27-jarige verdachte aangehouden in zaak Anne Faber; Utrechtse nog vermist | De Utrechtse Internet Courant 27-jarige verdachte aangehouden in zaak Anne Faber; Utrechtse nog vermist | De Utrechtse Internet Courant

27-jarige verdachte aangehouden in zaak Anne Faber; Utrechtse nog vermist

27-jarige verdachte aangehouden in zaak Anne Faber; Utrechtse nog vermist
Een 27-jarige man uit Den Dolder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber uit Utrecht. Faber is nog steeds vermist. Dat meldt de politie.

Een 27-jarige man uit Den Dolder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber uit Utrecht. Faber is nog steeds vermist. Dat meldt de politie.

“Zondag 8 oktober leidde onderzoeksinformatie naar een 27-jarige man, die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder zat. Openbaar Ministerie en politie besloten de verdachte niet direct aan te houden, in de hoop dat hij het onderzoeksteam naar Anne zou leiden. Hij werd daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Toen dat maandagmiddag nog niet gebeurd was, werd hij aangehouden. De familie van Anne is op de hoogte gebracht van de aanhouding”, schrijft de politie.

De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. Belangrijkste doel van het onderzoek is erachter komen waar Anne is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing. Naast verhoor van de verdachte, worden ook zijn gangen nagegaan, vanaf de vermissing van Anne op vrijdag 29 september. Dit met het doel Anne snel te vinden. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat onverminderd door.

Reactie burgemeester Zeist

De burgemeester van Zeist, Koos Janssen, heeft ook gereageerd bij de politie: “Ik voel mij zeer begaan bij de ontwikkelingen rond de vermissing van Anne. Familierechercheurs van de politie hebben vanmiddag de familie van Anne geïnformeerd over de aanhouding. De familie en vrienden zitten al heel lang in onzekerheid. Aan die grote onzekerheid komt met de aanhouding helaas nog geen einde. Want alles blijft erop gericht om Anne te vinden. De hulpdiensten stellen daartoe alles in het werk. Vele vrijwilligers helpen daarbij. We leven en helpen onverminderd mee met de familie. Anne vinden gaat boven alles.”

Politiewoordvoerder Bernhard Jens van de politie:

Vermissing

Sinds Anne vermist raakte tijdens een fietstocht, vrijdagavond 29 september, zijn er intensieve zoekacties in het gebied. De familie riep donderdag het leger op om te helpen met zoeken. Al eerder werd de jas gevonden van de Utrechtse, ook de vermoedelijke tas en fiets van Anne zijn gevonden.

Lees alles over de vermissing van Anne Faber in ons dossier.

Update 19.25 uur: De politie kan nog niet melden wie de aangehouden verdachte precies is, maar het AD meldt dat de verdachte de 27-jarige M. P. uit Zeewolde moet zijn. Hij verkrachtte in 2010 tijdens Koninginnedag twee tienermeisjes in Nijkerk onder dwang van een vuurwapen.

Hij zou een straf uitzitten van elf jaar en verbleef in de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder.

10 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Er is een verdachte; “De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving”.
  Wanneer geven psychiaters nou eens toe dat zelfs zij dit soort mensen niet kunnen genezen en resocialisatie dus niet gewenst is?
  Dan hebben rechters het een stuk makkelijker bij de strafmaat.

 2. Vragen

  Ik mag het niet zeggen, zeker niet zo voorbarig, maar ik doe het toch.

  Willem Arntz/ Altrecht is een organisatie waar van alles mis lijkt te zijn. Hier is al herhaaldelijk publiek voor gewaarschuwd. er heerst een angst- en managementcultuur, er is gewaarschuwd voor beveiligingsrisico’s door hoe er gewerkt wordt en eenieder in de stad Utrecht en de regio Utrecht kan waarnemen dat probleemgevallen het straatbeeld in de stad Utrecht, in de omgeving van Altrecht domineren, met vaak vervelend, overlastgevend, soms risicovol en soms gewoonweg eng en intimiderend gedrag. Zo ben ik al ooit eens mishandeld aan de singel achter het Louis Hartlooper en maak ik regelmatig nare dingen mee in de omgeving van de Twijnstraat en Oude Gracht. Dan word er vaak gezegd dat dit maar bij de stad hoort. Ik vraag me eerder af waarom met name deze mensen de straten opgestuurd worden en waarom er door de stichting zelf niet of nauwelijks toezicht is op straatniveau.

