar eigen zeggen niets anders deed dan op het raam van de auto tikken…?

  Als we deze verklaring volgen moet de bestuurder van de auto dus door rood zijn gereden en zich helemaal het apezuur zijn geschrokken toen ineens de overstekende voetganger in het gezichtsveld kwam… Hoe die schrik op zo’n moment in een paar seconden omslaat naar deze agressie (waar de voetganger naar eigen zeggen niets anders deed dan op een raam tikken), is nauwelijks in te beelden. Het is ook nauwelijks in te beelden hoe je zachtjes en beheerst op iemand’s raam kunt tikken, nadat je net bijna bent aangereden terwijl je door groen liep, zoals slachtoffer verklaart…Ook de voetganger zal stijf van de adrenaline hebben gestaan.

  Vermoedelijk ligt de werkelijke situatie hier genuanceerder en zal de voetganger wel iets meer gedaan hebben dan op een raam tikken, om een dergelijke agressie bij de bestuurder op te wekken die vervolgens ook nog excuses eist (voor wat precies?). Persoonlijk sluit ik niet uit dat de voetganger hier wel eens de werkelijke agressor zou kunnen zijn. En als de voetganger in zijn verklaring de waarheid dermate ‘rekt en buigt’ in zijn voordeel, dan roept dat de vraag op of zijn verklaring over het groene licht in beginsel ook wel juist is…

  Ik heb het idee dat de waarheid hier wel eens wat genuanceerder kan liggen en sluit zeker niet uit dat de voetganger de agressor in dit verhaal was.

 5. Lombokker

  Als je zoiets voor je ogen ziet gebeuren, dan schrijf je toch onmiddellijk het kenteken van de auto op? En daarna maak je een foto van de dader.

 6. Berk

  Jeetje Scherpschutter, het wordt wel steeds gekker met jou.

 7. Fiederelsje

  Ach @Scherpschutter, het is mooi dat je de situatie met zoveel begrip wil bekijken. Maar laten we toch even niet vergeten dat agressie nergens goed voor is en onder geen enkele omstandigheid mag worden verdedigd. Natuurlijk is het niet handig om op het raam van een auto te kloppen, maar deze reactie gaat toch alle perken te buiten. Ongeacht de huidskleur of welke andere kenmerken dan ook.

 8. Realist

  @Fiederelsje. Gelukkig van je laatste zin.. Pfieuw, voordat je het weet ben je politiek incorrect.

 9. Voorzichtige voetganger

  Als je als automobilist door rood -, en op een haar na iemand dood rijdt, mag je wel wat bescheiden, deemoediger zijn.. Dat de voetganger die het hiernamaals reeds op zich af zag komen, wat rudimentair reageerde, moet voor de automobilist toch begrijpelijk zijn. Ik lees hier overigens niet: ‘ruitje ingetikt’.
  Als niet-automobilist ben je altijd de kwetsbaarste, iets waar veel automobilisten niet mee bezig zijn. ‘Ikke, ikke, ikke……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).