Schade aan winkels en huizen na plofkraak binnenstad Utrecht Schade aan winkels en huizen na plofkraak binnenstad Utrecht

Schade aan winkels en huizen na plofkraak binnenstad Utrecht

Schade aan winkels en huizen na plofkraak binnenstad Utrecht
Meerdere woningen en winkels in het centrum van Utrecht hebben schade opgelopen door een plofkraak bij Juwelier Punte. Rond 04.00 sloegen meerdere verdachten toe bij de winkel aan de Choorstraat. De explosie zorgde voor een flinke ravage.  

Meerdere woningen en winkels in het centrum van Utrecht hebben schade opgelopen door een plofkraak bij Juwelier Punte. Rond 04.00 sloegen meerdere verdachten toe bij de winkel aan de Choorstraat. De explosie zorgde voor een flinke ravage.  

Update: Burgemeester Dijksma bezoekt getroffen ondernemers plofkraak: ‘Het is een megaklap geweest’

Er wordt gebezemd en de recherche is bezig met onderzoek. Vrijdagochtend zijn de sporen van de plofkraak nog goed te zien. De halve pui lig op straat en zowel op de Choorstraat, Lijnmarkt als de Vismarkt zijn ramen gesprongen door de explosie.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Even na 04.00 uur werd via cameratoezicht gezien dat een explosief een groot deel van de gevel van een winkelpand aan de Choorstraat eruit blies. De politie kwam direct en startte een onderzoek, een helikopter werd ingeschakeld en een Burgernetactie werd ingezet.

Er was direct zicht op één van de verdachten en die werd na een achtervolging in Lunetten aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Utrecht.

De bewoners boven de winkel werden intussen in veiligheid gebracht vanwege mogelijk instortingsgevaar en de directe omgeving werd afgezet.

Getuigen meldden dat zij mannen op een scooter hadden horen wegrijden. Er werden direct camerabeelden opgevraagd en uitgekeken. De tweede verdachte, een 17-jarige Utrechter, werd na onderzoek gevonden en aangehouden.

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. Jeroen

  He bah, dat is nog geluk dat er geen gewonden zijn.
  En een 17-jarige verdachte, dat is jammer, die wordt de jeugdrechter. Ik hoop dat ze de volwassen daders ook vinden en hen extra hard straffen voor het inzetten van een minderarige voor hun vuile werk.

  Sterkte aan de winkelier(s) en omwonenden.

 2. WvR

  Sjesses, ze moeten Punte wel hebben.
  Triest.

 3. Wim

  @ Jeroen

  Civiele claim neerleggen bij die gast voor vergoeding van de aangerichte schade. Houdt tie er voor de rest van zijn leven last van.

 4. Kees Truijens

  Verschrikkelijk, Punte en Siebel op de Steenweg doen zo hun best hun winkels te beveiligen. Een paar huizen verder is de pinautomaat al een hele tijd buiten werking, ook al door dreiging van een plofkraak. Op die manier verarmt het winkelcentrum steeds verder.

 5. Erwin

  @jeroen: waarom denk je dat de andere twee daders wel volwassen zouden zijn? Zijn misschien ook wel 17, of zelfs nog jonger.

 6. Pee

  Het risico wat de daders genomen hebben op het gebied van gewonden en doden kan toch niet afgedaan worden met een werkstraf mag ik hopen.
  De schade zal ook niet te verhalen zijn op de daders natuurlijk?

 7. Lombokker

  Na de geldautomaten zijn nu dus juwelierszaken aan de beurt om te worden opgeblazen, what’s next? Zolang de pakkans of straffen niet omhoog gaan wordt het alleen maar erger.

  @Jeroen: met een beetje pech komt die volwassen dader ook voor de jeugdrecher, omdat hij zwakbegaafd is of zoiets.

 8. isabelle

  @Jeroen, helemaal mee eens! Wat een verschrikkelijke randdebielen. Volwassen straffen en langdurig ergens onderbrengen.

  Als je op 17-jarige leeftijd dit soort harde criminaliteit laat zien, hoef je van mij niet meer de straat op.

 9. Soylent

  Bizar. Ze zijn daar wel aan de beurt. Prima juwelier, een van de weinige ‘ouderwetse’ familiebedrijven. Onze trouwringen komen er vandaan, en als er iets moet gebeuren aan ringen of horloges, dan gaan we daar naartoe. Je gunt natuurlijk geen enkel bedrijf zoiets als dit, maar hier doet het wel een beetje extra pijn. Ik hoop dat (alle) daders de straf krijgen die ze verdienen, maar vooral dat Punte weer snel open en in business is.

 10. guus

  En vergeet die twee jongeren niet die boete van € 95,00 te geven voor het overtreden van de avondklok!

 11. Rob Assink

  Sterkte voor de winkelier en voor de bewoners.

 12. Esrin W.

  Mooi weer hier die softe bubbel smeekbede reacties om zwaardere straffen. Eerst zélf het al 20 jaar goed hebben gevonden zoals het is en wel hier klagen. Het is of linksaf of rechtsaf mensen.

 13. bawang putih

  4 uur??? en de avondklok dan? ooh wacht daarom hadden ze natuurlijk een klokkie van de juwelier nodig.
  Maar even serieus, hopelijk een forse celstraf en alle schade vergoeden, ze zijn nog jong dus voldoende jaren te gaan voor aflosmogelijkheden!

 14. Kadoendra

  Met de pui in huis vallen…………..

 15. wollie

  @guus avondklokken zijn juist gewild de laatste tijd, vandaar wellicht deze inbraak

 16. Katja

  Wel al daders opgepakt, goed werk.

 17. Karla

  Bah, wat rot. Sterkte voor Punte!

 18. Rob

  Heel veel sterkte fam Punte
  😭

 19. wollie

  Veel sterkte fam Reijers!

 20. Jeroen

  Waarschijnlijk ook volwassen daders omdat ik nog niet wil geloven dat een groepje kinderen van 17 jaar en jonger dit kan bedenken, de spullen heeft en daadwerkelijk tot uitvoering over gaat. Noem het hoop.

 21. Cor Nelis

  @Jeroen Ik ben bang dat je gelijk hebt. Dat jeugdrecht moest worden opgeheven, Als je een volwassen misdrijf begaat hoor je als een volwassene berecht en gestraft te worden

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).