  Daarnaast kan je jezelf afvragen waarom Utrecht en de regio Utrecht zo veel probleemgevallen moeten opnemen.

  Ik weet het, ik loop op de zaak en de feiten vooruit, maar ik stel wel degelijk terechte vragen mijn inziens.

 3. Feit

  Er is trouwens door de VVD, onder grote druk van rechts, flink bezuinigd op de psychische gezondheidszorg. Zie de Monitor van gisteren (Kro/ NCRV).

  Het moest allemaal goedkoper en iedereen moet maar uit zichzelf mee kunnen doen aan de samenleving. Dit is letterlijk wat er van komt ( al zal ik nu wel weer massaal aangevallen worden).

 4. Reaguurder/Utrecht

  Ik hoop dat Anne nog leeft, maar als het blijkt dat dit de dader is, dan zou ik een flinke smartclaim richting justitie en de kliniek doen.
  Dit blijft een verschrikkelijk drama voor de familie van Anne, ik leef echt met ze mee, het zal je kind maar zijn.

 5. Ruben

  2010 + 12 jaar = 2022. Wat doet zo iemand in 2017 op onbegeleid verlof? Laat staan re-integratie in de maatschappij. Rechters/begeleiders, shame on you! Arm meisje.

 6. Arie Waijenberg

  laten we nu even niet beginnen over klinieken die het zwaar hebben en werk verrichten wat justitie….het gevangenis wezen en zelfs TBS klinieken niet aan kunnen. Ik weet waarover ik het heb ik heb in deze kliniek gewerkt…mensen die om hun ernstige stoornis, vaak psychose, niet gehandhaafd kunnen worden in de gevangenis of tbs kliniek worden daar geplaatst…Het is een gesloten kliniek dus vrij zijn patienten daar niet…soms een paar uur naar bbuiten….soms een dag. Ja en dan??
  Onze regering heeft geen boodschap aan chronische zieken zorg daarvoor is al in 2010 wegbezuinigd want die patienten worden nooit meer productief ios dan de gedachte en gaan niets meer opleveren voor de maatschappij…de zorgverzekeraars gaan daar volledig in mee en doen dus niets meer.
  De klinieken zoals in Den Dolder die deze mensen proberen te begeleiden hebben veel te weinig personeel en krijgen ook te weinig voorzieningen voor beveiliging….Als een patient onhandelbaar en psychotisch op een afdeling word mag je hem of haar beperkt opsluiten voor paar uur of 1 dag en de hele afdeling inckusief personeel loopt gevaar…dus wat doe je….je zet zo iemand voor een paar uurtjes buiten de deur tot hij weer wat rustiger is…soms gaan die patienten het bos in wat bij de instelling hoort…maar ja er zijn zoveel bossen rondom …en nog een dorp waar drank te koop is en soms ook nog drugsdealeras rondlopen zodat controle onmogelijk is…
  Als politie en leger zou ik mij nu richten op het bos achter de inrichting richting soest/amersfoort en de oude , vaak leegstaande gebouwen op het terrein…ongetwijfeld vind je daar aanwijzingen…of meer.

 7. Vingervlug

  Arm arm meisje!

  Mocht zij niet meer onder ons zijn, laat haar svp niet vol angst gezeten hebben en ook niet hebben geleden.

 8. JdV

  On topic. Verdachten zijn onschuldig tot zij worden veroordeeld door een rechter.

 9. Vragen

  @ Arie wijwnberg

  Je begint je betoog door te stellen dat we niet (vul maar in)…….terwijl je hele betoog er op wijst dat we wel moeten wijzen. De hele manier van werken, door deuk, spanning, bezuinigingen, zorgt er juist voor dat de samenleving met giga veiligheidsrisico’s wordt opgezadeld, zoals ook de monitor al aangaf afgelopen zondag. Dit alles veroorzaakt door een manier van werken.

 10. mees kees

  Of deze meneer meer weet en gedaan heeft wat iedereen denkt……laten we hopen dat aan de knagende onzekerheid voor de familie nu zeer snel een einde komt!! IK wens hen heel veel sterkte.
  En ik bedank Arie Waijenberg, in ieder geval hartelijk voor het (ver)heldere(nde) inkijkje in en om deze (en waarschijnlijke alle andere) forensische kliniek(e) in Nederland.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).