MOA blijft bestaan: Raad zegt structureel geldbedrag toe | De Utrechtse Internet Courant MOA blijft bestaan: Raad zegt structureel geldbedrag toe | De Utrechtse Internet Courant

MOA blijft bestaan: Raad zegt structureel geldbedrag toe

MOA blijft bestaan: Raad zegt structureel geldbedrag toe
Museum Oud Amelisweerd. Bron: Wikimedia CC Colijn van Noort
Het Museum Oud Amelisweerd (MOA) blijft bestaan. De Utrechtse gemeenteraad wil het MOA behouden waardoor er een structureel geldbedrag wordt toegekend.

Het Museum Oud Amelisweerd (MOA) blijft bestaan. De Utrechtse gemeenteraad wil het MOA behouden waardoor er een structureel geldbedrag wordt toegekend.

Tijdens de besprekingen over de Voorjaarsnota gaf wethouder Kees Diepeveen aan dat MOA gebaat is bij rust. De raad wil een museale invulling van het landhuis met programmering van oude en moderne kunst.

Directeur van het MOA, Yvonne Ploum, is erg blij met het besluit: “Nu kunnen we ons weer gaan concentreren op onze kerntaken: zorgen voor onze collecties en hiermee een prachtig programma samenstellen voor ons publiek, in een fantastisch huis.”

De komende tijd worden de plannen voor het MOA verder uitgewerkt, zoals de voorwaarden en prestaties die het college verbindt aan de financiële ondersteuning.

Breek met Armando

In september vorig jaar besloot de gemeente dat het MOA ondanks een positief advies van de adviescommissie geen subsidie zou krijgen voor de komende vier jaar. Het MOA was de enige instelling die ondanks een positief advies van de adviescommissie geen subsidie kreeg toegekend. Het besluit kwam erg onverwachts aan bij directeur Ploum.

In april dit jaar besloot de kunstenaar Armando zijn collectie vanaf 1 maart 2018 onder te gaan brengen bij een ander museum. Reden voor dit besluit was de financiële onzekerheid van het museum.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Top. Het geld klotst toch tegen de plinten bij de gemeente dus gelukkig hebben we toch nog iets kunnen vinden waar we subsidie aan kunnen geven. Waren we toch bijna met geld op de rekening blijven zitten, dat kan nooit passen bij het ultra linkse beleid van Utrecht.

 2. Raad

  Hoe kan dit, terwijl vooraf afgesproken is dit NOOIT, maar dan ook NOOIT te doen.

  Moet de gemeenteraad niet ingrijpen?

  het enige dat de gemeente hier beloond is wanbeleid.H et opent de deur voor toekomstig bestuurders. Geef maar meer geld uit dan kan, de gemeente lapt wel bij.

 3. Katja

  Betere besteding dan aan een “kunstwerk” op het Vreeburg

 4. herman

  Zijn we er weer ingestonken!
  Weer een toezegging om jarenlang geld in een bodemloze put te storten en je weet nu al dat het aan te zuiveren tekort alleen maar hoger wordt vanwege blablabla….

  De privé hobby zou geen geld krijgen en ze krijgen het nu toch…..

 5. K.

  Fijn te weten dat we de komende jaren het museum kunnen blijven bezoeken!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).