Utrechtse kroongetuige: ‘Taghi verantwoordelijk voor zeker 12 moorden’ | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse kroongetuige: ‘Taghi verantwoordelijk voor zeker 12 moorden’ | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse kroongetuige: ‘Taghi verantwoordelijk voor zeker 12 moorden’

Utrechtse kroongetuige: ‘Taghi verantwoordelijk voor zeker 12 moorden’
Said Razzouki (linksboven) en Ridouan Taghi (rechtsboven). Op de achtergrond het plaats delict van de Utrechtse vergismoord
Elke ochtend het laatste nieuws uit Utrecht in de mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Uw e-mailadres Aanmelden

De kroongetuige van het Openbaar Ministerie, Nabil B., heeft zeker 12 moorden en moordpogingen toegeschreven aan Ridouan Taghi. Dat meldt de Telegraaf.

De Utrechtse Nabil B. heeft veel belastende verklaringen afgelegd. In Nederland gebeurde het niet eerder dat een kroongetuige zoveel moorden aan één persoon koppelde.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning voor de gouden tip die leidt tot de opsporing naar Ridouan Taghi (40) of Said Razzouki (46) uitgeloofd van 100.000 euro. Taghi en Razzouki worden verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende liquidaties. De twee mannen zijn eerder dit jaar op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

Liquidaties

Zeer waarschijnlijk houden de verdachten zich schuil in het buitenland, verplaatsen ze zich regelmatig en maken ze gebruik van wisselende identiteiten. Naar verwachting ligt actuele en betrouwbare informatie over hun verblijfplaatsen bij personen die behoren tot de groep van vertrouwelingen van Taghi en Razzouki.

Ridouan Taghi wordt gezien als het grote brein achter verschillende liquidaties, waaronder de vergismoord in Overvecht. De politie houdt er sterk rekening mee dat Taghi gebruik maakt van andere identiteiten. Saïd Razzouki is een vriend van Taghi. De twee kennen elkaar vanuit Utrecht waar ze allebei zijn opgegroeid. Hij zou nauw samenwerken met Taghi.

Nabil B.

Nabil B. is de kroongetuige van het Openbaar Ministerie (OM) rond de liquidaties in Amsterdam en Utrecht – waaronder de vergismoord en moord op Ranko Scekic in Overvecht. Een week nadat bekend werd dat B. zou getuigen in de liquidaties werd zijn broer doodgeschoten in Amsterdam.

De 30-jarige B. zit zelf al sinds november vast op verdenking van betrokkenheid bij de vergismoord op de Faustdreef in Overvecht, waarbij Hakim Changachi om het leven werd gebracht. Ook wordt B. in verband gebracht met het voorbereiden van de moordaanslag op het leven van Khalid H., een paar dagen later.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).